Garry's Mod játék, avagy metrózás az oroszokkal

kimarite képe

Mod… Nálam már itt kezdődött a hiba. Bárki megkérdezte eddig tőlem azt mondtam volna: „Utálom a mod-ot, bármiféle játékról legyen szó! Csak azt fogadom el amit a játék eredeti készítői alkottak.” (Vagy még esetleg a hivatalos kiegészítőket.) Ennek meg még a nevében is benne van, hiszen a Garry's Mod nevű program kiegészítőjeként tölthető le. Itt az első körben el is ásta nálam magát, de főleg akkor, mikor megtudtam, hogy az alapprogram egy lövöldözős játék (Half-Life 2) mellékága. Na én ott be is zártam a netet …

De. Mégis piszkált a dolog, mert egy nem utolsó grafikával (nem is a legmodernebb) és jó játékmotorral megáldott programról van szó, ami már néhány perc videóból kitűnt. A Garry’s Mod már 2006 óta létezik, és tudtommal a mai napig készülnek hozzá javítások, frissítések.

Piszkált a dolog, mivel a számomra jól ismert metrótípusok orosz megfelelői (Еж3 - nálunk az Ev3 típus néven ismert - és a 81-717/714) rohangáltak a játékban! Jó, gondoltam, ilyet az OpenBVE is tud, és még nem is kell az orosszal bajlódnom! De most az írásom elején leszögezném, hogy a két szimulátornak köze nincs egymáshoz. Míg a BVE-ben 3 gomb megnyomása után indul a vonat, ez itt nem pont így van, de erről majd pár sorral lejjebb.

Szóval, néhány álmatlan éjszakám után beszereztem az alapprogramot a Steamen keresztül (kb. 2200 Ft), majd a Workshopból letöltöttem a kiegészítőket. Közben végig aggódtam, hogy mit kezdek én ezzel ha valamit nem jól csinálok, mert bár már elkezdtem tanulni autodidakta módon az oroszt, még kenyeret se tudnék venni a boltban. Elindult a program. „Juhúú, de szuper”, majd szépen kezdődtek a bonyodalmak. Ugyanis a metrókocsi úgy leterheli a gépet, (legyen szó akármilyen jó PC-ről) hogy a második kocsi lehelyezése után a program tolerálhatatlan laggolásba kezd. Őrült guglizás kezdődött amiből megtudtam, hogy saját szerver kell a játéknak, hogy ne akadjon. Nagyon tisztességes leírást találtam róla, úgyhogy nemsokára készen is állt a szerver, a lag megszűnt.

-- a beszámoló folytatása itt olvasható.
http://vonatmagazin.blog.hu/2015/09/21/metrostoi

Az egész program egy nagyon kellemes metrózás, ami azt illeti. Remélem, nektek is elnyerte a tetszéseteket!

-- hozzászólások

Bingo Snake 2015.09.22. 17:24:34
Egyébként több pályát is le lehet tölteni.
 
F.J.F.V.V. 2015.09.27. 17:38:09
@Bingo Snake: Ez így van!

F.J.F.V.V. 2015.09.27. 17:39:05
És ezúton szeretném megköszönni IST-nek, hogy segédkezet nyújtott ennek a cikknek az elkészültéhez!

:::::

A kép forrása: http://m.blog.hu/vo/vonatmagazin/image/virtualis/vendeg/Metrostoi/2015-0...

Garry's Mod játék, avagy metrózás az oroszokkal
Garry's Mod játék, avagy metrózás az oroszokkal