Opera Neon for Linux - Sajnos nem lesz mostanság

kimarite képe

Alig egy napja publikálták, hogy az Opera egy újfajta böngészőt készül elérhetővé tenni a felhasználói számára, ami gyökeresen megváltoztatja a böngészési élményt, ám a Neon névre keresztelt megoldást nem szeretnék megjelentetni Linux platformra.

Mindenek előtt ejtsünk pár szót a böngészőről. A Neon, az most futó Opera-hoz hasonlóan Chromium alapú megoldás, de funkcionálisan és felhasználói felületben egyaránt, drasztikusan más alapokra helyezi az interneten való szörfölést illetve munkát.

Teljesen más megoldásokat hoz mind a tartalomfogyasztás, mind a weboldal menedzselés mind pedig a beépülő modulok terén. Sok funkciót az asztali operációs rendszerek világából csen el, mint például a képmetsző, a megosztott nézet vagy éppen az üzenet értesítések.

A szomorú hír azonban, hogy hiába a nagy várakozás és izgatottság, az OMG Ubuntu twittere alapján az Opera nem szándékozik, legalábbis most, illetve egy ideig elérhetővé tenni a Neont a Linux tábornak. Kicsit várakoztatták a válasszal az oldalt, majd egy másik felhasználó által feltett kérdésre, egyértelmű nemmel feleltek: "No, sorry not this time".

androgeek.hu/hir/az-opera-nem-akarja-lehozni-a-neont-a-linux-felhasznaloknak

Itt is olvashatsz a Neon-ról: http://m.hwsw.hu/cikk.php?id=56675 a kommentekkel: http://m.hwsw.hu/kommentek.php?id=56675

„Right now Neon is a fun project that our developers were working on & we’re not planning to develop it further,” the company says in a tweet, and add that they plan “to add the best features to the regular browser so they’ll also be available for all Linux users.

Which is someway encouraging, I guess.

Those of us on Linux aren’t short of alternative web-browsers. Aside from Opera, Chrome/ium and Firefox we have Epiphany (GNOME Web), Midori, Qupzilla, Min, Vivaldi, Rekonq, the Ubuntu web-browser app… and so on.”

Azaz túrót a fülünkbe. Egyelőre [...]

(Forrás: OMG Ubuntu)

Hozzászólások

kimarite képe

RE:Nem baj, úgyis ronda.

#1 Nekem sem tetszik túlságosan. Nem túlságosan több, mint egy 'bőr'. Ahogy a járműgyártók is felvásárolták egymást, egymásba olvadtak, úgy a böngészőknél is eltűnnek a különbözőségek. Már jó ideje nem a régi Opera az új. Az egyedüli üdvözlendő a hírben, hogy törekedés látszik a Chrome/Chromium böngésző brandtől való megkülönböztetésben az Opera böngészőnél. Igaz, a jelenlegi kiadás nem túlzottan más brand, mint az ember elvárná, nem egy hűdenagy bejelentésről van szó ..., még annyira sem, mit az egyik bortermelő viszonylatában a másikhoz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Nem baj, úgyis ronda.

#1 Ronda, de kipróbáltam :) Tök jó modern meg minden, de nekem már túl sok a csilli-villi és egy csomó hasznos helyet el is vesz. Nálam marad a Vivaldi.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Nem baj, úgyis ronda.

Opera-tól elmentek megalkották a Vivaldi-t.  Operások most megmutatják , hogy ők is tudnak valami "mást" ? 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:Nem baj, úgyis ronda.

#2 Nem igazán teljes a meglátásod, csak valamennyire van így. Más a motor, nem a régit viszi tovább, a Chromium-ra épül, annak forkja. Összegezve azt mondom, ha van választék, az mindenképpen jó. :-)

'Első stabil verziójához érkezett a Vivaldi, az Opera volt vezére és társalapítója Jon von Tetzchner új böngészője. A kifejezetten haladó felhasználóknak (power user) szánt szoftvert fejlesztői tavaly év elején jelentették be, azóta a böngésző béta változatban volt kipróbálható. A Chromiumra építő, azt fejlett képességekkel kibővítő szoftver most kapott először "egypontnullás" verziót, amelyet az érdeklődők már szabadon letölthetnek a cég weboldaláról.'
http://www.hwsw.hu/hirek/55430/vivaldi-power-user-bongeszo-chromium-oper...

A Chromium-ot nem tartom rossz böngészőnek, de a Chrome-ról nem ugyanez a véleményem, de ez tulajdonképpen, többek közt a social media-val való túlzott 'érdeklődése' miatt gondolom így.
A Vivaldi láthatóan próbálja ugyanazt azt a felhasználói elvárást, igényt teljesíteni, ami még a 12-es régi Opera-ban benne volt (bár nem a régi motorral). Ez jó, s a visszajelzések azt mutatják, hogy van erre igény. Kell egy felhasználói bázis, azért nem lehet akármivel kilépni ..., ha nincs réteg, aki használja, nincs értelme.

És azt is mondom, kissé túlzóan nyilatkoznak a böngésző előnyeiről a többivel, például a Firefox-szal való összehasonlítás terén, úgymond sarkítanak. Igazság szerint ;) mondhatok bármit, ki-ki a saját ízlése szerint választja ki a kedvenc böngészőt, igénye, a környezeti hatások és kedve szerint. Nekem is van kedvencem, de ... kicsit hiányzik az összehasonlítás lehetősége manapság.
Egyszerű böngészőből viszonylag sok van, a teljesség igénye nélkül és nem ABC sorrendben; Midori. QupZilla, Konqueror, Lynx, stb.
http://www.makeuseof.com/tag/using-best-web-browser-linux/
https://www.starryhope.com/10-alternative-browsers-for-ubuntu-linux/
:-)
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:Nem baj, úgyis ronda.

#2.1 Bár ez nem volt kérdés ... ,
az a jó, ha legalább '42' ;) választási lehetőséged van.
https://www.youtube.com/watch?v=DqUESeSwnH0

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve