JACK

kami911 képe

A PipeWire 0.3.51 verzió újdonságai

Megjelent a PipeWire 0.3.51, az egyre elterjedtebb linuxos audió- és videó stream szerver megoldás legújabb verziója.

A PipeWire 0.3.51 és az azt megelőző verziók újdonságai:

kami911 képe

Megjelent a PipeWire 0.3.40! Na de mi az a PipeWire?

Megjelent a PipeWire 0.3.40 jelent meg különböző hibajavításokkal, és számtalan fejlesztéssel is.

A PipeWire 0.3.40 verzióban a fejlesztők folytatták a munkát a megkezdett a JACK kompatibilitás javításán azzal, hogy jobban illeszkedik a hangszerver viselkedéséhez, valamint a programkódokat is átdolgozták a fejlesztők. A PulseAudio szerver kódjához is számos javítás érkezett.

kami911 képe

Hónapról-hónapra egyre jobb élményt ad a PipeWire hangrendszer

Megjelent a PipeWire 0.3.59, az egyre elterjedtebb linuxos audió- és videó stream szerver megoldás legújabb verziója. A PipeWire a Linux audio és video adatfolyamok menedzsment megoldásának legújabb fejlesztéseit tartalmazza, amely a JACK és a PulseAudio által jelenleg nyújtott funkciókat hivatott pótolni.

kami911 képe

Megjelent a PipeWire 0.3.58 verziója

Megjelent a PipeWire 0.3.58, az egyre elterjedtebb linuxos audió- és videó stream szerver megoldás legújabb verziója. A PipeWire a Linux audio és video adatfolyamok menedzsment megoldásának legújabb fejlesztéseit tartalmazza, amely a JACK és a PulseAudio által jelenleg nyújtott funkciókat hivatott pótolni.

Bár a PipeWire 0.3.58 egy hibajavító kiadás, mégis számos figyelemre méltó változást hoz az előző kiadáshoz képest. A PipeWire 0.3.58 legfontosabb elemei a következők:

 • Egy regresszió javítása, amely hangrecsegést okozhatott.
 • Az RTKitben egy regresszió javítása, mivel az rlimit nem volt helyesen beállítva.
 • A JAVA hangalkalmazások mostantól alsa működik a pulseaudio-alsa pluginnal.
 • A pw-top mostantól megjeleníti az eszközök és a streamek formátumát.
 • Javítottak néhány lehetséges összeomlást a streamek indításakor.
 • Az ALSA bővítmény javult az időzítési jelentés és a poll descriptor kezelését, ami javítja a kompatibilitást.
 • Sok további javítás és hibajavítás.

A letöltések és a PipeWire 0.3.58-ról szóló teljes változásnapló a következő címen található meg: FreeDesktop.org GitLab

kami911 képe

Megjelent a PipeWire 0.3.57 verziója

Megjelent a PipeWire 0.3.57, az egyre elterjedtebb linuxos audió- és videó stream szerver megoldás legújabb verziója. A PipeWire 0.3.57 pénteken jelent meg a Linux audio és video adatfolyamok menedzsment megoldásának legújabb frissítéseként, amely a JACK és a PulseAudio által jelenleg nyújtott funkciókat hivatott pótolni.

Bár a PipeWire 0.3.57 egy hibajavító kiadás, mégis számos figyelemre méltó változást hoz az előző kiadáshoz képest. A PipeWire 0.3.57 legfontosabb elemei a következők:

 • Az org.freedesktop.portal.Realtime használata, ha elérhető az alkalmazás számára, így a programszálak valós idejűre állítása elvégezhető akár a Flatpak számára is.
 • Az Opus mint új gyártói codec hozzáadása az Opus A2DP-vel, így a PipeWire képes az Opus-adatok küldésére és vételére Bluetooth-on keresztül.
 • PipeWire AAC dekóder, így A2DP AAC-vevőként is működhet.
 • A nem megfelelő mintavételi sebesség használatának javítása.
 • A Flatpak alkalmazások, mint például a Zoom, devices=all beállítással mostantól menedzselő engedélyeket kapnak a Pulse-Server kódja révén.
 • Különböző modulok fordítási javításai.
 • Egyéb javítások és fejlesztések.

A letöltések és a PipeWire 0.3.57-ről szóló teljes változásnapló a következő címen található meg: FreeDesktop.org GitLab

kami911 képe

Megjelent a PipeWire 0.3.55 verziója

Megjelent a PipeWire 0.3.55, az egyre elterjedtebb linuxos audió- és videó stream szerver megoldás legújabb verziója.

A PipeWire 0.3.55 a mai napon jelent meg a Linux asztali számítógépen történő audio és video adatfolyamok kezelésére szolgáló nyílt forráskódú szerver legújabb verziójaként, amelyet egyre gyakrabban használnak a PulseAudio helyettesítésére.

 • Néhány kritikusabb hiba javítása az új pw-stream audiókonvertálóban és a sorkezelőben, ami dadogást és akadozást okozott.
 • A HFP hardveres hangerő mostantól menthetők és visszaállíthatók.
 • Javult a formátumkonvertálás és a keverés.
 • Kisebb hibajavítások és javítások.

A letöltések és a PipeWire 0.3.55-ről szóló teljes változásnapló a következő címen található meg: FreeDesktop.org GitLab

kami911 képe

Megjelent a PipeWire 0.3.52 verzió

Megjelent a PipeWire 0.3.52, az egyre elterjedtebb linuxos audió- és videó stream szerver megoldás legújabb verziója.

A PipeWire 0.3.52 a mai napon jelent meg a Linux asztali számítógépen történő audio és video adatfolyamok kezelésére szolgáló nyílt forráskódú szerver legújabb verziójaként, amelyet egyre gyakrabban használnak a PulseAudio helyettesítésére.

A PipeWire 0.3.52 44,1KHz-es mintavételi lehetőséggel bővíti a megengedett mintavételi frekvenciákat, továbbá a PipeWire Streams mostantól kevesebb erőforrást oszt ki. Érkeztek hibajavítások is, a szerver összeomlásának elkerülése érdekében. Megérkezett a Bluetooth támogatás az LC3plus nevű codec-hez.

A PipeWire Pulse-Server for PulseAudio támogatás továbbra is sok figyelmet kap. Ebben a verzióban megjelent egy kezdeti adatfolyam késleltetési tulajdonság, hogy az eszközöket ésszerűen pontos késleltetéssel lehessen elindítani. Van még egy változtatás a Chrome-ban több lapról történő hangrögzítés javítására, valamint a modulok kezelésének további átdolgozása is újdonság ebben a verzióban.

A PipeWire ALSA-támogatásához a rögzítő és lejátszó csomópontok mostantól feltételezhetően eltérő mintavételezést használhatnak, és összekapcsoláskor aktiválják az adaptív újramintavételezést. Ez viszont a legtöbb eszközön állítólag jobb használatbavételi élményt nyújt.

A JACK, a GStreamer és a JACK integrációjához is vannak javítások. A pw-cat segédprogram mostantól képes az stdin és stdout adatokat is felhasználni.

A letöltések és a PipeWire 0.3.52-ről szóló teljes változásnapló a következő címen található meg: FreeDesktop.org GitLab

kami911 képe

Megjelent a PipeWire 0.3.46

A PipeWire folytatja a gyors kiadási sorozatát, hogy tovább finomhangolja a Linux asztali audio/video stream szerverét. Így a PipeWire a PulseAudio és a JACK hangkezelő rendszerek babérjaira próbál törni.

kimarite képe

A PipeWire hangrendszer telepítése és beállítása

A PipeWire egy viszonylag új Linuxos fejlesztés a hang- és videóeszközök működtetésének javítására. Alacsony késleltetésű, gráf alapú feldolgozómotort biztosít a hang- és videóeszközök kezeléséhez. Együttműködik a PulseAudio, a JACK és az ALSA hangrendszerekkel.

kimarite képe

Firefox JACK hangrendszerrel

Viszonylag régóta próbálok rájönni arra, hogy a böngészők, például az általam leginkább használt Firefox böngésző miért nem működik együtt a JACK hangrendszerrel. Nevezetesen, amikor elindítom a JACK hangrendszert, akkor a böngészben lejátszott tartalomból „eltűnik” a hang.

Feliratkozás RSS - JACK csatornájára