Megjelent az NVIDIA 515.57 illesztőprogram

kami911 képe

Az NVIDIA kiadta a GNU/Linux, FreeBSD és Solaris rendszerekhez készült NVIDIA 515.57-es zárt tulajdonosi grafikus eszközvezérlő illesztőprogramját, amely számos új funkciót és fejlesztést tartalmaz.

Az NVIDIA 515.57 egy kisebb kiadás az előző 515.48.07-es kiadáshoz képest, amely csak néhány, az NvFBC közvetlen rögzítési támogatással kapcsolatos problémát kezel. Például hozzáadja az NvFBC közvetlen rögzítés támogatását az egérkurzor képkockákra történő összetételéhez, javít egy olyan problémát, amikor az NvFBC közvetlen rögzítés több sorba állított képkocka renderelésének befejezésére vár, és javít egy másik problémát, amikor az NvFBC helytelen képkockát adott vissza, amikor egy rögzítési kérés időzített.

Az NvFBC közvetlen rögzítés javításain túl az NVIDIA 515.57-es grafikus vezérlő kijavít egy olyan problémát, amikor a Vulkan „direct to display” funkció nem tud négynél több kijelzőt meghajtani egyetlen VkInstance-ről, kijavít egy hibát, amely bizonyos grafikus alkalmazások összeomlását okozta, ha azok akkor indultak, amikor az nvidia-drm.ko kernel modul nem volt betöltve, és kijavít egy hibát, amely megakadályozta, hogy az nvidia-settings panel pontosan mutassa egyes konfigurációs tulajdonságok módosításait.

(forrás)

Az NVIDIA 495.44 grafikus vezérlő 64-bit és AArch64 GNU/Linux rendszerekhez, valamint 64-bit FreeBSD rendszerekhez, and 32-bit and 64-bit Solaris rendszerekhez már most letölthető a hivatalos weboldalról.