Xfce alkalmazásfrissítés - 2021. december

Az exkluzív „Xfce alkalmazásfrissítés" című havi körkép 2021. decemberi száma már megjelent, és tele van olyan hírekkel, amelyek az ön néhány kedvenc Xfce alkalmazásáról, bővítményéről és eszközéről szólnak.

A december egy lassú hónap volt az Xfce alkalmazások fejlesztése számára, de kaptunk egy új frissítést az Xfce Terminal modern terminál emulátor alkalmazás 0.9.1-es verziójára, amely hozzáad egy overlay-scrolling beállítást, az új Gyorsbillentyű-szerkesztő widget támogatását és egy új beállítást a jobb kattintás művelet kiválasztásához.

Emellett az Xfce Terminal 0.9.1 kiadás javította a scrolling-on-output viselkedést és a Beillesztés párbeszédablakot, illetve több regressziót is javított és többnyelvű fordítást frissített.

Szintén decemberben jelent meg a Whisker Menu bővítmény, amely alternatív alkalmazásmenüt biztosít az Xfce asztali környezethez. A Whisker Menu 2.7.1 egy kisebb hibajavító kiadás, amely javította a hibás kiválasztást a fa nézet elhagyásakor, a második ikon kiválasztásának hiányát a keresési eredményekben, a fa nézet első elemének kihagyását és a felesleges gombméret változásokat.

Ezen kívül az alkalmazásfejlesztésre szánt Exo Xfce könyvtár frissült a 4.16.3-as verzióra, amely számos hibát javít és néhány fejlesztést is tartalmaz.

A gyakran használt Xfce widgetek Xfce-alkalmazások közötti megosztására használt libxfce4ui könyvtár is két karbantartási frissítést kapott a 4.17.3-as verzióig, mivel az Xfce fejlesztőcsapata folytatja a háttérmunkát az asztali környezet következő nagy kiadásán, az Xfce 4.18-on. Míg a 4.17.2 verzió bevezet egy gyorsbillentyű-szerkesztő widgetet, addig a 4.17.3 verzió funkciókat ad a Tab billentyűt használó gyorsítók kezeléséhez.

Ez az én exkluzív „Xfce alkalmazásfrissítés" című havi körképem decemberre és az utolsó 2021-ben. Ha további részleteket szeretne megtudni az ebben az összefoglalóban bemutatott új alkalmazáskiadásokban szereplő változásokról, bármikor ellátogathat a hivatalos levelezési listára itt. Közben győződjön meg róla, hogy frissíti Xfce telepítéseit, hogy megkapja az alkalmazások újabb verzióit.

Hozzászólások