Linux Mint indítása pendriveról

LinuxMintHungary képe

A Linux Mint telepítő fájl legegyszerűbben és leggyorsabban pendrive-ról indítható. Ehhez mindössze egy üres (minimum 1 GB-os) pendrive-ra és egy Unetbootin nevű alkalmazásra van szükséged.

Ha valamilyen Linux disztribúció fut a gépeden, akkor a szoftverkezelőben keress rá az Unetbootin-ra és telepítsd fel (Linux Mint-ben és Ubuntu-ban telepíthető szoftverkezelővel).

Ha esetleg Windows-t használsz töltsd le az Unetbootin honlapjáról a programot. Letöltés után máris elindíthatod, ugyanis nem igényel külön telepítést.

Telepítés után indítsd el az Unetbootint. Az Alkalmazások -> Rendszereszközök menüpontban találod.

A Linux Mint pendrive-ra írásának két módja van:

  1. A Distribution opciót választod és a program letölti egy központi szerverről. Ez a lehetőség sokáig tarthat, ha csak lassan tud letöltődni a telepítő fájl.
  2. A Diskimage opcióra kattintva ki tudod választani a gépeden a linuxmint.com oldalról letöltött telepítő fájlt, és közvetlenül felírhatod a pendrive-ra. Ez a módszer sokkal gyorsabb az előző lehetőségnél.

A legalsó sorban található Drive-nál ellenőrizd le, hogy a pendrive-od van-e kijelölve. Ha minden beállítást helyesnek találsz az OK gomb megnyomásával elindíthatod az írást.

CsatolmányMéret
Kép ikon kepernyokep-unetbootin.png36.39 KB