MX Linux

kami911 képe

Kezdőknek és kíváncsiaknak: Ismerd meg a Linux világát!

kami911 képe

Kezdőknek és kíváncsiaknak: Ismerd meg a Linux világát!

Újabb frissítés érkezett az MX Linuxhoz

Az MX "Libretto" sorozatának második frissítése, a 23.2 továbbfejlesztett témát, új eszközöket és PipeWire 1.0-t kínál.
Alapvetően ennyit elegendő tudni, de én kicsit jobban kifejtem a témát. A kedvenc MX Linux újabb pontkiadást tett közzé. Akinek már telepítve van, a frissítéseket megkapja, így nincs semmi teendője. Aki pedig most szeretné kipróbálni már az új ISO éri el ezen az oldalon. Itt olvashatsz arról is mit tartalmaz újdonságképp ez a kiadás.

AV Linux MX Edition 23.1

Az AV Linux 23.1 'Enlightened' egy jelentős frissítés, beleértve az MX-23/Debian 12 bázis, az Enlightenment 0.25.4 és a PipeWire 1.0.0 bevezetését. A legtöbben az első kérdés, ami felvetődik a fejében, valószínűleg az: „Mi is az az AV Linux?” Íme a válasz. Ez egy sokoldalú, MX Linux-alapú disztribúció, amelyet kifejezetten hang- és videógyártásra terveztek.
Ez egy menedék azok számára, akik használatra kész, átfogó multimédiás eszközöket szeretnének az egyedi telepítések és konfigurációk gondja nélkül.

kimarite képe

Liquorix rendszermag

A Liquorix alapja a Vanilla rendszermag (kernel). Készítői törekednek a lehető legjobb beállításokra a játék- és a multimédiás alkalmazások használati igényeihez, valamint, más, valós idejű terhelésekhez. Jelenleg a Debian-alapú (például LMDE) és az Ubuntu-alapú (például Linux Mint) terjesztésekhez érhető el, a 64 bites architektúrára. Telepítése és frissítése a csomagkezelők használatával történik a rendszermag saját tükörkiszolgálójáról.

Feliratkozás RSS - MX Linux csatornájára