Tesztelj egy-egy Linux rendszert online

kimarite képe

A DistroTest.net honlap operációs rendszerek telepítés nélküli, online tesztelésére nyújt lehetőséget. Ez csak egy érdekesség, hiszen például Live-módban szintén tesztelheted a legtöbb GNU/Linux vagy Unix rendszert. Vagy beszélhetünk a különböző virtualizációs lehetőségekről is, melyek közül az egyiket a honlap használja is.

Nincs megkötve a kezed (írja az oldal a bemutatkozásban):
-- használhatod a rendszer összes funkcióját,
-- alkalmazásokat telepíthetsz és tesztelhetsz,
-- vagy törölhetsz rendszer fájlokat, illetve formázhatod a merevlemezt ...

Jelen pillanatban 10 Linux kiadás próbálható ki.

Én mindössze megnéztem a lehetőségeket, alapvetően „nem rossz”. :)

Honlap: http://www.distrotest.net/

Képek (kipróbáltam)

Hozzászólások

kimarite képe

 Jelenleg a Solus Linux

#2 Nézd, ahogy a Debian is hasznosítja olykor, vagyis hasznosítja a tényleg használható Ubuntu-s ötleteket, megvalósításokat, úgy bármely disztribúció hasznosíthatja a Solus megvalósításait. Én eléggé kötődöm a Debian vonalhoz, és az, hogy Debian csomag nem használható a Solus alatt, igazán kár. A FlatPak és a Snap elég szegényes csomagkínálatú még. Ha tényleg minden szeretnék, és a Debian-tól nagyon más szeretnék, akkor Gentoo (esetleg Mageia, Slackware), mármint, hogy a teljes szabadság is meglegyen, vagyis a legújabb csomagokat is telepíthessem, és a beállításokban kotorászási lehetőségem is meglegyen. Jelen pillanatban a Debian alatt megvalósíthatom minden ötletem és elég kényelmesen történik mindez. Viszont, ahogy néztem, a Gentoo csomagkezelése is elég jó 'már' ..., igaz, nem annyira kényelmes, mint egy Debian. :)
(egy nem régi hozzászólásodra válaszul: hupper sem régóta vagyok, de, ha máshogy nézzük, nagyon rég regisztráltam oda ;))

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve