forráskód

LinuxMintHungary képe

Több kódaláíró (Code Signing) tanúsítványt is elloptak a GitHub-tól

A Microsoft tulajdonában lévő leányvállalat hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy ismeretlen elkövetők sikeresen hozzáfértek a GitHub Mac asztali verziójához és az Atom alkalmazások egyes verzióihoz tartozó titkosított kód aláíró tanúsítványokhoz.

kami911 képe

A Little Big Adventure 1 & 2 játék motorja GPL licenc alatt lett kiadva

A Little Big Adventure 1 és 2 két klasszikus cím, amelyeket eredetileg az Adeline Software International fejlesztett, és most mindkettőnek hivatalosan is kiadták a motor forráskódját. Mostantól GPL licenc alatt elérhetőek, a GitHub-on találhatóek meg (#1, #2).

kami911 képe

Kiszivárgott a Twitch forráskódja és egy lehetséges Steam versenytárs is

A Twitch-nek mostanában nem megy jól a sora. Azon felül, hogy gyűlöletkeltésben részt vevő botok ellen harcolnak, akik szörnyű dolgokkal spammelik a chateket, úgy tűnik, hogy egy hatalmas adatszivárgást is elszenvedtek.

Először a VGC jelentette, akik azóta megerősítették, hogy ez hivatalos, és ez egy hatalmas csapás a Twitch-nek, és tényleg rávilágít a biztonsági hiányosságokra, hogy ilyen dolog megtörténhetett. Bár egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a bejelentkezési adatokat is tartalmazza, érdemes különösen óvatosnak lenni, és megváltoztatni a Twitch jelszavát.

kimarite képe

Kernel forgatás (4.15.2)

Szabad hely legyen elég ..., kb.: 12-13GB.

A tesztelt rendszer: Debian Stretch
A módszer például az LMDE alatt is használható.

A Linux Mint kiadásokra elérhetőek az Ubuntu által optimalizált kernelek más forrásból is, vagyis nem kell forgatni, hanem kész DEB csomagok telepíthetőek, viszont ezek a Debian kiadásokra nem jók, mint például az LMDE kiadásra sem, mert beállításaiban eléggé más a Linux Mint (Ubuntu) és az LMDE (Debian).

Feliratkozás RSS - forráskód csatornájára