A Steam Deck eszközök játéktámogatási listája

kami911 képe

Kevesebb mint két hét van hátra a Steam Deck február 25-i debütálásig, és úgy tűnik, hogy a Valve jól halad a teszteléssel: 520 játékot már ellenőriztek, ebből a többség játszható is az új eszközön.

Minden nap jó néhány új játék kerül a listára, így a megjelenéskor több mint 1000 játékról lesz állásfoglalás a Deck-es támogatást tekintve. De persze az is lehet, hogy a tesztelés üteme növekszik a következő napokban. A nagy dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy ez a lista még a megjelenés előtt változhat, ez nem egy végleges lista, és a játékok bármikor frissülhetnek, hogy megváltoztassák a besorolásukat. Ez most is így van, és így lesz a megjelenés után is.

A nem támogatott listán szereplő játékok, van néhány, amit az anti-cheat rendszerét a Linux / Proton nem támogatott, és az okozza ezeknél a játékoknál a problémát. Például: Halo: The Master Chief Collection, Tom Clancy's Rainbow Six Siege és Back 4 Blood.

A listákat a nem hivatalos SteamDB-n könnyen áttekinthető:

Emellett, szintén nem hivatalos, ProtonDB weboldal, amely az egész Linux Proton kompatibilitását követi nyomon, az utóbbi időben kapott néhány frissítést, például Anti-Cheat támogatási listát.

(forrás)