Hangkártya

öreg0503 képe

Fórum: 

Sziasztok.
A rendszerem, LM 20.3 Una Cinnamon.
A gondom hogy az alaplapi hangkártya újabban különböző hangokat ad a monitor hangszóróján keresztül. Szerintem interferencia a baj. A valóság az hogy nem a monitor hanszóróját használom HDMI kábellel, hanem a Jack dugóval egy 2.1 hangfal szettet. Azt olvastam hogy ebben az esetben dedikált , vagy USB-s hangkártya jelenthet megoldást. Tudtok ajánlani valami olcsó (hisz az alaplapi is jó volt eddig) kártyát? Egyébként nem csak LM alatt, hanem másik rendszer alatt is áll a hibajelenség. Próbaképp feltettem Win, 10, 11, ua. a probléma.
Köszönöm ha valaki segít.

kimarite képe

Interferencia

Ki kéne próbálni a mikrofon némítását vagy hosszabb kábellel a hangszórókat a  mikrofontól távolabb elhelyezni.

Bár lehet, én más vonalon kapisgálok, és nem ugyanaz a tyúkól.

Egészen pontosan mit takarnak a "különböző hangok"?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Teszt javaslat

Gép indulásakor be kell lépni a BIOS setup felületre. Ha ekkor is hallatszik a hang, akkor fizikai hiba van. Mikrofon kábelt ki kell húzni, ha van, és ha megszűnt a hang, akkor valószínűleg az hibás. Ha nem, akkor esetleg egy másik HDMI kábelt érdemes kipróbálni. Ha a HDMI kábel szedi össze a zajokat, akkor hangkártya cseréje sem segít.

Ha van mód HDMI kábel helyett sima VGA kábelt használni, akkor egy próba erejéig meg lehet próbálni azzal is, hátha nem is a monitor szól, hanem a tápegység.

Ha egyáltalán nincs monitor kábel bedugva, monitor bekapcsolva, akkor is vannak hangok? Monitornak külső tápegysége van, vagy belső?

Érdemes felmérni, hogy milyen változás volt a környezetben, pl. világítás terén. Extrém esetben okozhatnak ezek is hangokat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
öreg0503 képe

Teszt javaslat

#2 Szia.
A monitornak külső tápegysége van. Mikrofon nncs a PC-nél. Kipróbálom másik HDMI kábellel, eddig OK.
Köszönöm a segítséged.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve