Ismertető

A Linux Mint egy modern, elegáns megjelenésű, kényelmesen használható, hatékony, ugyanakkor rendkívül felhasználóbarát magyar nyelven is elérhető operációs rendszer.

Fejlesztése 2006-ban kezdődött és mára már a 4. legszélesebb körben használt otthoni operációs rendszer a Microsoft Windows, az Apple Mac OS és az Ubuntu után.

Hogy miben rejlik a Linux Mint sikeressége?

  • Egy egyszerű telepítést követően azonnal használható, teljes multimédiás támogatás és rendkívül könnyen kezelhetőség jellemzi.
  • Mindenki számára teljesen ingyenes elérhető és használható, nyílt forráskódú operációs rendszer. Letölthető innen.
  • Közösségi fejlesztésű, vagyis a fejlesztés menete teljes mértékben a felhasználók igényei alapján alakulnak.
  • Debian és Ubuntu alapú, és közel 30.000 telepíthető csomag, alkalmazás áll a felhasználók rendelkezésére a legjobb csomagtelepítő szoftverrel.
  • Használata biztonságos. Az egyedülálló frissítéskezelőnek és a Linux rendszerek erejének köszönhetően alig kell karbantartani a Linux Mint-et.

Ha ennél többet szeretne megtudni a Linux Mint-ről, olvassa el az oldalról letölthető PDF formátumú „Linux Mint hivatalos dokumentáció”-t, valamint az online elérhető, önkéntesek által készített „Linux Mint felhasználói kézikönyv”-et.

A Linux Mint Magyar Közösség honlapja: https://linuxmint.hu/

A honlapon híreket és dokumentációt talál. Regisztráljon honlapunkra, hogy feltehesse kérdéseidet a fórumban, vagy megoszthassa véleményét a Linux Mint-tel kapcsolatban. Ha van kedve, írjon híreket és készítsen dokumentációt is.

A Linux Mint Magyar Közösség fóruma: https://linuxmint.hu/forum/

A fórumban magyar nyelven teheti fel kérdéseit és segíthet is másoknak. Ez az önkéntes, nem garantált válaszidejű technikai támogatás helyszíne. A Linux Mint-tel kapcsolatos kérdéseket ide kérjük feltenni.

A közreműködés további formái: https://linuxmint.hu/kozremukodes/

Bármi más ötlete van, vagy részt venne a rendezvényeken azt jelezze számunkra.

A Linux Mint Baráti Kör célja a hazai Linux Mint felhasználók közösségének építése, a Linux Mint népszerűsítése, a honosítás, a dokumentáció és más feladatok szervezése valamint közönségtalálkozók szervezése.

A baráti kör csoportja: https://www.facebook.com/groups/300434293486282/