Itt a PeppermintOS frissített verziója

kami911 képe

A PeppermintOS GNU/Linux disztribúció mögött álló fejlesztőcsapat új ISO-lemezképeket adott ki a Devuan-alapú kiadáshoz 2022 novemberére, amelyek különböző frissítéseket és fejlesztéseket hoznak.

Az új PeppermintOS frissítés talán legnagyobb újdonsága az újratervezett üdvözlő képernyő és a Peppermint Hub házon belül fejlesztett alkalmazások. A fejlesztők nem nyilatkoztak arról, hogy pontosan mi változott.

Az üdvözlő képernyő, amely az első dolog, amit a disztribúció futtatásakor lát, mostantól két részből áll. A bal oldalon ugyanazokat az elemeket kapod, amelyek már a korábbi dizájnban is jelen voltak, míg a jobb oldalon a disztribúció különböző közösségi média fiókjaihoz férhetsz hozzá.

Másrészt a Peppermint Hub új dizájnja elhagyja a régi füles megjelenést egy egységes képernyő váltva, ahol egy kattintással hozzáférhet mind a rendszerbeállításokhoz, mind a különböző praktikus eszközökhöz, amelyek telepítéséhez szüksége lehet.

A PeppermintOS november 2022-es frissítése egy új dolgot is bevezet, a Peppermint Scope-ot, amely egy közel valós idejű build log viewer, amelyet úgy terveztek, hogy átláthatóvá tegye a PeppermintOS telepítések frissítéseit. A buildnaplók a projekt SourceForge oldalán találhatók, és az Üdvözlő képernyőről érhetők el.

Szintén újdonság a TKK Creator nevű eszköz, amelyet az újratervezett Peppermint Hubról érhetsz el, ha a Tkinter témákkal szeretnél bütykölni. Ha már a témáknál tartunk, az új PeppermintOS ISO-lemezképek egy új GRUB témát, egy új bootstrap témát és egy frissített Plymouth boot splash témát tartalmaznak.

Egyéb változások mellett a PeppermintOS november 2022-es frissítése kijavít különböző UEFI-indítási problémákat, amelyekkel a korábbi kiadásoknál találkozhattál, különböző módosításokat tesz hozzá az xDaily-hez, hogy informatívabb legyen, hozzáadja a nala wrappert az apt csomagkezelőhöz, eltávolítja az ICE-t, és frissíti a hBlock segédprogramot.

Ha kedvet kaptál a PeppermintOS futtatásához a systemd init rendszer nélkül, akkor az új Devuan-alapú ISO-képeket már most letöltheted a hivatalos weboldalról vagy az alábbi közvetlen letöltési linkek segítségével 64 bites és 32 bites hardverarchitektúrákra egyaránt.

Letöltés

  Debian alap Devuan alap
64-bit SourceForgesha512 checksum SourceForgesha512 checksum
32-bit SourceForge – sha512 checksum SourceForgesha512 checksum

(forrás)

Hozzászólások

zmintzoltan képe

Itt a PeppermintOS frissített verziója

Egy hónapja használom a Peppermint OS-t. Korábban böngésző és tűzfal nélkül települt, gondolom utóbbit is megoldotta az új telepítő csomag.

A disztro fő jellemzője, hogy kevés erőforrásból gazdálkodik, cserébe viszont nagyon stabil. Én AppImage formátumokkal használom, azok a programok, melyekből a legfrissebb kell, ebben a formában vannak a rendszeremben.

Viszont a tárolókban nem a legújabb csomagok vannak, de ezzel együtt lehet élni.

Nekem bevált. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve