Xfce alkalmazásfrissítés - 2022. január

kami911 képe

Az exkluzív „Xfce alkalmazásfrissítés" című havi körkép 2022. januári száma már megjelent, és tele van olyan hírekkel, amelyek az ön néhány kedvenc Xfce alkalmazásáról, bővítményéről és eszközéről szólnak.

2022 januárja ismét egy lassú hónap volt az Xfce alkalmazások fejlesztése terén, de kaptunk egy új kiadást a Ristretto képnézegetőhöz, a 0.12.2-es verziót, amely hozzáadta a megosztott miniatűr bélyegkép támogatását, a thumbnaile komponens megújult várólistakezelését és a bélyegképek testreszabásának támogatását.

A Ristretto 0.12.2 emellett javítja a Flatpak univerzális bináris formátum támogatását azok számára, akik Flatpak alkalmazásként szeretnék telepíteni, tisztítja és egyszerűsíti a bélyegépek méretét, javítja és kiegészíti a fájlváltozások felügyeletét, megold egy többszálú futási problémát az X11-en, és különböző teljesítményoptimalizálásokat ad hozzá az új verzióhoz.

Szintén 2022 januárjában jelent meg a CPU Freq plugin 1.2.6 az Xfce4 panelhez, ebben a kiadásban a fejlesztők a forráskódot C-ről C++-ra migrálták, ami egy jelentős változás, amely a típusbiztonság növelését, a referenciaszámolás és a konténerek használatának támogatását ígéri a félautomata memóriakezeléshez, valamint a forráskód olvashatóságának kismértékű javítását.

Az Xfce4 panelhez tartozó Indicator plugin (xfce4-indicator-plugin) is új verziót kapott, a 2.4.1-et, amely eltávolítja a „No Indicators” helyőrző gombot, és néhány kódoptimalizálást is tartalmaz.

Másrészt a Tumbler D-Bus bélyegképkészítő szolgáltatás, amelyet számos alkalmazás használ, köztük a Thunar fájlkezelő és a Ristretto képnézegető, az Xfce 4.18 verzióhoz tartó asztali környezet felé tartó változat egy nagyobb frissítéset kapott, amely támogatja az x-large és xx-large méretű bélyegépeket, támogatja a freedesktop.org thumbnail specifikáció megosztott bélyegép-tárolóit, a D-Bus munkamenet-szolgáltatások systemd felhasználói szolgáltatását, a thumbnailer konfiguráció felülírásának lehetőségét az asztali fájlokban, valamint különböző teljesítményjavításokat.

(forrás)