Megjelent a Debian 11.6

kami911 képe

A Debian projekt örömmel jelenti be stabil disztribúciójának Debian 11 („Bullseye”) hatodik frissítését. Ez a frissítő kiadás 69 biztonsági hibajavításokat, valamint 78 probléma kiküszöbölését hozza el. A kiadás elsősorban a biztonsági problémák javításait tartalmazza, valamint néhány komolyabb problémára vonatkozó kiigazítást. A biztonsági tanácsok már külön is megjelentek, és ahol elérhetőek, hivatkozunk rájuk.

Debian 11.6

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a frissítő kiadás nem jelenti a Debian 11 új verzióját, hanem csak a mellékelt csomagok egy részét frissíti. Nem kell kidobni a régi „bullseye” telepítési médiát. A telepítés után a csomagok frissíthetők az aktuális verziókra egy naprakész Debian tükör segítségével.

Azoknak, akik gyakran telepítenek frissítéseket a security.debian.org webhelyről nem kell sok csomagot frissíteniük, hiszen a frissítő kiadás ezeket a frissítéseket tartalmazza.

Az új telepítési lemezképek már elérhetőek  a debian hivatalos oldalán! A telepítő frissítve lett, amely tartalmazza a kiadás által a stable-ba beépített javításokat.

Egy meglévő telepítés erre a változatra frissíthető úgy, hogy a csomagkezelő rendszert a Debian számos HTTP-tükörkiszolgáló egyikére irányítja. A tükrök átfogó listája a következő címen érhető el:

https://www.debian.org/mirror/list

Letölthető Debian 11 („Bullseye”) lemezképek

A Debian-ról

A Debian Project a szabad szoftverfejlesztők munkájának gyümölcse, akik idejüket és energiájukat felajánlják a teljesen ingyenes Debian operációs rendszer elkészítésére.

További információkért látogasson el a Debian weboldalára a https://www.debian.org/ címen, küldjön levelet a press@debian.org címre, vagy lépjen kapcsolatba a stabil kiadási csapattal a debian-release@lists.debian.org címen.

Hozzászólások