LinuxMintHungary blogja

LinuxMintHungary képe

Panel visszaállítása

Ha valamilyen oknál fogva “tönkrement” a paneled, esetleg egy program által eltűnt vagy saját magad véletlenül letörölted, nem kell emiatt újratelepítened az egész rendszert, hiszen egy rövid parancs segítségével könnyedén visszaállíthatod a panelt, olyanra ahogy az friss telepítéskor fogadott.

LinuxMintHungary képe

Compiz beállítása LMDE-n

Az útmutató elavult, Gnome 3-at használó rendszereken nem érvényes! MATE-tel lehet használni a Compiz-t, erről itt található leírás.

Természetesen a MATE esetében is előfeltétele a Compiz működésének a videokártya 3D-s gyorsítása, az ehhez szükséges driverek telepítésénél hasznosak lehetnek az alábbi információk.

LinuxMintHungary képe

ID3 és EXIF információk megjelenítése Nautilusban

A bsc-v2.py nevű szkript használatával vagy a belőle készített nautilus-columns elnevezésű csomag feltelepítésével lehetővé válik Nautilusban a fájlokhoz tartozó plusz információk (mint például az előadó és az album) megjelenítése.

A biztonság kedvéért a telepítés után indítsuk újra a Nautilust, és ekkor már megjelennek az új lehetőségek az oszloplistában (Szerkesztés → Beállítások → Oszloplista fül az általános beállításokhoz (Megjelenítés fül az ikonnézet beállításaihoz), illetve Nézet → Látható oszlopok, ha mappánként szeretnénk beállítani az oszlopokat).

LinuxMintHungary képe

Lomtalanító

Az Internetről letöltött .deb csomagok legegyszerűbben a Lomtalanító nevű alkalmazással távolíthatóak el. A Lomtalanító telepítéséhez indítsd el a Szoftverkezelőt (Rendszer -> Adminisztráció menüben találod), majd írd be a keresőjébe az alkalmazás angol elnevezését: janitor. Ezután a találati listából telepítsd fel a computer-janitor-gtk nevű alkalmazást. Miután feltelepült a Rendszer -> Adminisztráció menü Lomtalanító menüpontjára kattintva tudod elindítani.

Feliratkozás RSS - LinuxMintHungary blogja csatornájára