fotó

kami911 képe

Itt a Darktable 4.0!

Pascal Obry bejelentette a Darktable 4.0-as verzióját, amely a nyílt forráskódú, ingyenes és keresztplatformos RAW képszerkesztő program újabb frissítése.

Kicsit több mint 10 évvel a Darktable 1.0 első kiadása óta, a Darktable csapat büszkén mutatja be a Darktable 4.0-t!

A Darktable egy nyílt forráskódú fotográfiai munkafolyamat-alkalmazás és nyers képformátum kezelő. Virtuális fényasztal és sötétkamra fotósoknak. Egy adatbázisban kezeli a digitális negatívokat, lehetővé teszi azok megtekintését egy zoomolható fényasztalon keresztül, és lehetővé teszi a nyers képek feljavítását.

Az alábbiakban összefoglaljuk a darktable 4.0-hoz hozzáadott főbb funkciókat. Ezek a funkciók részletesebben a felhasználói kézikönyvben és a hozzá tartozó blogbejegyzésben találhatók.

Szín- és expozíció-leképezés

Mind az expozíciós, mind a színkalibrációs modulok új "spot mapping" móddal bővültek. Ez az üzemmód használható például a fehéregyensúly (kromatikus adaptáció) elvégzésére ismert színű, nem szürke tárgyakkal szemben, vagy egy tárgy szín- és expozíciós konzisztenciájának biztosítására több képsorozaton keresztül. A "mintavételezés" üzemmód lehetővé teszi egy referenciaszín kiválasztását egy forrásképben, rögzítve a kimeneti expozíciót/színt az aktuális expozíciós, illetve színkalibrációs modulok után. A "korrekciós" üzemmód ezután úgy számítja ki a megfelelő expozíciós és színkalibrációs beállításokat, hogy azok megfeleljenek a célképből kiválasztott, megfelelő mintából kiválasztott színnek. A célpont manuálisan is meghatározható a megfelelő CIE Lab 1976 színkoordináták közvetlen bevitelével.

kami911 képe

Itt a Darktable 3.8.1-es verziója

Megjelent a Darktable 3.8.1 első hibajavító frissítése és a Darktable 3.8 sorozat első pont kiadása a GNU/Linux, macOS és Windows platformokra készült, nyílt forráskódú, ingyenes és platformok közötti támogatást biztosító RAW képszerkesztőhöz.

A másfél hónappal a Darktable 3.8 után érkező kiadás a jobb párhuzamosítás révén felgyorsítja a retusáló eszközt, zajprofilokat tesz elérhetővé a Canon EOS D60 és a Samsung NX1000 digitális fényképezőgépekhez, valamint hibajavításokat is tartalmaz. A nyelvi támogatás is bővült a spanyol és a holland nyelvi támogatással.

A Darktable 3.8.1 emellett adott esetben egy nagy piros üzenetet is megjelenít, amely felszólítja a felhasználókat, ha digitális fényképezőgépükről kevés ismerettel rendelkezik a program, akkor a hozzá kapcsolódó mintákat a https://raw.pixls.us/ oldalon tölthetik fel. Ez a kiadás újra támogatja a 3.8-as verzióban eltávolított digitális fényképezőgépeket, de a további támogatáshoz a felhasználók segítségére is szükség van:

kami911 képe

Itt a Darktable 3.8!

Pascal Obry bejelentette a Darktable 3.8-as verzióját, amely a nyílt forráskódú, ingyenes és keresztplatformos RAW képszerkesztő program újabb frissítése.

A Darktable egy nyílt forráskódú fotográfiai munkafolyamat-alkalmazás és nyers képformátum kezelő. Virtuális fényasztal és sötétkamra fotósoknak. Egy adatbázisban kezeli a digitális negatívokat, lehetővé teszi azok megtekintését egy zoomolható fényasztalon keresztül, és lehetővé teszi a nyers képek feljavítását.

kimarite képe

Instagram képfeltöltés a számítógépedről

Téged is zavar, hogy nem tudsz képet felölteni az Instagramra a számítógépedről? Egyszerűen csak át kell verni az Instagramot és azt hazudni neki, hogy nem asztali böngészőből nézed az oldalt.

A Ramme alkalmazás telepítését mutatom be.
Tulajdonképpen a Dropbox is lehetőséget nyújt az Instagram kép feltöltésre és bizonyára van más alkalmazás is, amit használhatsz.

kimarite képe

A kepfeltoltes.hu megszűnik

Idézet:

Fontos üzenet az üzemeltetőktől

A Képfeltöltés.hu 2016. december végén megszűnik.

Új fotókat november 15-ig lehet feltölteni,
az eddig feltöltött fotók december 15-ig elérhetőek, utána az alábbi címen:
archiv.kepfeltoltes.hu

Köszönjük az eddigieket:
Tamás és Balázs

http://hup.hu/cikkek/20161110/a_kepfeltoltes_hu_megszunik
hup.hu  | 2016. november 10.

Feliratkozás RSS - fotó csatornájára