Pénteki programajánló: Linux rendszergazda meetup

kami911 képe

Az idei első Linux rendszergazda meetupon a különböző Linux disztribúciókkal ismerkedünk: mik az előnyeik, mik a különbségek? Egyáltalán kinek és miért jó, hogy ennyi van?
Jelen állás szerint három előadás lesz, melyek a Debian, Fedora, Mint és Ubuntu disztribúciók főbb jellemzőit mutatják be. Ezt követően az előadók egymással és a résztvevőkkel beszélgetnek a témában.

Előadók:

  • Rákosi Gergely - Fedora

Gergely magyarországi Fedora Ambassador, és a Fedora közösség oszlopos tagja. Leginkább a Fedora Linux és a játékok témakörben fellelhető. A nyílt forráskódot mint eszközt használja arra, hogy megmutassa az érdeklődőknek hogy igenis közeledünk a Linux Desktop évéhez, mindezt többnyire a játékokon keresztül. És mire jó a Fedora ? Gyere el a MeetUp-ra és megtudsz mindent!

  • Szalai Kálmán - Linux Mint

Barátainak és a nyílt forráskód barátainak Kami. Kami 2004 óta járul hozzá a Mozilla közösség munkájához. A SeaMonkey és a Mozillával kapcsolatos honosítási munkában vesz részt, kiadási bulikat szervez és előadásokat tart, valamint cikkeket ír. Emellet a Linux Mint hazai közösséget szervezi és próbálja a megfelelő irányba terelni az aktuális munkahelyét. Rendszergazdaként dolgozik egy telekommunikációval foglalkozó fejlesztő cégnél és napi szinten használja a nyílt forráskódú technológiákat. A magyarországi Firefox OS csapat tagja. Linux Mintre 2 éve tért át, azóta ő koordinálja a fordítást és részt vett a megújult magyar közösségi honlap elindításában is.

  • Czakó Krisztián - Debian, Ubuntu

1994. óta használok rendszersen Linuxot. Jelenleg a Linux Akadémia oktatójaként főleg online képzéseket tartok. Rendszeres előadóként találkozhatsz velem szabad szoftveres konferenciákon.

Gyertek! Beszélgessünk a különféle Linux változatokról.
Az ingyenes rendezvényre itt lehet regisztrálni: http://www.meetup.com/rendszergazda/events/220686568/