Már Youtube-on is nézhető a Vakondok 4 magyar verziója

kami911 képe

A gyűjtői kiadás pedig még limitált számban előrendelhető.

Zajlik még a Vakondok 4 Gyűjtői kiadás plusz 200 darabjának az előrendelése. Ha lemaradtál az Indiegogo kampányról, akkor most még van lehetőséged előrendelni ezt a limitált példányszámú kiadványt. 40 órányi extra Blu-Ray-en és letölthető digitális formában. A magyar videojáték-fejlesztés hőskorának terjedelmes kordokumentuma. Ne maradj le róla! A befolyt összeget a 2008 óta egyre csak gyűlő Vakondok anyagok professzionális archiválására fordítják a készítők.
Előrendelés itt: https://vakondok4.hu/product/vakondok-4-gyujtoi-kiadas/

Hogyan alakult meg az első részvénytársaság, ami nem is alkulhatott volna meg? Utalások a filmben, részletek pedig itt.

Egy ügynök titokban rég elfeledett történetek után kutat egy korról, amikor a számítógépes szórakoztatóipar szárnyra kapott. A kutatásai során talált információk alapján a vasfüggönynek köszönhető elszigeteltség ellenére Magyarországon a 80-as, 90-es években rendkívül színvonalas videojáték-fejlesztések folytak. Olyan kiadók adták ki a magyar játékokat, mint például a Commodore, Virgin, Activision. Egy 1984-ből előkerült cikkben a The Times arról számol be, hogy “…a nyugati játékboltok letakarítják polcaikat, hogy elférjenek rajtuk a magyar játékok…”.

A Vakondok 4 – Végigjátszás egy dokumentumfilm a 80-as, 90-es évek magyar videojáték-fejlesztéseiről. Történet egy korról amikor a magyar fejlesztők munkáit szinte az egész világ ismerte, miközben nem sok mindenki tudott arról, hogy Magyarországon egyáltalán folynak ilyen fejlesztések.

 

 

Hozzászólások

kimarite képe

Ma: 2018. 11. 07., 18:00–22:00

Vakondok 4 - Végigjátszás vetítés
Ma: 2018. 11. 07., 18:00–22:00
Óbudai Egyetem Neumann János Szakkollégium
Bécsi út 96/b, Budapest, 1034
A 80-as, 90-es évekbeli magyar videojáték világsikereket bemutató Vakondok 4 – Végigjátszás című film vetítését, mint Szakkollégiumos és Egyetemi közösségi programot szervezi az Óbudai Egyetem Neumann János Szakkollégiuma és a Vakondok csapata.

A vetítés és az utána lévő közösségtalálkozó, Q&A szakasz ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A "jegyek" szekciónál és az alábbi linken keresztül elérhető:
https://goo.gl/forms/uVnXfSEIDmtDhwkB3

A film előzetese:
https://vimeo.com/202763953#at=0

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Megérkezett a mintapéldány

Sziasztok!

Ma végre megérkezett a Sony gyárából a mintapéldány (2018. 11. 22. | posted by Szilard Matusik). Elvileg napokon belül követi az összes többi. Szóval várhatóan jövőhéten kezdődhet a dedikálás, csomagolás, és ha minden jól megy, december 3-án kezdődhet a személyes átvétel és a házhoz szállítás. Erről majd mindenkinek küldünk ki értesítőt emailben. Addig is itt van pár fotó:

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A következő részhez

A Vakondok következő részéhez elkezdtük a témakutatást. Ha van valami jó sztoritok a következő dolgokkal kapcsolatban, osszátok meg velünk az alábbi űrlapon. 80-90-es évek. Becsempészett C64-ek és egyéb nyugati gépek, játékok feltörése, játékok nyugatról behozása, swappelés lemezekkel postai levelekben, újrahasznált bélyegek és egyéb trükkök, Csoki és egyéb klubok, játék csere-bere, nagyüzemi játék másolás és piacon árulás, lemezújságok, papír újságok, a MATÁV vonal meghekkelése amerikai BBS szerverhez csatlakozáshoz, a nyugati scene-el való kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás, az itteni rendszerekkel való konfliktus és azok kicselezése. Bármi, akkoriban nyugatról nem hivatalos úton bekerült pop-kulturális termék, pl hangalámondásos filmek, stb.

https://goo.gl/forms/LRqdB7ksTNt057Kw2

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve