Játékok

kami911 képe

Megjelent a Steam Deck!

A Valve hivatalosan is bemutatta Steam Deck nevű játék kézikonzol eszközét, amely egy Arch Linux-alapú disztribúcióval és a KDE Plasma asztali környezettel működik.

Foglalás

A hivatalos megjelenés napja azt jelenti, hogy a Valve megkezdi az e-mailek kiküldését azoknak az emberek első csoportjának, akik előfoglalták a Steam Deck eszközt. Azok, akik az elsők között lefoglalták a készüléket, akkor az email kézhezvételétől számítva 72 órán belül kell a Steam-en keresztül lebonyolítani a vásárlást.

Ha még nem foglalt le magának Steam Deck-et, mostantól a hivatalos weboldalon keresztül lehet ezt megtenni. Az ár 399 USD-től, azaz 419 eurótól vagy 349 fonttól indul - ami mostani árfolyamon 154 ezer forint, és 2022 második negyedévében fogja megkapni a mostani rendelést. Közben a Valve azon dolgozik, hogy a Steam Deck hivatalos dokkolóját is kiküldje a vásárlóknak.

Alig várjuk, hogy a hivatalos Dock for Steam Deck-et is eljuttassuk az ügyfelek kezébe. Ez nem fog olyan korán megtörténni, mint szerettük volna, de izgatottan várjuk, hogy hamarosan többet beszélhessünk róla, és azt tervezzük, hogy késő tavasszal elérhetővé tesszük őket

- mondja a Valve.

Mivel a Steam Deck lényegében egy kézi konzol formátumban kivitelezett laptop, ezért szerintem különösen érdekes lesz a vele bemutatott dokkoló is, amellyel félig-meddig asztali gépként használható a Steam Deck akár csak egy laptop esetében és természetesen egy ilyen eszközzel kivezethető egy külső kijelzőre az eszköz.

Koppány képe

A Total War: Rome remastered és a Metro Exodus Áprilistól elérhetőek Linuxra!

A Valheim mellett az utóbbi időben a natív Linux játékkiadások nem sok mindenben bővelkedtek, hiszen a legtöbb játékprogram a Valve Steam Play-jén keresztül érhető el, amely segítségével Windows-játékokat futtathatunk Linuxon. Ám áprilisban legalább két nagy horderejű natív Linux játékkiadás érkezik.

Először a Metro Exodus debütál a natív Linux-on. A Metro Exodust a 4A Games még 2019 februárjában adta ki a legújabb Metro játékként Windows alatt. Míg a felhasználóknak sikerült elérniük a Metro Exodus működését a Steam Play / Proton szolgáltatással, addig a 4A Games a Linux és a macOS natív portjain dolgozott.

kami911 képe

Játékok, remake, nosztalgia

Egy bejegyzés nyomán találtam ezt a fantasztikus oldalt, ahol régi játékok rajnogók által újraírt változatát találjátok. Legtöbbjükhöz előfordul, hogy le kell fordítani a játékot is a forrásból, de ha ez nem riaszt vissza, vagy ha a többivel is szívesen játszanátok, akkor érdemes végigböngészni a listát:

https://osgameclones.com/

és játszani a régi klasszikusok modern gépen futó változatával. Néhány játék nem fut jól, vagy nincs befejezve, kipróbálás előtt érdemes a linkek melletti címkéket tanulmányozni.

kami911 képe

Két kiváló játék ingyen az Epic Store-ban: Deus Ex: Mankind Divided és The Bridge

Az Epic Games Store újabb meglepetést tartogat a játékosok számára, ugyanis ezúttal nem egy, hanem két remek alkotást tett ingyenesen elérhetővé. A Deus Ex: Mankind Divided és a The Bridge című játékokkal mindenki kedvére játszhat, bárki, aki kíváncsi egy futurisztikus kibervilágra, vagy éppen egy elméje éhes a kihívásokat kereső logikai rejtvényekre. Nézzük, mit kínálnak ezek az ingyenesen elérhető címek!

kami911 képe

Páros és páratlan űrcsatákra fel!

Az Epic Games Store rendszeresen kínál ingyenes játékokat a felhasználók számára, és ez alkalommal egy különösen izgalmas lehetőséget kínál. Az Astro Duel 2 nevű játék mostantól ingyenesen elérhető az Epic Games Store platformján, méghozzá március 14-ig.

kami911 képe

Az Aerial_Knight's Never Yield most ingyenes

Üdvözöllek a világban, ahol minden pillanat egy új kaland! Most, hogy az Epic Store-on ingyenesen elérhető az „Aerial_Knight's Never Yield”, egy különleges lehetőség nyílik meg előtted, hogy belevesd magad egy intenzív és stílusos menekülő játékba. Készülj fel arra, hogy Wally szerepét felöltve átélj egy lélegzetelállító menekülést egy modern város káprázatos környezetében, ahol az akrobatikus mozdulatok és a sebesség határokat feszeget. Ne hagyd ki ezt a kihívást, és száguldj végig az utcákon, hogy megmutasd, milyen gyors és ügyes vagy! Hajrá, a kaland vár rád, de ne feledd, csak március 7-ig ingyenesen szerezheted be az Epic Store-ból!

kami911 képe

A Super Meat Boy Forever most ingyenesen a tiéd lehet

A Super Meat Boy Forever, a legendás platformjáték folytatása, most február 29-ig ingyenesen elérhető az Epic Games Store-ban. Ez az ajánlat kiváló lehetőséget kínál mindazoknak, akik szeretnék felfedezni ezt az izgalmas játékot, amelyet a játékfejlesztők tökéletesítettek és fejlesztettek tovább az eredeti játék alapján.

kami911 képe

Ha akarod, a kocsiddal a homokot, padlógázzal kaparod, ingyenesen töltsd le most a Dakarod!

Ki ne szeretne egy izgalmas, veszélyes kalandra indulni a sivatag szívében, egy igazi adrenalinrobbanásban részt venni a homokdűnék és sziklák között? Nos, most mindenki számára elérhetővé vált az élet nagy kalandja, mert a Dakar Desert Rally most egy héten keresztül ingyenesen elérhető az Epic Store-ból!

kami911 képe

Két kihagyhatatlan ingyenes játék az Epic Store-on: Lost Castle és Doki Doki Literature Club Plus!

Az Epic Games Store ezen a héten ismét két izgalmas játékot kínál ingyenesen a felhasználók számára. A Lost Castle és a Doki Doki Literature Club Plus! mindkettő egyedi élményt nyújt, és remek alkalmat kínál a játékosoknak arra, hogy grátisz felfedezzék ezeket a különleges címeket.

kami911 képe

Izgalmas kalandok az ajtókon keresztül

A videojátékok világa folyamatosan változik és fejlődik, és új címek folyamatosan érkeznek, hogy lenyűgözzék és szórakoztassák a játékosokat. Az Epic Store legújabb ajánlata, a "Doors: Paradox", egy izgalmas és kreatív játék, amely most ingyenesen elérhető.

kami911 képe

Legyél Te az űrbeli gyártósorok mestere

Az Infinifactory egy olyan videojáték, amely a logikai és az ügyességi kihívásokat ötvözi egy lenyűgöző űrbeli környezettel. A játék megjelenése óta hűséges rajongótáborra tett szert, akik élvezik az agyafúrt feladványokat és az építési kihívásokat egyaránt. Nézzük meg közelebbről, mi teszi ezt a játékot ilyen különlegessé.

kami911 képe

What is LOVE?

A Love egy letisztult platformjáték, mely ingyenesen elérhető az Epic Store-ban. A játék visszarepít minket a régi időkbe a retro dizájnjával, miközben a kihívást és a nehézséget helyezi előtérbe. Az egyedi újraszületési rendszerrel rendelkezik, 16 szinttel, 12 számos zenékkel és versenyképes pontozással.

kami911 képe

Ingyenes játékdömping a GOG-on

A GOG ingyenesen letölthető játékai régi klasszikusoktól kezdve, mint az Ultima és a Shadow Warrior, egészen modern indie címekig terjednek, így változatos játékélményt kínálnak a felhasználóknak. A platform egyedülállóan gondoskodik arról, hogy az elérhető ingyenes játékok minőségi élményt nyújtsanak a játékosoknak, felfedezhetve a videojátékok sokféleségét és történelmét.

Itt van érdekességként a 2019-ben megjelent Quake II RTX, amely egy különleges kiadású lövöldözős játék, amely a klasszikus Quake II hangulatát nyújtja, miközben lenyűgözően újít azáltal, hogy a jelenkori grafikai technológiával élvezhetővé teszi az ikonikus játékélményt. A felújított változatban a valósághű fény- és árnyékeffektekkel, valamint a látványos RTX technológiával új szintre emeli a játék vizuális élményét.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Játékok csatornájára