Manjaro

kami911 képe

Kezdőknek és kíváncsiaknak: Ismerd meg a Linux világát!

kami911 képe

Kezdőknek és kíváncsiaknak: Ismerd meg a Linux világát!

kami911 képe

Előrendelhető a PinePhone Pro Explorer Edition Linux-ot futtató okostelefon

A PINE64 bejelentette, hogy legújabb, PinePhone Pro Linux-alapú okostelefonjuk már előrendelhető mindazok számára, akik szeretnék megvásárolni a készüléket.

A 2021. október közepén bemutatott PinePhone Pro egyedi gyártású RK3399S Rockchip hatmagos processzorral rendelkezik, amely 1,5 GHz-es órajelen fut, és ARM Mali T860 GPU-val van szerelve. Gyönyörű, 18:9-es képarányú, 1440×720-as IPS kijelzője jeleníti meg a felhasználói felületet, amely Corning Gorilla Glass 4 üveggel van védve. A készülék 4 GB, kétcsatornás, 800 MHz-es LPDDR4 RAM-ban futattja az alkalmazásokat és 128 GB belső eMMC flash-tároló áll a felhasználók rendelkezésére.

Neked lesz ilyen telefonod? Jónak vagy rossznak tartod ezt a koncepciót? Vagy csak túl gyenge a hardver?

kami911 képe

Új, AMD Ryzen alapú hordozható játékkonzol érkezik

Egy új hordozható játékkonzol érkezik az Orange Pi-től, amiről elsőre azt lehet feltételezni, hogy egy alacsony fogyasztású ARM eszköz lenne. Azonban kiderült, hogy az

Megérkezett az új Manjaro

A legújabb, 6.6.7-es Linux kernelre épülő Manjaro 23.1 „Vulcan” a PipeWire 1.0.0-val együtt érkezik, amely az asztali élmény fokozására összpontosít. A Manjaro 23.1 „Vulcan” a legújabb asztali környezeteket hozza el számodra.

A Manjaro az Uranos 2023 szeptemberi kiadását követően bejelentette legújabb, Vulcan kódnevű, 23.1-es verziójának megjelenését. A kiadás elsősorban arra összpontosít, hogy felhasználóinak a vezető asztali környezetek legfrissebb verzióit biztosítsa.

Feliratkozás RSS - Manjaro csatornájára