Alpine Linux

kami911 képe

Kezdőknek és kíváncsiaknak: Ismerd meg a Linux világát!

kami911 képe

Kezdőknek és kíváncsiaknak: Ismerd meg a Linux világát!

kami911 képe

Gyere fel a hegyre!

Megjelent az apró rendszerek és Docker lemezképek menő Linux-a, az Alpine Linux 3.18-as verziója. Az Alpine Linux egy biztonságorientált, pehelykönnyű Linux disztribúció, amely a musl libc-re és a busybox-ra épül. Az Alpine Linux 3.18 az elődjével ellentétben a hosszú távon támogatott Linux 5.15 LTS kernel sorozatot helyett a hasonlóan LTS 6.1-es sorozatú kernelt használja. Az új verzió köze öt hónappal az Alpine Linux 3.17 verzió után érkezett. Minden támogatott platformon elérhető Rust támogatással az összes elérhető architektúrán, valamint a legújabb GNOME 44 és KDE Plasma 5.27 LTS asztali környezetekkel érkezik.

kami911 képe

Megérkeztek az Alpine Linux 3.17.3 verziója és az OpenSSL biztonsági frissítések

Az Alpine Linux egy rendkívül hatékony és kis méretű Linux disztribúció, amely számos platformot támogat. A disztribúció legújabb verziója, az Alpine Linux 3.17.0 jelentős változásokat hozott magával. Az OpenSSL 3.0 mostantól az alapértelmezett OpenSSL verzió, de az OpenSSL 1.1 is elérhető az openssl1.1-compat csomagban. A Rust programozási nyelv mostantól minden támogatott architektúrán elérhető.

kami911 képe

Megjelent a Alpine Linux 3.17.0

Megjelent az apró rendszerek és Docker lemezképek menő Linux-a, az Alpine Linux 3.17-es verziója. Az Alpine Linux egy biztonságorientált, pehelykönnyű Linux disztribúció, amely a musl libc-re és a busybox-ra épül. Az Alpine Linux 3.17 továbbra is a hosszú távon támogatott Linux 5.15 LTS kernel sorozatot használja, de hat hónappal az Alpine Linux 3.16 után érkezik, és OpenSSL 3.0 alapértelmezett OpenSSL implementációval, minden támogatott platformon elérhető Rust támogatással az összes elérhető architektúrán, valamint a legújabb GNOME 43 és KDE Plasma 5.26 asztali környezetekkel érkezik.

Feliratkozás RSS - Alpine Linux csatornájára