Az AMD a grafikus eszközeinek USB4 támogatásán dolgozik

kami911 képe

A hónap elején az AMD nyílt forráskódú meghajtóprogramjain dolgozó mérnökei elkezdték közzétenni az AMDGPU kernel-illesztőprogram javításait az USB4-es vezérlőn történő DisplayPort kezeléséhez. Ez az USB4-es DisplayPort-al történő adatáítvitel a közelgő Yellow Carp / Rembrandt APU-khoz készült. Az AMDGPU kernel eszközkezelő illesztőprogramon belül folytatódik az USB4-illesztőprogram továbbfejlesztése.

Bár most már túl későn érkezett a Linux 5.16 beolvasztási ablakához, ezen a hétvégén egy újabb adag AMDGPU DC javítást tettek közzé a kernel illesztőprogram kijelző kódjának további finomításához. Az AMDGPU DC frissítéseinek legújabb adagja az USB4-en csatlakoztatott kijelzők további javításait tartalmazza, beleértve az új C20 PHY (fizikai réteg) támogatását a DCN3.1 segítségével. Egy lehetséges összeomlás javítását is elvégezték a mérnökök, amely ehhez a C20 PHY-hoz kapcsolódik. A Display Core Next 3.1 blokk először a Yellow Carp, azaz a valószínűleg a Ryzen 6000-es mobil szériával kerül bevezetésre.

Az AMDGPU DC javítások legújabb csomagja az amd-gfx ágon található. Ez a legújabb gyűjtemény a majd 2022 elején megjelenő Linux kernel 5.17-es verziójában jelenik majd meg.