5.2

kami911 képe

Megjelent a Krita 5.2.1!

A Krita Alapítvány bejelentette a Krita 5.2.1 kiadását és általános elérhetőségét, amely a hatékony, ingyenes, nyílt forráskódú és platformfüggetlen digitális festőszoftver első frissítése. A Krita 5.2.1 egy hibajavító kiadás a számos újdonságot hozó 5.2-es verzióhoz. Az 5.2-ben számos nóvum van kezdve a szöveg- és animáció-hang kezelés alapvető változásaitól a különböző kisebb dolgokig, mint például az összes kiválasztott réteg átalakítása!

kami911 képe

Megjelent a Krita 5.2!

A Krita Alapítvány bejelentette a Krita 5.2 kiadását és általános elérhetőségét, amely a hatékony, ingyenes, nyílt forráskódú és platformfüggetlen digitális festőszoftver igen jelentős frissítése. A Krita 5.2 végre itt van, és számos újdonságot hoz, kezdve a szöveg- és animáció-hang kezelés alapvető változásaitól a különböző kisebb dolgokig, mint például az összes kiválasztott réteg átalakítása!

kami911 képe

Ez tényleg alacsony igényű rendszer

Itt a vadonatúj, stabil Q4OS 5.2 verzió, amely az Aquarius nevet kapta. Ráadásul azonnal letölthető és használható termelési környezetben. Ez egy hosszú távú támogatást nyújtó LTS verzió, amelyet legalább öt évig támogatni fognak biztonsági javításokkal és szoftverfrissítésekkel. A Q4OS Aquarius a Debian Bookworm 12 és a Plasma 5.27.5, illetve opcionálisan a Trinity 14.1.1 asztali környezeten alapul, és 64 bites x64-es számítógépekhez érhető el.

kami911 képe

Megjelent a Cinnamon 5.2 asztali környezet

Öt és fél hónappal a Cinnamon 5.0 kiadása után a Linux Mint zászlóshajó asztali környezete frissült az 5.2-es verzióra, amely új funkciókkal és számos fejlesztéssel érkezik.

A Cinnamon 5.2 egy továbbfejlesztett menüalkalmazást tartalmaz, amely mostantól jobb billentyűzetnavigációt kínál az RTL (jobbról balra) nyelvek számára, szimbolikus ikonokat minden alkalmazáshoz, az alkalmazásgombok elrejtésének lehetőségét alapértelmezés szerint és a menü bezárásakor, a keresési eredmények megjelenítésének támogatását csak akkor, ha a fájlrendszeri elérési útvonal bejegyzése engedélyezve van, valamint a frissített menüelemek megjelenítésének lehetőségét, amíg a menü nyitva van.

kami911 képe

Hat éves a LibreOffice projekt és megjelent a LibreOffice 5.2.2

A The Document Foundation a LibreOffice projekt 6. születésnapja után egy nappal bejelentette a LibreOffice 5.2.2 megjelenését. Ez egy hibajavító kiadás, a második a LibreOffice 5.2-es főverzió megjelenése óta

A LibreOffice 5.2.2 letölthető a LibreOffice 5.2.x series stable backports PPA-ból.

Feliratkozás RSS - 5.2 csatornájára