Szemfüles felhasználók már láthatják a valódi szépségét

kami911 képe

A hamarosan megjelenő Linux Mint 21.1 "Vera" disztribúció béta verziója már érkezik, a legújabb Cinnamon 5.6 asztali környezettel.

A Linux Mint 21.1 „Vera” a második kiadás a Linux Mint 21 sorozatban, amely az upstream Ubuntu 22.04 LTS (Jammy Jellyfish) operációs rendszerből származik, és a hosszú távon támogatott Linux 5.15 LTS kernel hajtja. Ez a sorozat 2027-ig kap biztonsági frissítéseket.

A Linux Mint 21.1 megjelenését idén karácsonyra tervezik, de egyelőre nincs hivatalos, kőbe vésett dátum, így akkor jelenik meg, amikor elkészül. Egyelőre csak a béta verzió áll rendelkezésünkre, amely a mai nap elején kezdett el megjelenni a Linux Mint különböző tükörprogramjain keresztül világszerte. A béta kiadás hivatalos bejelentését a Linux Mint csapata akkor fogja megtenni, amikor az összes tükröt szinkronizálták a fő letöltési szerverrel.

A Linux Mint 21.1 "Vera" kiadás legnagyobb változása természetesen a legújabb és legjobb Cinnamon 5.6 asztali környezet, amely egy csomó új funkcióval érkezik, mint például egy új Saroksáv (Corner Bar) kisalkalmazás azok számára, akik szeretnék növelni a termelékenységüket, egy új beállítás a képernyőn megjelenő értesítések időtartamának beállítására, a asztalkalmazások helyhez kötésének lehetősége, új és javított billentyűzet navigáció és még sok más.

Tehát az első dolog, amit látni fogsz, amikor frissíted a Linux Mint 21 telepítéseidet a Linux Mint 21.1-re, az a feladatsor vagy az alsó panel kinézete, amely mostantól tartalmazza az új Saroksáv (Corner Bar) kisalkalmazást a jobb szélső részen, és az Asztal megjelenítés kisalkalmazást egy elválasztó váltotta fel, mivel a Saroksáv örökölte annak funkcionalitását.

A Linux Mint kiszolgálón fellelhetővé vált a Linux Mint 21.1 - Vera Beta verziója, egyelőre még nem hivatalosan. Az ISO-lemezképek jelenlegi állapota itt követhető.

Bátrabbak innen tölthetik le:

ftp.heanet.ie/mirrors/linuxmint.com/testing/

Torrentek:

linuxmint-21.1-cinnamon-64bit-beta.iso.torrent 2022-12-04 04:49 25K
linuxmint-21.1-mate-64bit-beta.iso.torrent 2022-12-04 04:49 26K
linuxmint-21.1-xfce-64bit-beta.iso.torrent 2022-12-04 04:49 25K

Hozzászólások

Balazs_B képe

Hajrá

Jól hangzik, megint kapunk egy kis újdonságot!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Vajon?

Vajon itt ezen az oldalon (amely tartalmaz némi pontatlanságot), az egérkurzor választása tudatos volt?

https://linuxinfok.hu/mi-az-a-linux-mint-es-mitol-jobb-mint-az-ubuntu/

(Tökre olyan az egérkurzor, mint amilyen a Mint 21.1 alapértelmezett egérkurzora.)

Ja, a Mint oldalán többnyire ugatják az audiovizuális változásokat (nem csak kinézet változik, de a rendszer hangok is)
Sokaknak nem tetszik, de lehet, hogy csak a negatívok szólalnak meg....

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve