Xilinx

kami911 képe

Az AMD sikeresen befejezte a Xilinx felvásárlását

Ahogyan az várható volt, a múlt héten az AMD megkapta a Xilinx felvásárlásához szükséges összes hatósági jóváhagyást, az üzlet sikeresen lezárult.

Az AMD 2022. február 14-én lezárta a Xilinx felvásárlását. Az AMD azt reméli, hogy ez a félvezető megaüzlet még inkább bebetonozza „az iparág nagy teljesítményű és adaptív számítástechnikai vezető szerepét".

kami911 képe

Jövő héten lezárul az AMD - Xilinx felvásárlása

Az AMD nemrég jelentette be, hogy megkapta az összes szükséges szabályozó hatóság jóváhagyását a Xilinx felvásárlásához.

Még 2020 októberében jelentették be, hogy az AMD felvásárolja a Xilinx-et. Bár azt remélték a felek, hogy 2021 negyedik negyedévében zárják le, ez átnyúlik ebbe a negyedévbe, de most már minden úgy áll, hogy a jövő héten lezárják az üzletet.

Ahogy az AMD közleménye fogalmaz:

Az AMD (NASDAQ: AMD) ma bejelentette, hogy minden szükséges hatóság jóváhagyta a Xilinx, Inc. felvásárlását. (NASDAQ: XLNX).

A Canonical és a Xilinx együttműködik az Ubuntu adaptív SoC-eken való alkalmazásához

A Canonical szeretné növelni az Ubuntu FPGA-kon való megjelenését, és bejelentette, hogy együttműködik a Xilinx-szel, hogy a Linux-disztribúció több hardveren is működjön. FPGA-kat (Field-Programmable Gate Array, Programozható Logikai Mező) több gyártó készít és forgalmaz. Ilyen az Altera mellett a Xilinx és a Lattice is.

Már elérhetőek Ubuntu képek a Xilinx Zynq UltraScale+ fejlesztői áramköri lapokhoz és a Kria System-on-Modulokhoz. A két vállalat azon fog dolgozni, hogy növelje a vállalati szintű Linux elérhetőségét az adaptív SoC-ken.

Feliratkozás RSS - Xilinx csatornájára