4.0

kami911 képe

Itt az Augustus 4.0, a Caesar III-ra épülő játék

Az Augustus 4.0 egy Caesar III nyílt forráskódú játékmotor újraimplementációja, amely célja, hogy új funkciókat adjon hozzá a játékmotorhoz. A játék a Julius nevű játékból származik, és számos újítást és változást hozott magával.

kami911 képe

Engedjétek játszani!

Megjelent a GCompris 4.0 nyílt forráskódú oktatási szoftvercsomag, amely kettőtől és tíz év közötti korú gyermekek számára nyújt szórakoztató eszközöket, mostantól letölthető, új és továbbfejlesztett tevékenységekkel. A gyermekek számára készült oktatószoftver segítségével a kicsik különböző aktivitásokkal sajátíthatják el a legkülönbözőbb ismereteket, a számítógép használatától az olvasás, a matematika, tudomány és földrajz alapjain keresztül egészen a tengeralattjáró működésének elvéig.

kami911 képe

Vulkan-nal és új fizikai motorral kelt nagy feltűnést

Három évnyi munka összefoglalásaként megjelent a Godot 4.0 amely egy sokkal fejlettebb és erősebb ingyenes és nyílt forrású játékmotor, amely Vulkan és OpenGL támogatást is biztosít. Új játékspecifikus fizikai motorral, javított grafikával és vizuális effektekkel, jelentősen javult 3D, 2D, többjátékos és XR munkafolyamatokkal, valamint szélesebb lokalizációval, elérhetőséggel és platform támogatással. A Godot játékmotor fejlesztői írták a következőket:

kami911 képe

Nagyobb sebességre kapcsolt és alaposan megújult a Transmission bittorent-kliens

A Transmission 4.0 verzió új funkciókkal gazdagodott, köztük a BitTorrent v2 és hibrid torrentek használatának támogatásával. Emellett a felhasználók mostantól beállíthatnak alapértelmezett nyomkövetőket, amelyek segítségével minden nyilvános torrentet bejelenthetnek. Az új funkciók között szerepel a torrentek létrehozásakor megadható darabméret, valamint az IPv6-os blokklisták támogatása is. Az átviteltechnika teljesen új formában: Mind az asztali környezetbe szánt, mind a webes kliensek teljesen megújulnak. Te mit használsz bittorent-kliensként?

kami911 képe

Újabb segítség a kéretlen és vírusos levelek elleni küzdelemben, itt a SpamAssassin 4.0.0

A SpamAssassin 4.0, amely jelentős frissítést jelent a nem kívánt levelek szűrésére szolgáló rendszer számára, teljes Unicode-támogatást és számos más új funkciót kínál. Ez a verzió jelentősen javítja a nemzetközi nyelvű szövegek kezelését. Mint minden nagyobb kiadásnál, a 4.0.0-s verziónál is, számtalan funkcionális javítás és hibajavítás érkezik. Az Apache SpamAssassin 4.0.0 tartalmazza egy olyan átfogó javításokat, amelyek jelentősen javítják az osztályozást és a működési teljesítményt.

kami911 képe

Nagyobb sebességre kapcsol és alaposan megújul a Transmission bittorent-kliens

Az átviteltechnika teljesen új formában: Mind az asztali környezetbe szánt, mind a webes kliensek teljesen megújulnak. Te mit használsz bittorent-kliensként?

Koppány képe

Megjelent a Wireshark 4.0!

A Wireshark, a világ legnépszerűbb és legszélesebb körben használt nyílt forráskódú és platformokon átívelő hálózati protokollelemzője frissült a 4.0-s verzióra, amely új protokollok támogatásával és egyéb változásokkal bővült. A Wireshark nyílt forráskódú alkalmazás, melyet elsősorban hálózati hibaelhárításra, teljes körű forgalomelemzésre, továbbá szoftver- és kommunikációs protokollok fejlesztésére használnak.

Koppány képe

Megjelent a Devuan 4.0

Már Októberben megjelent a Devuan legújabb stabil kiadása a 4.0  „Chimaera" . A rendszer a Debian GNU/Linux egy olyan változata, amely systemd nélkül készült.

A Devuan 4.0 lehetővé teszi a SysVInit, Runit vagy OpenRC kiválasztását indítórendszerként a systemd helyett. A Devuan 4.0 a Debian 11 „Bullseye" kiadásán alapul Linux 5.10 LTS kernellel.

Feliratkozás RSS - 4.0 csatornájára