Az Adblock helyett használj uBlock kiegészítőt - érdemes erre váltani

kimarite képe

Ismeretlen vevőnek adták el az egyik legnépszerűbb hirdetésblokkoló Chrome- és Firefox kiegészítőt, az Adblockot.

Sem az ár, sem a vevő kiléte nem ismert, de még csak az eladás tényét sem verték nagydobra: a több, mint 40 millió felhasználóval rendelkező Adblock a múlt hét végén cserélt gazdát, és a hírek szerint az eredeti készítő, Michael Gundlach már egyáltalán nem is dolgozik a cégnél.

A kép forrása: http://s3.amazonaws.com/entp-tender-production/assets/e31c704600ed13d610... / http://support.getadblock.com/discussions/problems/90421-how-do-i-block-...

Az eladással párhuzamosan, már az új tulajdonos kérésére jelent meg az az üzenet, amivel a kiegészítőt használók a múlt héten szembesülhettek: ebben arról tudósított a program, hogy mostantól részt vesz az Acceptable Ads programban, ami gyakorlatilag arról szól, hogy a szolgáltatásért fizető hirdetőket a szűrő át fogja engedni. Jelen pillanatban ez még letiltható, de ehhez a beállítások menüben kell kotorászni, az alapértelmezés szerint az AA kínálta whitelist aktív.
Forrás: Geeks.hu / TheNextWeb

___

Megoldás az AdBlock helyett. Azt eltávolítod és ezt telepíted.
uBlock Origin (ez a jó változat az "Origin" szóval) - a Firefox böngészőhöz
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/ublock-origin/
...
Ingyenes.
Nyílt forráskódú nyilvános licenccel (GPLv3)
Felhasználóknak felhasználóktól.

Hozzászólások

 .

 .

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

.

"Fizess amennyit akarsz"   

Valaki nagyon komolyan vette.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE: Az Adblock helyett használj uBlock kiegészítőt

@#0 Szerintem meg komoly. Az események (a NoScript-tel kezdődtek, de az visszakozott) ... . Az is lehet, hogy túl komolyan vették a "fizess annyit, amenyit akarsz" felszólítást, és túl vonzó volt nem elfogadni.

"Az Eyeo három éve vezette be a már akkor is tízmilliós felhasználói táborral rendelkező AdBlock Plusban az elfogadható reklámok kezdeményezést. Az ennek megfelelő hirdetéseket a beépülő modul alapesetben nem blokkolja, hanem átengedi az amúgy szigorú szűrön. Akkor a cég egyik vezetője azt mondta, a kivételezett cégek közül egyik sem fizet a kiemelt státuszért. “Nem adtuk el a lelkünket” - hangzott el. Nagyot fordult azóta a világ.
...
Felhasználói oldalon először akkor kezdtek morgolódni a lista miatt, amikor az Eyeo elkezdett megegyezni egyes vállalatokkal, hogy bizonyos összeg fejében – és egyúttal az elfogadható reklámok kritériumait is betartva – bekerülhetnek a kivételek közé. A kezdeményezés elindításakor erről szó sem volt, sőt, a cég egyik vezetője a The New York Timesnak adott interújában azt mondta, ezért senki sem fizet, az Eyeo tartja magát az elveihez és nem adta el a lelkét.

Ezzel szemben egy 2013 őszén nyilvánosságra hozott statisztika szerint az engedélyezett cégek tíz százaléka már fizetett azért, hogy a szoftver ne gátolja reklámjai megjelenését. Bár ez csak 7-8 vállalatot jelentett (egészen addig 777 jelentkező volt és közülük csak 78 ment át a felvételi folyamaton), már akkor tudható volt, hogy a Google is közöttük van. Ez egyrészt jól mutatta, hogy az AdBlock Plusnak időközben mekkora hatalma lett a hirdetésből élő vállalkozások – még a legnagyobbak – felett is, másrészt felvetett egy igen fontos, etikai jellegű kérdést is: mennyiért lehet megvásárolni az Eyeotól egy szabadkártyás helyet? ..."
http://www.hwsw.hu/hirek/53524/adblock-plus-reklamblokkolo-hirdetes-whit...

"Új tulajdonos alá került az Adblock: a hirdetésblokkoló a névtelenségbe burkolózó tulaj döntése értelmében csatlakozik az Acceptable Ads Programhoz, és alapértelmezetten átengedi az "elfogadhatónak ítélt" - vagy pénzzel megfelelően támogatott - reklámokat.

Már az Adblock sem szűr ki minden reklámot: a Chrome, Firefox, illetve Safari böngészőkhöz letölthető, népszerű hirdetésblokkoló legutóbbi frissítését követően felugró üzenetben figyelmeztette felhasználóit, - akikből több mint 40 milliót tudhat magáénak - hogy a jövőben maga is részt vesz az Acceptable Ads Programban, azaz egyes hirdetők reklámjait fizetség ellenében átengedi szűrőin. Az üzenetből az is kiderült, hogy a szoftver gazdát cserélt, noha az új tulajdonos kiléte egyelőre ismeretlen.
...
A The Next Web a tajdonosváltás kapcsán megkereste az Adblockot, a cég ugyanakkor nem árulta el az új birtokos kilétét, mondván, az kifejezetten kérte, hogy névtelen maradhasson. A korábbi tulaj, Michael Gundlach a jövőben semmilyen szálon nem kötődik majd a vállalathoz, annak igazgatója Gabriel Cubbage viszont továbbra is az Adblock kötelékében marad. Az új tulajdonos névtelensége mindenesetre nem sok jót ígér, a legitim szándékokkal fölösleges lenne az anonimitás."
http://www.hwsw.hu/hirek/54600/adblock-hirdetes-reklam-blokkolas.html

Persze, már mindegy nekik, lett más pénzhozó ...:
"Okostelefonos böngészőt adott ki az Eyeo. Az Adblock Browser Androidra és iOS-re egyaránt elérhető, igaz, utóbbi hamarosan natív reklámblokkoló funkcióval egészül ki.

Adblock Browser néven Androidon és iOS-en ingyen elérhető mobilos böngészőt adott ki a népszerű Adblock Plus hirdetésblokkoló fejlesztője, az Eyeo. A cégnek a bejelentéssel épp csak sikerült megelőznie a várhatóan holnap bemutatkozó iOS 9-et, amely maga is tartalmaz majd reklámblokkoló funkciót, így harmadik féltől származó kiegészítővel a Safari böngészőből is lehetőség lesz száműzni a hirdetéseket.
..."
http://www.hwsw.hu/hirek/54486/adblock-plus-hirdetes-bongeszo-okostelefo...

Lehet dönteni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Az Adblock helyett használj uBlock kiegészítőt

#3

Valamikor régen használtam a "tenyeres" AdBlockot, aztán valami Opera fórumon vadásztam sima urlfilter.ini-t, amit lelkes tagok tartottak karban. Tenyér repült, ini bemásolt, és lőn vidámság, panaszkodtak is az oldalak, hogy demár nekik profit kellene. Nekem meg volt reklámmentes böngészés. Azóta is a már nem fejlesztett 12-es Operát használom, és egy érdekes dolgot vettem észre.

Azt, hogy telepítettem az AdBlock Plust (ez a ABP jelű), ini fájlt kivettem az Operából, maradt az ABP, és teszt. Hát...nem volt olyan jó.
Akkor megnéztem a hozzáadható listákat, abból van elég sok, javasolják is, hogy mindent ne pakoljunk be, mert lassít.

Abból a józan megfontolásból, hogy a ABP lista is csak írás, kódok, meg szabványos dolgok, a megtekinthető listát egyszerűen bemásoltam a sima urlfilter.ini-be. Lett is ötször akkora (majdnem 1 Mega szövegfájl), de szerintem megérte.

Tehát urlfilter.ini vissza, ABP repült, és lett ölöm bódottá.

És akkor a majom a vízben:
Párom gépére 2 napja feltuszkoltam egy 17.3 Mate pajtit. Rá egy 12-es Operát, és benne a szokásos dolgok mellé az ABP-t, az alap szűrőt kiegészítve német szűrővel (merugye itt regnálunk).
Nekem (17.2 xfce) nincs konkrét német szűrő, meg semmi ABP, csak a bővített urlfilter.ini, ami CSAK az alap "light", és a közösségi oldalas (fész-gugli-jahu-egyéb szemetek) szűrőjét tartalmazza.
Ő (egy ugyanolyan Operával, mint az enyém) megnyit egy jutub videót, és a videóablak fölött beugrik egy német reklám. Ha F5, akkor már nem ugrik be.
NEKEM SOHA SEMMI nem ugrik be a jutubon.

Tehát a lényeg, ha a böngésző olyan, hogy benne is lehet szabályozni a letiltandó tartalmakat, akkor ki lehet kerülni a szoftverkartellek aljasságait (elég jól).

Sajna azt vettem észre, hogy a divatos Chrome-motoros böngészők ilyen szempontból elég silányak. Foxot pedig soha nem használok(tam), tehát arról nem tudok nyilatkozni.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
salazar65 képe

én használom már

Sziasztok, én az Adblockot lecseréltem több mint egy hónapja... az uBlock szépen csendben teszi a dolgát ....gyorsulást a böngészőben én nem tudtam megtapasztalni de az biztos hogy nem is lassítja... meg vagyok elégedve vele

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

uBlock

 Lecseréltem mindkét böngészőn (Chrome, Firefox) az AdBlockot. Tényleg nem lassítja a működést az uBlock. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

uBlock

 Csak jelzem, hogy mostanában az uBlock (a Facebookon) kezd "átengedni" bizonyos reklámokat. Nem tudni hogy ezt mi okozza, de jó ha erre (is) figyel mindenki.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve