Új honlap tervek

kami911 képe

Fórum: 

Sziasztok,

Ide írjátok meg, hozzászólásként, az új honlappal kapcsolatos ötleteket. Mivel idén fontos lenne a verzióváltás, ezért szeretném összegyűjteni az ötleteket, amiket meg kellen valósítani. Az itt lévő ötleteket fogom átemelni a honlap Új honlap tervek cikkébe. Előtte beszéljük meg mi, hogyan legyen. Bízom benne, hogy sok jó ötlet jön és konszenzus lesz alehető legtöbb kérdésben. Alapvetően az oldal struktúrája tartalmi szempontból nem változna, de a küllem és a kényelmi funkciókat erősen feljavítanánk, frissítenénk, ha ti is így látjátok.

Köszönöm a figyelmet!

Kezdem pár javaslattal

- Javaslat 1:
Valahol jó lenne látni egy olyan statisztikát számszerűsítve, hogy hány regisztrált felhasználó van, hányan aktívak ebből az utóbbi évben - ezt csak úgy mondjuk valahol egy sarokban, vagy főcím mögött valahogy kijelezve, illetve egy aloldal is lehetne, ahol részletesen is láthatni szám szerint, hogy hány összesen, hány regisztrált utóbbi 2-3 évben, ezekből mennyi aktív, (az akítv olyan értelemben, hogy 1-nél többször is bejelentkezett, a beírások száma nem releváns)

Nem tudom, mi haszna lenne, én csak kíváncsi vagyok, hogy úgy mekkora a táborról van szó, akiket érdekli a Linux Mint / illetve az oldal.

- Javaslat 2:
Hozzászólási lehetőség a könyvlapokhoz. Mondjuk szeretnék javasolni egy kiegészítést adott laphoz. Nem arra gondolok, hogy alatta kommentelni, de jó lenne egy link/gomb amire kattintva lehetne javaslatokat írni, ami vagy megjelenne valahol, vagy nem, de hasznosítható formában azért valahol tárolódna.

- Javaslat 3:
Hozzászólás kedvencként vagy valamilyen formában történő megjelőlése, személyes célokra. Ezekek a jelöléseket saját profil alatt elérni. Pl. van egy leírás, amit többször gyorsan el szeretnék érni. Most az van, hogy a hozzászólás linkjént felveszem a böngésző könyvjelzői közé. De ezt csak az aktuális gépen tudom használni, amikor másik gépen, máshol szeretnék utánézni a leírásnak, akkor a keresőt használom és a sok találat között keresgélek....
(Ez a javaslat régebben is elhangzott, de nem lett belőle semmi egyelőre, lehet nem könnyű megvalósítani.)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
kami911 képe

Kezdem pár javaslattal

#1 Mind a három nagyon jó ötlet!

A 2-at én is szerettem volna már

a 3-at pedig tényleg fontosnak gondolom én is, és mások részéről is olvastam efféle igényt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Kezdem pár javaslattal Kezdem pár javaslattal

#1 A mai nappal összesen 3133 tag van a honlapon regisztrálva (ebben semmi spam user nincsen), amiből 131 jelentkezett be az elmúlt 5 hétben. Bejelentkezett és nem bejelentkezett felhasználók összesen naponta 1000-1900 fő, de ebből nem tudni biztosan mennyi a csak olvasó, a spam - a robot látogatók (keresőrobotok) viszont le vannak vonva belőle.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Folytatom

Olvasottság jelzés
Ha érkezik 3-4 hozzászólás, jó lenne jelezni, hogy melyek ezek. Ahogy az ubuntu.hu oldalon látható, az oldalsó függőleges csíkkal.
De nagyon jó lenne, ha nem tűnne el, miután az ember válaszolt az egyikre, mert akkor már keresgélheti a többit.

Show responses, Hide responses
Ezt a hülyeséget meg kellene szüntetni.
Láttam fórumokat, ahol csak a kérdések jelennek meg a válaszokért már kattintani kell, de azokon az oldalakon csak nagyon tömör hozzászólások találhatók, és ott általában nem zajlik diskurzus.
Ha mégis marad, akkor még mindig lehetne egy egyéni beállítás, hogy szeretném állandóan felfedve látni, vagy nem.
Szerintem senki nem választaná az utóbbit.
Ha ez sem oldható meg, akkor legalább ne a láthatatlan halványzöld színnel legyen írva, hanem mondjuk kékkel.

Képek beillesztése
Nem lehetne a képek beillesztését megoldani úgy, hogy a linuxmint.hu regisztrálna a https://imgbb.com/ oldalra, és a szerkesztőben a Kép ikonra kattintva feltöltődne oda a kiválasztott kép?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Folytatom +1

#2 Show responses, Hide responses
Ezt a hülyeséget meg kellene szüntetni.

Mondjuk igen, minthogy ez csak a híreknél jelenik meg, gondolom nem nagy munka egységesre állítani. Beleértve a megjelenítést is, ami mobiltelefonon nagyon hülyén néz ki, ha már van 3-nál több válasz, a legutolsó jobbra tolódva már 1 karakter széles oszlopban jelenik meg, függőlegesen lebontva betűkre a szöveget.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Folytatom +1

#3 Nem csak a híreknél jelenik meg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

Jó volna egy olyan funkció is

Jó volna egy olyan funkció is, hogy "új hozzászólások megtekintése az utolsó látogatásom óta." A friss bejegyzések funkció nagyon jó, de a felhasználókra személyreszabottan szuper lenne!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Jó volna egy olyan funkció is

#5 Jó ötlet megnézzük ez mennyire kivitelezhető.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Jó volna egy olyan funkció is

#5
Kattints a Saját friss tartalmak fülre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Újabb ötletek

Épp Te szóltál hozzá ma ehhez a bloghoz: https://linuxmint.hu/blog/2021/02/pulseeffects-telepitese-es-beallitasa?...
A rá adott válaszom átkerült a második oldalra. De a második oldalon megismétlődik az egész blogom.
Ennek mi értelme van?
Ezt meg kellene szűntetni.

Más
A hosszú szövegeket tegyük a pastebinre.
De lehetne az is, hogy a Show/Hide Response-hoz hasonlóan el lehetne rejteni, és aki akarja megnézi.

Akár minden hosszú hozzászólással lehetne így tenni. Mondjuk 10 sor után lenne egy gomb, hogy "Van tovább", és arra kattintva megjelenne a teljes tartalom.
Így az egész oldal sokkal átláthatóbb lenne.
 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Nekem megfelel, de,

Egyetlen egy amit en a mai napig soha nem hasznaltam, es nem is fogok, plane miutan a pontos meneterol elolvastam kim bejegyzeset. A kepek beillesztese. Massal elvagyok, bar neha mikor vegre sikerul formazatlan terminalkimenetet beillesztenem, akkor meg a jo istennek nem tudok kilepni a szurke feluletbol. De ez az en egyeni problemem mert masoknak jol megy a dolog.  A show responses is eltartott egy darabig mig rajottem mi is, es erdekesen mukodik mert nalam jelez a forum hogy van uj hozzaszolas, rakkattintva meg keresgeles van, de ezt valahogy megtanultam kezelni.

Termeszetesen elfogadom hogy nincs fedezet oriasi tarhelyre es ezert beagyazott kepek es videok nem lehetsegesek, viszont sokan emiatt olyan modszerkhez folyamodnak ami nem stabil, az idoben. Pl. en is sokat linkeltem kepeket regebben a Dropbox fiokombol. Mivel a Dropbox szemely szerint nekem a valtoztatasaik miatt nem felelt meg, annak dacara hogy erosen elgondolkodtam a fizetos lehetoseg mellett is, atkoltoztem a Megasync-re. A Dropbox fiokomat pedig megszuntetgem.

Es ami oda volt linkelve, az gyakorlagilag elveszett, itt a forumon. Mivel atlaghalando az evek alatt linkelt kepeket, a topikokat nem tudja fejben tartani+nem is lehet szerkeszteni evekre vosszamenoleg a linkeket.

Vagy pl. barmilyen okbol megvalok a Megasynctol. Maris vagy 50-100 csatolt kep, video lesz elerhetetlen, ergo a hozzaszolas is ertelmet veszti. 

Nem tudom hogy mennyien vagyunk ezen a forumon, sajnos ugy latom hogy nagyon kevesen. Es igy az a lehetoseg, hogy a tagok, akiknek megerne nemi anyagi aldozatot a fix, megmarado kepfeltoltesi lehetoseg, az szerintem eleve remenytelen. Senkinek nem ismerem sem az anyagi helyzetet es termeszetesen az adakozasi kedvet meg kevesbe. Magam nem vagyok gazdag ember, (hobbim a pc-m es arra aldozok, ez a szorakozasom) de egy eves 5 szamjegyu, 10-20 ezer kozotti osszeget szo nelkul aldoznek a kedvenc linuxos forumomra. Ez havi 1000-1500Ft, jobb helyeken ennyibe kerul 3 kave.

Csak mint irtam, szerintem igazan idejaro tag az nagyon keves es az is benne van a pakliba hogyha ez meg is valosul, a nagy kezdeti lelkesedes szepen lecseng, a forumnak meg reszeltek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem megfelel, de,

#8 imgBB-vel mi bajod amúgy?

Massal elvagyok, bar neha mikor vegre sikerul formazatlan terminalkimenetet beillesztenem, akkor meg a jo istennek nem tudok kilepni a szurke feluletbol.

Én úgy szoktam, hogy teljes szöveg beír, ha valami másolás miatt formázotnak mutatkozik, teljes szövegről leveszem a formázást, majd ami szürke dobozba kell, azt kijelölöm és formázottra állítom.

De ez a Drupal, és a tervek szerint változni fog, tehát majd meglátjuk mi lesz helyette.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem megfelel, de,

#8
Regisztrálsz az imgBB.com oldalon.
Feltöltesz egy képet.
A felajánlott Beillesztő kódok közül kiválasztod a "HTML kép" nevűt, és kimásolod a linket.
Itt a szerkesztő ablak alatt van egy link: "Váltás az egyszerű szerkesztőre".
Rákattintasz.
Beilleszted a kép linkjét.
A szerkesztő ablak alatt rákattintasz a "Váltás a szövegszerkesztőre" linkre
Megcsodálod az eredményt.

Sehol a szürke felület.

A-sz-l-okos

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nekem megfelel, de,

#8 A kép beágyazásos leírásom nemcsak a megoldásról szól, hanem elég részletesen a kép feltöltéssel, kép kezeléssel összefüggő fontos dolgokról. Ha ezeket még nem tudod, hasznosak. Ha meg nincs kedved hozzá, akkor csinálj mást bátran, ne fogj bele semmiképpen! :)

A formázás leírása sokkal rövidebb, de természetesen el kell olvasni, hogy megértsd ezt, a mindössze pár mondatot: https://linuxmint.hu/comment/16382#comment-16382

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Rich szerkesztő

#12 Ez nem lehet igaz, hogy ennyire bonyolultnak kellene lennie a kép beillesztésnek. Discordon csak egyszerűen behúzod az egérrel a hozzászólásodhoz a képet. 444Tibi után valószínűleg én leszek a második, aki soha nem fog ide feltenni egy képet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kép feltöltés

#13

Lesz majd olyan is. A gondolattal vezérelt számítógépek majd automatikusan beillesztik ide a képet.
Addig bele kell törődnünk, hogy ötöt kell kattintani.
Leírtam, hogy hogyan.
Az ubuntu.hu oldalra egyáltalán nem lehet képet tölteni. Ide viszont minden különösebb tudás, és macera nélkül lehet.
Annak meg, hogy az oldal nem akar képeket tárolni anyagi okai vannak.
Itt erre ennyi pénz van.
Szánsz rá évi 12 ezer forintot, hogy csak behúzhasd a képet?
Ha igen, akkor már csak 99 másik fórumtársat kell erre rávenned.
Én benne vagyok!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videokonferencia, ami még nem létezik.

Miután egyre több a "nem akarok rendszergazda tanfolyamot, nem érdekel a rendszer, én csak használni akarom, több információt juszt sem adok, mert nem informátor vagyok, de miért nem működik" típusú kérdés, azon gondolkodtam, hogy lehetne valami webes képernyőmegosztó megoldás, ahonnan valahogy el lehetne érni az ilyen kuncsaftok képernyőjét megszerzendő az információkat, megoldani a problémáját. Pesze, tudom, ilyen a világon nincs, a kapcsolatok pont-pont között épülnek fel,  meg különben is.... na mindegy, ez csak egy afféle kusza gondolat volt... lenne egy ikon az oldalon, katt ide, és megjelnne a kuncsaft monitorja :-)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Videokonferencia, ami már 15 éve létezik.

#15 Jó ötlet, de van, aki képet sem tud beilleszteni. laugh

Amúgy meg lehet oldani simán, és nem kellene hozzá semmi.
Felhív téged Viberen és máris láthatod a monitorját.
Sőt utasításokat is adhatsz neki szóban, hogy mire kattintson, vagy mit írjon a terminálba. És neked még körmölnöd sem kell.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videokonferencia, ami már 15 éve létezik.

#16 spec nekem nincs Viberem, meg nem is kötező okostelonjánjanak lenni mindekinek, nekem is van több olyan ismim, aki felhív, ha gondja van a számítógéppel, és nem csak öreg, hanem aktív dolgozó középkorú is, okostelefonjuk nuku.

Persze, rengeteg lehetőség van, Skype, Zoom, satöbbi, mindhez egyéni regisztráció kell, és a kapcsolat két regisztrált fél között jön létre, nem is erről beszélek. Hanem olyanról, ami úgy létezik, hogy van olyan API-ja, mint pl. az FB like gombja (aminek a használatához kell ugyan FB regisztráció), amit külső honlapba lehet építeni, és ez úgy nézne ki, pl. a hozzászolás címsorában, mondjuk a Keraform 2.0 után lenne egy kamera ikon amire rábökök, és bejönne a képernyőd. Minden külön hókuszpókusz regisztráció nélkül, hiszen Immgb, Pastebin regisztráció is macerás sokaknak. Tehát kb. az oldalnak lenne egy ilyen szerű regisztrációja, ami két akárki között biztosít kapcsolatot. Na, ilyen megoldás nem létezik. Műszakilag. Lehetne, csak a videokommunikációs üzleti modellek másképp működnek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videokonferencia, ami már 15 éve létezik.

#17 Indíts itt egy kérdőívet, hogy kinek nincs okostelefonja.
Van egy létező lehetőség, Te meg álmodozol.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Rich szerkesztő

#13 Nem vagyok biztos abban, hogy a Discord szerver tárolja a képeket. Abban sem, hogy nem, de például a Telegram az én feltöltött (vagy mi) képeimet egy saját könyvtárban tárolja, Most nem néznék utána, valójában mi a helyzet, de első gondolatom az, hogy szinkronizál az alkalmazás a géppel vagy az okostelefonnal. Ez egy fórum esetén elég nehézkes lenne. ... habár, lehet tárolnak a szerverek is: nem vagyok abban biztos, ezen a rendszeren töröltem és telepítettem újra a Telegramot, és így látszott a saját könyvtárában a gép (az alkalmazás törlése nem mindig jár együtt a profilkönyvtár törlésével. De azért gondolj bele, hogy egy Dropbox tárhely, ami 2 GB, milyen hamar megtelik képekkel ..., én sem gondoltam volna. És éppen ezért szól arról a leírásom, hogy 100-200 kB-nál nagyobb képet ne töltsünk fel ingyenes képmegosztóra, mert egész egyszerűen túlterheljük, De a mai képernyőfelbontásokkal az 500 kB-ot is nehéz tartani a kép méretben, ha például az Asztalról készül.

Sokan (a legtöbb) ember úgy van vele, van egy képernyőkép, melynek mérete 1-2 MB vagy akár 5 MB. Egyáltalán nem gondolkodnak, nem szerkesztik, nem vágják (ez is egyféle „művészet”), nyomják fel a portálra. A feltöltött képek összesen hihetetlen hamar elérik akár az 500 MB méretet. Egy felhasználónál. Csak gondolom, a Postimage honlap is el, eléri a teljesítőképessége határait, mert olykor egyáltalán nem, máskor elég lassan töltődnek be a képek (főleg a nagyobbak). Ugye, a kiszolgálás megfelelő sebességét is meg kell lépni.

Most ezzel nem azt szeretném mondani, hogy feltétlen hülyeség elvárni egy fórumtól, hogy képeket lehessen megmutatni helyi eszközökkel, hanem azt, hogy vannak korlátai. Szó volt arról, hogy esetleg „majd” lesz ilyen valamilyen formában.De ha azt nézzük, 800 pixel lehet a legnagyobb szélesség, az is eléggé korlátos. Egy, két dolog: noteszgép, kicsi monitor, mutat a felhasználó egy képet, de a megnyitott alkalmazás lenne érdekes, az pedig pici, a karakterek olvashatatlanok - itt a felhasználó nem tudja, hogyan kéne megmutatnia, amit szeretne. Esetleg lehet olyan megoldás is - az egyik, általam használt weboldalon a hírhez feltölthető képet nagyon ócska módszerekkel méretezni lehet... - hogy a feltöltés alkalmával a kép egy részlete kiválaszható lenne, és csak ez kerülne feltöltésre. De megint csak ott a fránya dolog, hogy a felhasználó nem fotós, nem újságíró, nem tudja, mit helyes megmutatni! Ez már messze vezető téma ;), de összességében egy Discordra feltöltött pucér csajos, menő autós, kerékpáros, méretes halas fotónál azért többet kell megmutatni. Azaz itt a kép nincsen készen. :)
És annyira nem fontos egy fórum életében, hogy mindenképpen lássuk a képet, elegendő az URL is. Még mindig azt mondom, nem egy varázslat a feltöltés ..., és a mai napig nem értem azt sem, miért nem megy sokaknak a

Formázott

sor(ok) elkészítése.
De, ha nem megy a formázás, ott az Ubuntu Pastebin. Nem kell lelkizni szerintem ezeken. :))
A Google Fordító használatával is volt probléma. Isi első osztályban vagyunk, vagy mi?
Volt probléma a helyesírás ellenőrzéssel is (hogyan lehet)!

(1 napja nem tudjuk mi a rich szerkesztő | by 168 óra/hetilap: Josip Tot/Kaya Ibrahim)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Videokonferencia, ami már 15 éve létezik.

#17 Lehetne, csak a videokommunikációs üzleti modellek másképp működnek.

Nem mind. Ő például nem: https://en.wikipedia.org/wiki/Jitsi
Szoba neve: LinuxMintHU
De az ilyen segítség nem maradandó, azaz nyoma vész... az éterben. Örökre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videokonferencia, ami már 15 éve létezik.

#21 Én pedig default ezt preferálom, csak műszaki szempontból, mert bivalyrőcsögén is kielégítően megy, egy vonalka térerő mellett. Ott is, ahol a többi csődöt mond.

Most további kérdés / felelekkel akartam egy rávezetést eszközölni, arra, hogy a létező modellekel mi a baj. De egye fene.

Szinte mindekinek van valamilyen elérése a kismillió közül, és tuti olyan, ami nekem nincs. Azért, hogy kommunikáljak, meg ne kelljen már tucatnyi klienst telepítenem, ami fogysztja a netet ha nem is használom, kukkol és reklámokat mutogat.

Van egy olyan, hogy Duo, ez kb. az Android része, (bár már hallottam olyan telefonról, amin nem volt fent), tehát akinek androidos telefonja van, azt fel lehet hívni Duo-val. Ha még soha nem használta, akkor van egy aktiváló / feltételek elfogadása rész is, na itt a legtöbben elbuknak a klienseim közül. Valamit félrenyomnak.

Annyira egyszerű, mint a faék, ha egyszer elindítottad, akkor a telefonos címjegyzékből közvetlenül tudod hívni az embereket Duo-val is.

Tehát, ott van minden Androidos telefonon. Ehhez képest kb. senki nem hallot róla. Olyanok sem, akik napi 12 órát nyomkodják a telefont. Aki látja is az ikonját, nem foglakozott vele, vagy azt sem tudja, mi az. És általában minden ilyen kapcsolatfelvétel tanfolyással kezdődik. Pl. hogy mit bökjön meg, hogy ne az arcát lássam, hanem a monitort (kameraváltás). A legöbben a telefont odafordítják a monitorra. Mivel hátulról nem látni, hogy mit lát a telefon, vagy mellette ellátok, vagy egy olyan rész látszik, ami nem édekes, most egy kicsit balra, ne csavard el, felfele, túl sok...

Tehát van egy Duo, egész jó minőségben megy, mindeknkinek ott van a telefonján (almásra is van, de ott telepíteni kell), de minknek inkább FB messenger, Viber, vagy nem tudom mi a videó kapcsolat. Telepíteni kell, regisztrálni kell, fel kell venni a kontaktot, na, ebből én nem kérek.

Van kb. 5 ilyen kuncsaftom, akinek nincs okostelefonja, ill, van kettő, akinek van, de nem tudja használni, soha nem sikerült elindítani egytelen videót sem. Amikor látnom kell a képernyőjüket, valakit odahívnak, na az a kamerázik a saját telefonjával.

Álmodom? Igen. jól tudom. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videokonferencia, ami már 15 éve létezik.

#23

"Azért, hogy kommunikáljak, meg ne kelljen már tucatnyi klienst telepítenem, ami fogyasztja a netet ha nem is használom, kukkol és reklámokat mutogat."

Nem mondta senki, hogy kell.
Ez csak egy meglévő műszaki lehetőség. Az meg, amit javasoltál nem fog megvalósulni.

Ha neked Vibered van, nekem meg nincs, de felajánlod, hogy segítesz, akkor én 2 perc alatt feltelepítem.

De azt, hogy fogyasztja a netet, ha nem használod, kukkol és reklámokat mutogat, nem értem.
A Viberben ki lehet kapcsolni az értesítéseket, és le lehet állítani az appot.
Hosszan rányomsz az ikonra, Információ > Kényszerleállítás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videokonferencia, ami már 15 éve létezik.

#24

"Ha még soha nem használta, akkor van egy aktiváló / feltételek elfogadása rész is, na itt a legtöbben elbuknak a klienseim közül. Valamit félrenyomnak."

Feljött egy ablak, hogy adjam meg az SMS-ben érkező kódot. De mire elolvastam, automatikusan kitöltődött!
Nem másoltam, és nem nyomtam semmit.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Videokonferencia, ami már 15 éve létezik.

#23 De egyébként van ilyen megoldás, csak nem fórumra.
Nekem volt olyan munkahelyem, ahol ígéret volt arra, hogy (az oktatás mellett) majd videós ügyfélszolgálatot is ellátok, mert lesz olyan. Aztán jött, hogy az oktatás helyett lesz mindez. Ugyanannyi pénzért (kevés). Aztán meg, hogy semmi nem. Volt oka, hogy marasztaltak egy ideig - ezt nem írom le - aztán jöttek ezek az ígéretek. Utána jött a semmi. Kis magyar valóság, szerencsére :) semmi köze a témához innentől.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videokonferencia, ami már 15 éve létezik.

#24 Ha neked Vibered van, nekem meg nincs, de felajánlod, hogy segítesz, akkor én 2 perc alatt feltelepítem.

Te. De szívesen átpasszolom pár ismimet, magyarázd el nekik, hogyan telepítsék. A Duo-t nem kell telepíteni pl. mert az ott van, de azzal sem boldogulnak.

Nem mondta senki, hogy kell.

De, én mondom. Mert tőlem kérik zavaros módon a segítséget, a problémájuk megoldásához meg nekem telepíteni kellene egyenként azt, ami nekik van, mert az k.tuti, hogy mindnek valami más van, és telepítés, az mi az. Meg nem elég csak telepíteni, engedélyeket kiosztani, mellébökni, regisztrálni is kell, foglalt a név, elcseszi a jelszót, anyám tyúkja.

De azt, hogy fogyasztja a netet, ha nem használod, kukkol és reklámokat mutogat, nem értem.
Mivel pl. FB messenger ilyen. És a reklámok fogysztják a netet, az nem része az ingyenes forgalomnak.

A Viberben ki lehet kapcsolni az értesítéseket, és le lehet állítani az appot.
Hosszan rányomsz az ikonra, Információ > Kényszerleállítás.

Ja, jó. A kristálygömb, azért mégis csak jobb, ott nem kell ilyenekkel vacakolni. Csak már találnék végre egyet.

Az meg, amit javasoltál nem fog megvalósulni.

Tudom, írtam is az első HSZ-ben, amit amúgy csak egy költői kifakadásnak írtam, tisztában vagyok a háttérel.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

István ötlete jó,

csak ahhoz P2P kapcsolat kell, az meg amíg minden eszköznek nem lesz egyedi, atomstabil IP-je, addig szerver nélkül nem fog menni.
Az meg ugye segédszoftvert és regiszrációt igényel, legalább egy felhasználónevet-passwordot és megint ugyanott vagyunk ahonnan eindltunk csak +1 szoftverrel több van a pc-n, telefonon.

Bár... a Viber tel.szám alapján azonosít, azt nem tudom hogy egy ilyen megoldás kivitelezhető-e. Viszont a pc-knek meg nincs tel.számuk, megint ugrott a világmegváltó ötlet.

A Távoli asztalt (fapados teamviewer)  erre találták ki, csak nem 1 kattintás, az biztos.
Nekem Win-Linux között helyi hálón se sikerült működésre bíri, hát még egy Pécel-Addisz-Abeba esetleges megoldásba.

De azt se tudom mit okoskodok itt mert egy nyüves képet se tudok ide feltölteni oszt' ilyeneken meg töröm a fejem... devil
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egy nyüves képet se tudok ide feltölteni

#28

Úgyse megy, hogy leírtam a lépéseket?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Kezdem pár javaslattal

#1 Hát az elsőt szerintem site szintjén meglehetne csinálni, ha másból nem a az utolsó bejelentkezés alapján. Az ötlet jó, de szerintem ez most nem prioritás.
Második: Nagyszerű ötlet. Van ötleted, hogy hogyan lehetne jobb ez a könyvlap. szerintem nem gond ha ez utána nem látszik a többieknek, csak valami tartalom admin szintű felhasználónak.
Harmadik: Fórum témák, cikkek, hozzászólások kedvenchez adása.
A két utolsót feljegyeztem a közös listához. Köszönöm!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egy nyüves képet se tudok ide feltölteni

#29 Poénosan írtam, és biztosan menne de minden fejben dől el. És neki se kezdtem még egyszer se mert kimarite erről szóló több oldalas írása már régebben is eborzasztott. De jó kisfiú leszek, és meg fogom próbálni, megígérem. Még idén. De 2024-ig biztosan smiley

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Videokonferencia, ami már 15 éve létezik.

#17 Jit.si

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Frissítettem az ötletelős

Frissítettem az ötletelős oldal, nézzetek rá, hogy minden benne van, amit írtatok, mert kicsit hosszú lett ez a szál, és részeiben inkább más volt a téma, mint a honlap.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Amit kifelejtettem,

a mar tobbszor felvetett nehezkes navigacio az oldalon. Pl. mint most is. Nem volt valasz, igy ha a topikra katt, a kezdooldal jon be, a legeslegelso, annak az eleje. Majd itt legorgetni, 2 kilometert, ha van mar tobb oldalnyi hozzaszolas akkor katt az Utolso-ra, majd ismet legorgetni. Es telefonon, tableten nincs le es fel billentyu mint a pc-n. 

Vagyis felul egy Le, alul egy Fel gomb,  es folul is egy oldallista, mint ami alul van.  Es azt nem tudom, cookie-bol bol megoldhato-e, ha valaki regisztralt felhasznalo es rabok egy topikra, akkor az utolso hsz.  legyen megjelenitve, szinte biztos hogy nem a legelejetol akarja mert mar olvasta csak hozzaszolna. Ha meg kereso alapjan csak beesik valaki, akkor eszzeruen a topiknyito elso oldalra dobja.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Amit kifelejtettem,

#37 Ezt én már régen felvetettem, de semmi változás nem történt. Mennyiből állna az oldalváltó gombot fölül is elhelyezni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Amugy Istvan felvetese

tenyleg megerne egy probat, vagy esetleg most is statisztika keszitheto hogy MO. egyik "piacvezeto"  Linuxos portalja mekkora latogatottsagnak orvend es hany stabil tagja is van? Sajnos szerintem nagyon keves. Bar egy forumnak nem az a celja hogy mindig ugyanaz a 100-1000 emberke csereljen eszmet hanem masoknak, egy problema erejeig kerdezonek segitseget nyujtson. De nem baj ha egy stabil, nepesebb kozosseg  megmarad, akar poenkodos, virtualis netes baratsagban.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kinézet

Kinézet, de nem csak a színekre gondolok.

Nekem ez a fórum tetszik a legjobban: https://forums.linuxmint.com/

Fontos megjegyzések:
Szabályok és közlemények
Hogyan kérj segítséget

Témák szerinti csoportok

Quick links:
Unanswered topics
Active topics
Search

https://forums.linuxmint.com/search.php?search_id=active_topics
Az aktív témák

https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=48&t=326301
Egy téma kibontva

Általánosságban a bal oldalon ne legyen semmi, mert az zavaró, hiszen ott kezdjük az olvasást.
A szerző, a pontszámok, a lájkok legyenek inkább a jobb oldalon.
Az, ami most a jobb oldalon van az idő 99.99%-ában haszontalan.
 

Én személy szerint utálom ezt a linuxos zöld színt, de ez nyilván maradni fog.
Bár a zöldnek van nagyon sok kellemes árnyalata, el tudnék képzelni szebbet ennél a libafos színnél.
Amit még nagyon utálok, az az a LinuxMint ikon, ami ezen az oldalon is található.
Pláne elforgatva, ahogy itt is látszik.
Ez az ikon viszont tetszik:

 

k-p

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videokonferencia

Felvetődött az igény a 'Videokonferenciára, ami még nem létezik'.

Leírtam egy módszert, miszerint a 'Videokonferencia, ami már 15 éve létezik'.
Belekezdtél a "Digitális fényképezőgépből webkamera készítés" témába.

Nincs-e lehetőség arra, hogy a webkamera képét a kérdező, vagy a válaszadó az oldalon lévő tárhelyre töltse fel?
Persze nem arra gondolok, hogy tárolja az oldal a videót.

Én játszottam egyszer a DroidCam alkalmazással is, és az IP Webcam alkalmazással is, de ezek csak otthoni használatra alkalmasak.
Feltöltöttem, vagyis streameltem ugyan valahová, de nagy volt a késés, kb.5-6 másodperc.

Az androidos alkalmazások általában két mobil közötti videózást tesznek lehetővé.
Ami a netre is továbbítana, az meg fizetős.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Rich szerkesztő

#12 3 napja nem tudjuk mi a rich szerkesztő | by 168 óra/hetilap: Josip Tot/Kaya Ibrahim

Erről és a Könyvlapról jutott eszembe egy régebbi javaslat, hogy a mondaton belül is lehessen formázni.
Mint például itt,
https://josm.openstreetmap.de/wiki/Hu%3ADownload
ez a sor:

A könylapot most frissítettem a Linux Mint 20.x leírás tekintetében.
A könyvlap: JOSM szerkesztő használata
Apropója az, hogy kaptam egy e-mailt, hogy a Google találatok (SEO) az első helyen hozza.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

auto-save funkció

Véletlenül frissítettem szerkesztés közben a lapot, és... újra kell kezdeni (bejegyzésról van szó).   :-((

Olvastam, tapasztaltam, hogy egyes honlaponkon van auto-save, tehát, ha reloadolok, akkor bejön, hogy a cikkből már van egy autosaved, azt folytatod?

Ilyen jó lenne ide is! Bejegyzés, hozzászólás, hír, könyvlap: mindenhova.

A kép forrása: https://www.1854.photography/2021/03/sandor-kereki-fortepan/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Videokonferencia, ami már ... : Jitsi

#22 Mindez megvalósítható webes megoldással, ahol a szoba neve ki van töltve, és csak meg kell nyomni egy elemet a megosztás indításhoz. magyarul a szobába lépéshez. Valahogy úgy nézne ki, mint itt a ZENEGÉP - nemzetközi újdonságok doboz, természetesen oldal méretben, amit teljes képernyőre ki lehet rakni. A lényeg:
-- link mutat arra a - lehetőség szerint - LM honlapon belüli oldalra, ahol a Jitsi-s webes elem megtalálható
-- szoba neve ki van töltve (egy ilyen szoba létezik)
-- a belépéshez csupán meg kell nyomni egy elemet
-- a belépés előtt látszani fog egy figyelmeztetés, hogy innentől kezdve a szobában tartózkodók mindegyike látja a megosztást
-- a kilépéshez szintén csak egy elemet kell megnyomni

... és indulhat az emancipáció (https://www.youtube.com/watch?v=uacdaG5ajX8 )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Bluetooth eszközök prioritásának beállítása

#48 mert az könyvlap, és jelenleg ez nem támogatott, de a tervek között szerepel ilyesmi is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Bluetooth eszközök prioritásának beállítása

#48 A leírásban hivatkozott program (Bluetooth Connection Priority Manager) Android 4.4.2-re nem telepíthető, 5.1.1-re igen.

És tudsz olyan, hasonló alkalmazást, ami az Android 4.4.2 kiadásra is telepíthető? Bevált valamelyik neked?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Bluetooth eszközök prioritásának beállítása

#50 Megmondom őszintén, eddig nem is kerestem, nem volt szükségem rá. Néhány hete vettem egy Yamaha rádióerősítőt, és ez képes Bluetooth-on keresztül kezelni a telefont, táblagépet, laptopot (nincs szükség kábeles összekötésre [egyidőben 8 készüléket]). Felváltva kapcsolom össze a készülékeket az erősítővel - igaz, hogy egyidőben csak 1-et. Nem csak zenék vihetők át az éteren át, hanem internetes rádiók is.

Az androidos készülékeken jött volna jól a prioritás beállítása, de az ajánlott program csak a telefonomra telepíthető.

A táblagépen Android 4.4.2 van (újabb már nincs rá). Most csak a Bluetooth File Share van telepítve, de ez fájlátvitelre alkalmas.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Bluetooth eszközök prioritásának beállítása

#51 Néhány hete vettem egy Yamaha rádióerősítőt, és ez képes Bluetooth-on keresztül kezelni a telefont, táblagépet, laptopot

Nekem csak régebbi műszaki cikkeim vannak. Még nem volt időm például potmétereket keresni (cserélni kell), de talán elviszem valami ismerőshöz javítani. Csak állva, feleslegesen tárolom ezeket. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Bluetooth eszközök prioritásának beállítása

#52 Ez a hobbim, nagyon szívesen segítek a régi cuccosaidat gatyába rázni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Amit kifelejtettem,

#38 Lajos, köszi a visszajelzést, megnézzük nehéz lenne-e ilyen. De a mostani oldal bővítésébe már nem ölnék túl sok energiát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Rich szerkesztő

#43 kimarite ez egy jó ötlet, amúgy hasonlókban gondolkoztam, de soron belüliben csak a billentyűkombinációkban.... Bekezdésformátumok:

  • forráskód (esetleg megadhatóan milyen forráskód: bash, python, C, java, CPP , fájltartalom lista (ilyen lényegében most is van
  • terminálparancsok (az előzőhoz hasonló, de mondjuk feket alapon zöld szín, amilyen paranccsokat ki kell adni

Inline formátumok

  • Parancsok, pédául: futtassa a */bin/bash* parancsot
  • szövegektöredékek, példul: a *Listen 80* értékét változtassa meg így: *Listen 88*
  • billentyűkobinációk, például a Terminál elindításához nyomja meg a *CTRL* + *ALT* + *T* billentyűkombinációt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Bluetooth eszközök prioritásának beállítása

#50 Egyet találtam: Bluetooth Pair
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waylonhuang.bluetoothpair
A már párosított eszközöket egy bökéssel ki lehet választani.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Rich szerkesztő

#55 Én jobban örülnék annak, ha lehetne sorban csak egy részt is formázni.
Például, ha egy mondatban írom, hogy 10ec:8168, azt nem csak félkövérrel, hanem így is meglehessen formázni:

<code>10ec:8168</code>

A mondat ne legyen így formázva, csak a fentebb kiemelt példa szöveg. A többi - az általad említett ötletek -  is jónak hangzik, de példákkal (képekkel bemutatva például) könnyebben megérteném, miről van szó!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Rich szerkesztő

#19 Kami, 7 napja nem tudjuk mi a rich szerkesztő | by 168 óra/hetilap: Josip Tot/Kaya Ibrahim ;)

Ha ez egy kész alkalmazás, és nem titok (remélhetőleg nem az), miféle ez jóféle dolog, akkor lehetne linkelni a honlapját! Mert nézegetés közben jönnének az ötletek, könnyebb lenne, mint így ismeretlenül találgatni: mi van benne, és még mit szeretnék (és azt hogyan). Más persze, mi változtatható benne, de ezt a kérdést hagyjuk későbbre. Remélem, beletehetőek képességek...

Ha titok, mi ez az alkalmazás, hol nézhető meg a tudása, vélhetően azt is elfogadom, de ..., akkor legalább azt  írd meg, hogy titok/nem szeretnéd elárulni (esetleg privátban megírhatnád, miért titok).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

A rich szerkesztő az, amiben

A rich szerkesztő az, amiben nem kódokkal kell mondjuk egy linket beírni, mint azt a válaszablak alján látod, hanem gombos szerkesztője van, mint egy szövegszerkesztőben.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A rich szerkesztő az, amiben

#59 Tehát akkor ez nem egy létező alkalmazás, ami beágyazásra kerülne? Ha alkalmazás, akkor honlapja is van (nyitvatartási, idővel, webshoppal ;)). Ha alkalmazás, honlappal vagy GitHub és hasonló eléréssel, akkor: kérhetném a linket?

Vagy egy infomatikai fogalom lenne inkább - amit nem ismerek - és az új fórum motor szolgáltatása lenne? Egy új szolgáltatás, ami nincsen kész, megírás előtt áll? Kérhetek erről valamilyen URL-t? Drupal motor dohog majd az új fórum alatt vagy milyen?

(11 napja nem tudjuk mi a rich szerkesztő | by 168 óra/hetilap: Josip Tot/Kaya Ibrahim)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Rich szerkesztő | Rich Text Editor for Drupal

#61 Találtam Drupal modulokat (a teljesség igénye nélkül), ezeket:

http://drupal.org/project/tinymce
http://drupal.org/project/fckeditor
http://drupal.org/project/htmlarea
http://drupal.org/project/nicedit
http://drupal.org/project/widgeditor
http://drupal.org/project/whizzywig
http://drupal.org/project/wymeditor
http://drupal.org/project/wysiwygpro
http://drupal.org/project/xstandard
http://drupal.org/project/yui_editor
http://drupal.org/project/bbcode_wysiwyg
http://drupal.org/project/editor
http://markitup.jaysalvat.com/

Itt: https://groups.drupal.org/node/10104

Melyik a kiválasztott?

Ezt is ugyanott:
Supporting WYSIWYG editing better, a Drupal battle plan | Gábor Hojtsy
Régi ugyan, de háha használható.

46,934 modules match your search: https://www.drupal.org/project/project_module

Nehéz úgy keresni, hogy nem értek a Drupalhoz. Ezt is találtam:
Many of the top ones, TinyMCE and CKEditor also work with the Media module which allows you to insert and update media in your WYSIWYG http://drupal.org/project/Media
(https://stackoverflow.com/questions/8067836/most-widely-used-drupal-rich-text-editor-plugin/8068147#8068147)

(11 napja nem tudjuk mi a rich szerkesztő | by 168 óra/hetilap: Josip Tot/Kaya Ibrahim)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Rich Text Szerkesztő, Drupal

#60 Cikkek, hírek szerkesztése rich szerkesztővel. Mint eddig is.

Na jó és köszi beépítést, de a kérdés az, hogy a jelenleg beágyazva használt CKEditor
-- marad vagy másik szerkesztő lesz, és melyik,
-- beágyazva marad vagy modul lesz ismét,
-- és, ha modul lesz ismét, akkor át lesz írva pár dolog benne?

És ugye az is a levegőben lóg, ember van-e a feladatra, mármint, aki átírja szerkesztőt, bővíti annak tudását. Vagy ígéret esetleg, hogy segíteni tud valaki átírni egy Drupal modult vagy egy beágyazott szerkesztő működését összehozni a Drupal fórum motorral? Mert ez ... a fehér holló kategória.

Én azt - most már - értem, hogy minden gombokkal (elemekkel) lesz megoldva, mint például az URL beillesztés, de akkor úgy kérdezem, kíváncsi lennék, hogyan, melyik Drupal modullal vagy beágyazott szerkesztővel történne mindez. A témában az imént írtam még két hozzászólást, légy szíves, olvasd el azokat is!

(11 napja nem tudjuk mi a rich szerkesztő | by 168 óra/hetilap: Josip Tot/Kaya Ibrahim)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Rich Text Szerkesztő, Drupal

#63 (11 napja nem tudjuk mi a rich szerkesztő | by 168 óra/hetilap: Josip Tot/Kaya Ibrahim)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A buborék szöveg és a feliratozott kép nem jelenik meg...

#65 Kami: Most már megjelenik a kép felirata. Valami állítva lett? Privátban kérdezek erről.
A buborék szöveget az uBlock Origin blokkolhatja.Nem tudom...

A többieknek: a vakok- és a gyengénlátok miatt feliratoztam a képeket. Már visszajelzést kaptam „tőlük”, hogy a képek feliratait a képernyőolvasó felolvassa. Olvasgatom az akadálymentesítéssel kapcsolatos problémákat, hát, lehetne tökéletesebb sok minden, nem könnyű használni, kényszer.
Tudom, duplázásnak tűnik, illetőleg nem úgy néz ki a látvány, mint a szerkesztéskor (az jobb lenne, egységben a képpel). Egy ismerősöm is jelezte (kérdésemre), hogy ő minden esetben felratozza a képeket, ez is ok. Nagyon zavaró a képek felirata a bejegyzésben, mit gondoltok? Célom a következő bejegyzésekben is feliratozni...
:) Jeff Healey: See The Light (Night Music, 1988)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

A buborék szöveg és a feliratozott kép nem jelenik meg...

#66 Szerintem nem zavaró és mindenképpen célnak kell lennie, hogy a vakok és gyengélátók is jól érezzék magukat minálunk. Jó lenne, ha ez akkor is megtörténne, ha a szerkesztő netán erről megfeledkezne.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A buborék szöveg és a feliratozott kép nem jelenik meg...

#67 Kicsinyítettem a karakter méreteken, ezt használtam: x2

Mindez a gyakorlatban:

Kicsinyítettem a karakter méreteken, ezt használtam: x2

Az aláhúzás sem működik, de ez ismert probléma.
Középre sem tudtam húzni, szóközöket nagyon nem szeretnék begépelni ... sok munka lenne.
Igen, jó lenne mindez automatizálva.

A leírásoknál érdemes használni akár Fejléc formázások különböző lehetőségeit. Is. Mert a vakok- és a gyengénlátók számára nagyon nagy segítség ez, vagyis a formázás maga: az Orca alkalmazás gyorsbillentyűket biztosít a formázás, a bekezdések,a fejlécek jelzéseire lépéshez! Vagyis végig lehet lépkedni az egész leíráson, de keresni is lehet benne. Úgy mondom, ha nincs pl. Fejléc formázás egyáltalán, akkor az Orca képernyőolvasó az elejétől a végéig felolvassa a teljes szöveget („karakterről karakterre”), abban lépkedni a „fejezetekhez” egyáltalán nem lehetséges. Ez igazán kellemetlen, fárasztó..., és főképpen kényelmetlen. Jó éjt! :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Rich szerkesztő | Rich Text Editor for Drupal

#62 Mindenképpen olyan, ami D9-cel megy. Egyelőre nem tartunk a kiválasztásnál, ha találsz valami jót, ami kompatibilis lesz azt fel tudom venni a listára. Mindenképpen D9-ces kell. Meg karbantartott. És persze szuper jó.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Rich szerkesztő | Rich Text Editor for Drupal

#69 Nézelődöm. Én csak Gusztáv Webmester könyveit (D6 és D7) olvas(gat)tam, Drupalt sem tettem fel, nem is próbáltam (még).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

auto-save funkció

#46 Tudom, hogy én hibáztam most, mert ... a szerkesztő felett van a böngésző oldal frissítés ikonja (megnyomtam véletlenül), de egyébként így is kellemetlen, bosszantó, amikor egy órája írok egy leírást, és elszáll(t). Na mindegy, beadom - nem, nem a kulcsot ;) - hanem a leírásból egy ötletet a fejlesztőknek (akikről írtam volna).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

auto-save funkció auto-save funkció auto-save funkció

#71 Addig is, amíg ez megoldódik, esetleg próbáld ki a Form History Controllt, (FF alatt, de lehet, hogy másra is van) sokszor lélegezhettem már fel, ha összeomlott valami. A legjobb általam ismert biztosítás ilyesmik ellen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

auto-save funkció auto-save funkció auto-save funkció

#71.1 OFF Kim jelenleg nincs itt jelen, így nem tud reagálni.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

auto-save funkció auto-save funkció auto-save funkció

#71.1 köszi az ötletet, megnézem majd, ilyen problémám nekem is volt már...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

auto-save funkció

#71 Megírtam újra: Hard Disk Sentinel Linux: CLI és GUI
Kami, ezt nem értem: az utolsó két kép felirata miért van közel a képhez, és a többinél miért van nagyobb távolságban? Mitől függ, főképp hogyan lehet(ne) ezt szabályozni a szerkesztésnél?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

auto-save funkció

#72 az utolsó két kép felirata miért van közel a képhez, és a többinél miért van nagyobb távolságban? Mitől függ, főképp hogyan lehet(ne) ezt szabályozni a szerkesztésnél?

Az utolsó két képet elfelejtettem linkelni. Ha linkelek, akkor van nagyobb távolság a képaláírás és a kép között. Ha nem linkelem a képet, elfogadhatóbb a távolság, de linkelni szoktam mindig („ez van”, ezt kell szeretni).

Először nem is tűnt fel, azt hittem, megoldom úgy, hogy törlök egy látható üres sort a megfelelő helyen természetesen, vagy az előtte lévő sorvég kacsacsőrére húzom rá az ilyen sorokat szóköz nélkül (Forráskód szerkesztéssel):

<figcaption><sup>...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Q #1 ?

Amugy miert vagytok racuppanva a drupalra? Itt sem tudod evek ota javitani a style hibakat. Most az ubuntu.hu is befosott,  az is drupal es ott mindig elcseszi valami a dbt, ha kell hozza valaki hegeszteni akkor egen foldon nincs. A hup.hu is drupalos es mindharom magyar linuxos forumnak szerintem elegge ratyi a megjelenitese. Ha mar van bootstrap tobb mint egy evtizede, akkor siman hasznalhato egy jobb megjelenesu forumhoz... Igazandibol sokkal jobban jarna a honlap egy egyedi megoldassal. Drupal hegesztes helyett pl. Laravel, Laminas... Es nem kell holmi agyon turbozott csilli villi mindent tudo dolog, mert ez kb egy blog + forum. Ugyan annyi ido lenne osszehozni,  mint amennyi a drupal simogatasahoz kell. Csak aztan egy update nem vagja majd haza...

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

Android böngészéshez főleg: Back to Top vagy Scroll to Top

A modulok: https://www.drupal.org/search/site/scroll%20to%20top?f%5B0%5D=ss_meta_type%3Amodule

Azt nem értem, kikapcsolt uBlock Origin kiegészítővel sem lehetett a Search mezőbe írni (Firefox), a Midori böngészővel néztem rá..., persze, más téma ez már.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Clone content (kami911)

A „Clone content” érdekes dolog. Az hittem, idézni tudok vele szöveget a válaszomba, de nem, másolatot tudok vele készíteni egy kérdésről. Amit töröltem is, mert nincs szükség rá.
De láthatod, mi történik, ha megnyitod a linket (Clone content).

A mezei felhasználónak szüksége van erre kami911, nem kéne rejteni az elemet inkább?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Hivatkozások megszüntetése, eltüntetése..

Kami911, mi a módja a hivatkozások eltüntetésének?
Itt például: Cinnamon kisalkalmazások mozgatása a panelen a DConf szerkesztő használatával
És erre gondolok (de van több is): window-list@cinnamon.org | Ablaklista
Sima szövegként jelenjen meg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Hivatkozások megszüntetése, eltüntetése..

#77 Ja, én a http - két t közé teszek szóközt, (ht tp) hogy szöveg maradjon.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Hivatkozások megszüntetése, eltüntetése..

#77.1 Ennél elegánsabb, és a leírásban sem megtévesztő a szóköz így:

window-list@cinnamon.org

A <code> és a </code> közé tenni például a @-ot.
Valamiért ez most nem működik, de lehet hasonló HTML jelölőkkel kísérletezni. Lejár a 333 másodperc, korlátlanul nem tudok.

Így igen (példa, de ez a használt félkövér betűtípusra):

@</strong><strong>c

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A hozzászólásokra érkezett

A hozzászólásokra érkezett válaszokról, és az indított témákra született válaszokról szóló e-mail értesítés jó lenne.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Megemlítés lehetősége

Szerintem hasznos funkció volna, ha a kukac-nicknév-vel valakinek fel tudnánk hívni a figyelmét egy neki szánt, vagy róla (is) szóló publikus tartalomra, bár ez megkíván valami értesítés modult is, így lehet hogy macerás megvalósítani.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
kami911 képe

Megemlítés lehetősége

#80 Felírom a listára, aztán reméljük meg tudjuk majd csinálni.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
IG képe

Ötlet

Helló,

Én a magam részéről szeretném, ha ez az oldal CSAK és kizárólag IT kérdésekkel foglalkozna, ezért a fórum és blog szabályzatába kérnék valami hasonlót szabályt tenni: Kérés nélkül törölhető minden olyan hozzászólás, blogbejegyzés, ami nem IT témával foglalkozik. Ide tartozik a politika és közéleti kérdések is.

Köszi.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)

Ötlet

#81 Yes

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ötlet

#81.1 Akkor gyorsan töröltessetek 40-50 blogot meg 10000+ hozzászólást, zenei, beszélgetős, csokitortás, stb. stb. és az összes gaming témájú bejegyzést.
Elvégre közük nincs a szakmaisághoz.
Mehet a levesbe az összes Wine téma hisz az se szorosan vett Linux, egy igazi vérprofit el is borzaszt, brrrr.
Az összes Samba kifejezést tartalmazó is mehet a lecsóba, az egy Redmond által kitalált förmedvény, levele.
Amibe előfordul a Mac, MacOS, Apple, Windows, Android, Iphone, Steam Deck kifejezés, halál rá..!
Aki megemlíti a Facebookot, Tiktokot ilyeneket, azonnali örök ban.
Nem tudom GUI-val kapcsolatosak is mehetnek a szemétre, egy vérprofi linuxos terminálból böngészi a fórumot, nemdebár?
Stb.stb.
Lehet itt kérem takarítani, hajrá.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ötlet

#81.1.1 De azért minden témát te sem engednél, ugye? laugh
Nehogy felkapd a vizet, de ezt a poén nem bírtam kihagyni.

Tudom, vicces, hogy ezt éppen én mondom, de azért kicsit túl nagy lett itt a szabadság, miután levest főztek a kakasból. (Ezzel se akarok senkit megbántani!)

Viszont egy kicsit beindult az agyam a hozzászólásod kapcsán.
A Wine maradhat, mert én szeretem a bort, viszont ki kell innen takarítani minden utalást, ami nem a Linux Mintre vonatkozik! Hiszen ez egy Linux Mint fórum.
És személy szerint én csak a Cinnamonos bejegyzéseket engedném, hisz a többi felesleges.

Ha nem lenne egyértelmű, akkor mielőtt valaki rám támadna, közlöm, hogy ez vicc volt.
Ha komolyan akarok hozzászólni, akkor a vezetőség majd eldönti, hogy mit akar.
Rendet, és hullaszagot, vagy pezsgő életet, még annak árán is, hogy néha viták vannak, aminek korrekt mederben tartásához, csak egy alkalmas moderátorra van szükség.
Az meg mindegy, hogy egyes fórumozók mit szeretnének.
Én például több pornóképet szeretnék itt látni.

Azt viszont mindenképpen balgaságnak tartom, hogy egy közösségnek megtiltsák azt, hogy bármiről beszélgessenek egy fórumon.
Ez a fórum sohasem volt olyan, mint mondjuk az ubuntu.hu, ahol a főkertész azonnal kigyomlál minden kis gyomot.
És ennek a fórumnak az a halálát is fogja jelenteni, ha rend lesz, de naponta csak öt új bejegyzés lesz, de abból négy Hír lesz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
IG képe

Ötlet

#81.1.1

Olvasd el ujra, amit irtam. IT oldal. IT.

És igen: minden mást torolnek kerdes nelkul.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ötlet A múltat végképp eltörölni

#81.1.1.2

A vágyvezérelt gondolkodással az a baj, hogy nincs semmi alapja.
Van egy szabályzat, amire hivatkozni szoktak, de senki nem olvassa el.
Aztán vannak tények, amiket meg nem vesznek figyelembe.

A szabályzat vonatkozó része így fogalmaz:
Tartalom beküldése

Alapvetően ezeknek a témáknak szeretnénk helyet adni:

Linux Mint
Linux Mint-ben, Ubuntu-ban, Debian-ban elérhető programok megjelenése, bemutatása
Linux általánosságban
Linux Kernel
Linux játékok, akciók
Linux-ra épülő megoldások (többek között: OpenElec, HomeAssitant)
Szabad kultúra és szabad tartalmak
Szabad szoftveres projektek hírei
Saját projektjeid
Technológiai és egyéb érdekességek

Cikkeknél figyelj arra, hogy:
Tartsd be a magyar helyesírás szabályait.
Ellenőrizd helyesírás-ellenőrzővel az elkészült dokumentumot.
Ne készíts olyan hírt, bejegyzést, tanácsot, ami:
Kalózszoftverekre hivatkozik.
Az alkotmánnyal és a hatályos törvényekkel ellentétes, emberi méltóságra nézve sértő.

Politikai, vallási, nemzetiségi ellentéteket szít, bármely közösségre, csoportra, társaságra vagy szervezetre nézve sértő.

Megfogalmazása trágár, bántó vagy igénytelen.
Kéretlen reklámokat vagy ajánlatokat tartalmaz, vagy egyéb okok miatt szemetelésnek minősíthető.
Veszélyes, biztonsági vagy stabilitási kockázatot jelentő, vagy a rendszer rendeltetésszerű működését kockáztató tanácsot ad.
Hamis információkat, tévhiteket, hazugságokat terjeszt.
Amikor csak lehet tegyél fel képet a cikkhez. Ha nincs képed, akkor keress olyanokat, amelyek Public Domain vagy Creative Commons 0 licenc mellett lettek közzétéve.

A cikkek címei lehetőleg egy sorban elférjenek, szükség esetén két sor is lehet, de ne feledd a címbe csak egy jol hangzó, figyelemfelkeltő információ, nem szabad minden adatot oda bezsúfolni.

A címkék megadásánál lehetőleg már meglévő címkéket használj, maximum 5-6 darabot. Természetesen, ha kell adhasz meg új címkét, de nem az a lényeg, hogy minnél több cimke legyen az oldalon, hanem hogy jól legyen kategorizálva a címkék.

A hírt gazdagon illusztráld fotókkal, és videóval.

Fotót a szerkesztő alján, a Képek - Új fájl hozzáadása résznél tudsz hozzáadni. Ezután a kép linkjére kattintva le tudod másolni és a szövegben a képet beillesztve tudod a képhivatkozást elhelyezni.

Egyéb fájlokat a szerkesztő alján, Melléklet - Új fájl hozzáadása résznél tudsz hozzáadni.

A hírt, ha tudod videóval is kibővítheted, ennek formátuma:

Tehát a videó: címke után add meg a videó letisztított URL-jét, és add meg az autoplay:0 kifejezést.

Ha ezzel egyetértetek, akkor cikket, híreket itt tudtok beküldni.

Ha ezt elolvasod, számodra is világos lesz, hogy egy olyan klubnak vagy tagja, amelyik más szabályok szerint működik, mint ahogy azt te szeretnéd.
 

 

”Én a magam részéről szeretném, ha ez az oldal CSAK és kizárólag IT kérdésekkel foglalkozna”
Ez rendben van, te ez szeretnéd.
Te nem akarsz itt politikai témáról olvasni. Ne olvass!
A Szabályzat csak azt írja elő, hogy
”Ne készíts olyan hírt, bejegyzést, tanácsot, ami...politikai, vallási, nemzetiségi ellentéteket szít, bármely közösségre, csoportra, társaságra vagy szervezetre nézve sértő”

Vagyis te egy olyan dolgot nehezményezel, ami egyáltalán nem tilos.
Volt már itt több politikai vita, ami egyáltalán nem mérgesedett el.

Te összekevered ezt a Fórumot a faszbukkal, ahol tilos politizálni, kivéve, ha balliberális propagandát nyomnak.
Nyilván megszoktad, hogy ott beléd fojtják a szót, és beálltál a sorba.

Az a véleményed, hogy itt csak IT téma legyen, mert ez egy Linux Mint fórum, minden logikát nélkülöz,
Mert akkor én meg azt mondom, hogy csak Linux Mintről lehessen beszélni.
Miért lehetne bármilyen IT témáról beszélni, ami nem Linux Mint?
Még Archról se lehessen beszélni!
A Szabályzat egyértelműen fogalmaz: ...Linux Mint-ben, Ubuntu-ban, Debian-ban…
Vagyis Archról már nem lehet beszélni, ahogy Xubunturól sem.

 

Még egy megjegyzés a POLITIKÁRÓL.

Anélkül, hogy politizálni kezdenék, csak halkan megjegyzem a legnagyobb emberi ostobaság az, amikor valaki azt mondja, hogy ő nem politizál, őt nem érdekli a politika, stb.

Ha valaki azt hiszi, hogy a politika valami olyan dolog, ami őt nem érinti, az qurvára téved.
A Wikipédia szerint: A politika szó magyar jelentése: közélet, ez értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, tevékeny (aktív) vagy tétlen (passzív) politikát folytat.

De én hozzáteszem, hogy a politika azoknak is hatással van az életére, aki nem politizálnak, nem néznek, és nem olvasnak híreket.

Jelenleg hatalmas csata dúl a Tanácsban, aminek kimenetele minden magyar emberre hatással lesz.
Azokéra is akik a Fideszre szavaztak, azokra is, akik másra, és azokra is, akik szarnak az egészre.
Csak legfeljebb ők nem fogják érteni, hogy mitől lett megint szarabb az élet.

A politika tehát nem valami elvont, és rút dolog. Az életünk a politikától függ!

Ami nem megengedett ezen az oldalon, egyébként nagyon helyesen, az az, ha én most arról kezdenék írni, hogy mindenki, aki nem a Fideszre szavazott, az aljas hazaáruló!

Mielőtt ebből baj lenne, én nem állítok ilyet, ez csak példa volt.
De ha lehet a rockzenéről társalogni, akkor a politikáról is lehet, mert az kb. egymilliárdszor fontosabb.

Az meg, hogy egy kívülálló meg akarja határozni, hogy miről lehessen az oldalon diskurálni, kissé nevetséges.
Miért kéne, hogy csak arról lehessen beszélni, amiről te szeretnél?

Miért fáj az neked, ha foci VB a téma?
Vagy a Titanic újabb halálos áldozatai?
Vagy a Holdra szállás?
Vagy a műköröm?
Ha én indítok egy blogot a műkörömről, az miért fáj neked?

Azért, mert ez a linuxmint.hu?

Olvastad már a fejlécet?

Linux Mint Magyar Közösség

Ez egy közösség, és csak addig marad az, amíg szabadon beszélhet bármiről.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint Magyar Közösség

#81.1.1.2.1 Szerintem meg addig marad Linux Mint Magyar Közösség, amíg mindenki szabadon beszélhet a Linux Mintről és a hozzá kapcsolódó dolgokról, amint mindenki szabadon beszélhet mindenről, akkor egy közösségről beszélhetünk, de az arányoktól függően a Linux Mint akár háttérbe is szorulhat.

A nagy zajban elvész a zene.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Linux Mint Magyar Közösség

#81.1.1.2.1.1

Ezt azért nem értem.
Van egy friss hozzászólások oldal.
Ott megjelennek Hírek, hisz az a legfontosabb, blogok, meg (linuxos) témák.
Ha az IT, a Linux, vagy a mobilos témák mellett fut három másik téma, egy a rockzenéről, egy a fociról, és egy a gravitációról, az elveszi a helyet az IT-től, meg a Linuxtól?
Az arányok meg adják magukat. Ha lesz sok IT téma, mert sok ember lesz itt, és sok probléma lesz, akkor nyilván azokról lesz szó.
De ha éppen senkinek nincs semmi nyűgje, és a foci lesz a téma, és csak arról folyik a szó napokon keresztül, az miért lenne baj?
Javaslom, hogy ezt majd tisztázd Kamival, mert neki nem az a véleménye erről, ami neked.
Számára nem a szabályok betartása a lényeg, hanem az hogy pörögjön a fórum.
És lehet, hogy azért marad itt egy erre tévedt turista, mert azt látja, hogy itt szabadon lehet beszélni.

Ha egy nap van 8 új bejegyzés, abból 4 Hír, amihez nem szól hozzá senki, 3 blog, amihez nem szól hozzá senki, és egy új bejegyzés egy 2 évvel ezelőtti Hírhez, azt nem lehet nagy életnek nevezni.
Viszont rend lesz, csend lesz, és hallani lehet majd, na nem a zenét, mert az ki lesz tiltva, hanem a légy zümmögését.

Most éppen egy óriási jelentőségű dolog zajlik, persze nem fogom szóba hozni.
De ha valaki feldobná a témát, szívesen beszélgetnék róla, amíg valaki nem rontja el a gépét.
Vagyunk itt néhányan, akik nem csak hébe-hóba lépnek be ide, hanem ahogy idejük engedi,
Ha napokon keresztül nem történik semmi, és még meg se lehet szólalni, na az lesz a Fórum halála.
Majd vigyázz, hogy ne te legyél az, aki megöli!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Vigyázz, ne te lrgyél az, aki megöli

#81.1.1.2.1.1.1 A magam részéről igyekszem csak IT tèmában megnyilvánulni, remélem, az oldal túléli. Mondjuk az igaz, tegnap kicsit kacérkodtam a konyhaművészeti hozzászólással...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Vigyázz, ne te lrgyél az, aki megöli

#81.1.1.2.1.1.1.1 Igen, az óriási hiba lett volna!
Bár nem tudom, komolyan beszélsz-e, vagy gúnyolódsz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

OFF Csak neked

#81.1.1.2.1.1.1.1.1.1.1 Pont ezért néztem utána. Azt írod, az előző kakast megfőzték és engem ajánlgatsz következőnek. Mondom, csak meglesem magamnak, mi várhat rám. Csuhás, mész a levesbe! Ezen aztán akkorát nevettem! :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

OFF Csak neked

#81.1.1.2.1.1.1.1.1.1.1.1 Ez nagyon jó!!!!laugh
De félreérted a hasonlatot. Valahol nemrég leírtam, de neked újra leírom.

Ha egy baromfiudvarban van kakas, és a tyúkok összekapnak egy kövér gilisztán, a kakas méltatlankodó hangot hallatva azonnal ott terem, és megeszi a gilisztát.
Ja, nem csak rendet teremt, megmutatja, ki az úr. (Bár a tyúkok ezt reggelente tapasztalni szokták)

Ha levest főznek a kakasból, felborul a rend. A tyúkok állandóan veszekszenek, marakodnak.
De olyan is van, amikor az egyik tyúk kinevezi magát kakasnak, és attól fogva úgy is viselkedik.

Én ezt többször átéltem, nagyon vicces dolog. Csak az nem amikor kakas-, vagy tyúklevest főzött a nejem, és a kezembe adott egy bozótvágó méretű kést.
Az, ami a receptek elején van, hogy "Végy egy kakast", az vidéken nem az ABC-t jelenti.

Ez a kakas hasonlat tehát a moderátor nélkül maradt Fórumra, és a leendő moderátorra nézve egyáltalán nem sértő.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

OFF Kakasnak jelölve

#81.1.1.2.1.1.1
„Javaslom, hogy ezt majd tisztázd Kamival, mert neki nem az a véleménye erről, ami neked.”

Kicsit furcsa helyzet ez nekem, hogy most már vagy három hozzászólásodban is moderátornak javasolsz. Én eddig többször is úgy lettem moderátor, hogy mezei felhasználóként gyakori jelenlétemnek köszönhetően tisztában voltam az oldal technikai kezelésével, a helyi szabályokkal és elvárásokkal, így aztán természetesen segítettem mindezekben a felhasználótársaimat. Ha vitás helyzetet láttam, akkor igyekeztem nyugodt hangon leszállítani az érzelmi hullámvasútról az érintetteket. Aztán egyszer csak megkeresett az admin, hogy kinevezne modinak. Így még hatékonyabban tudtam segíteni a társaknak és neki is.

Az egyik hely egy nagyon aktív időszakában volt egy álomi moderátor társam. Nagy volt a pörgés és a megfeszített tempó ellenére remekül tudtunk együtt dolgozni. Éjszaka le kellett halkítani a telefont, mert folyton jött az üzenet, hogy új bejegyzés, hozzászólás van.

A felvetésedre eddig vezetőség felől nem érkezett semmilyen reakció, ezt lehet értékelni esetleg diplomatikus csendnek is, szóval én egyelőre nem látom annak a veszélyét, hogy itt emelt jogot kapván kivont karddal a fórumnak rontanék és szétkaszabolnám, de játszunk el egy képzeletbeli kinevezés gondolatával.
Az hogy én inkább a csak a Linux Mint és minden ami a Linux Minthez valahogy felé hajlok nem számít. A moderátornak nem az a dolga, hogy a saját tetszése szerint rendezkedjen.
Van egy szabályzat és azt valahogy értelmezzük, tartalommal töltjük fel.
Szintek vannak:
A törvényeket nyilván be kell tartani, azért azt lehet érezni, hogy mi az amit biztos nem szabad engedni, ezeket és a SPAM-eket nyilván le kell kapni.
Mivel a modi a hozzászólásokhoz hozzáfér, bizonyára javítja az olyan hibákat, amikor valaki például kilométeres parancskimenetet tesz be, ötször küldi be ugyanazt a hozzászólást, kéri a hozzászólásának törlését...
Szerintem a durva beszédet, a személyeskedést, a veszekedést nem szabad hagyni elfajulni, ez minden közösségre mérhetetlenül káros.
Ha a vezetőség úgy dönt, hogy amúgy mindent szabadjon, akkor minden egyebet bent kell hagyni.
Lehet olyan felállás is, hogy lehet offolni, de azt külön off témában, a fősodorba tartozó témákból az off hozzászólásokat vegyük le,...
A vezetőségnek és a moderátornak ebben összhangban kell lennie.

Ha az a döntés, hogy legyen bent az OFF is, akkor én csak azt szeretném valahogy megvalósítani, hogy azokat a felhasználókat se veszítsük el, akik nem kíváncsiak az OFF-ra, csak az IT (a Linux Mint és minden ami a Linux Mint-tel kapcsolatos) érdekli őket, nem szeretnék magukat átrágni az OFF témákon és hozzászólásokon. Szerintem az ő nézőpontjukat is meg lehet érteni, a maguk szemszögéből igazuk van.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

OFF Kakasnak jelölve

#81.1.1.2.1.1.1.2
Írd már meg újra titkosított formában az e-mailcímedet, mert nem találom.
Küldtem ma egy levelet valakinek, aki talán nem te vagy.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Levelezőfiók

#81.1.1.2.1.1.1.2.1 Van az a sor itt a hozzászólásnál, hogy Beküldte, ott szóköz után van néhány karakter, ezt egyesek nevezik nicknévnek, Ha emőgé teszel egy kukacot, máris jelentős lépéseket tettél meg. Van az a nagy mamutvállalat, tudod a Kugli a barátod, na annak a levelezős részét írd a kukuc után.

csuhasharminckettő(utóbbiszámmal)-kukuc-(aKugliabarátod)mailpöttykom

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Levelezőfiók

#81.1.1.2.1.1.1.2.1.1 Akkor jó, mert oda írtam neked 8:37-kor egy levelet.
Nem a nicknevedet nem tudom, hanem a @ utáni részre nem emlékeztem.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Levelezőfiók

#81.1.1.2.1.1.1.2.1.1.1 Nem érkezett meg. Ha befut és észreveszem mindenképp küldök egy, ha elsőre nem is érdemi, de a beérkezést jelző válaszlevelet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Levelezőfiók

#81.1.1.2.1.1.1.2.1.1.1.1
Pedig az én barátom is az a nagy kutakodó, és a kukacom előtti rész meg keraform.
Furcsa, hogy nem kaptad meg.

Message-ID: <20365f35-a3cc-e9cb-35fa-a2c8ed1f1b54@gmail.com>
Date: Sat, 1 Jul 2023 08:37:50 +0200

Sehol egy undelivery üzenet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint Magyar Közösség Linux Mint Magyar Közösség

#81.1.1.2.1.1

#81.1.1.2.1.1 Bölcs eszmefuttatás, nem támadható.
Viszont az hogy a zene alatt mennyi az a zajszint, amitől még élvezhetően hallgatható, az a tagok intelligenciáján múlik + egy jó fórum motoron is .
Ha nagyon szigorúan veszem, ez a topik is azonnal mehetne a süllyesztőbe hisz mindennemű szorosan vett szakmaiságot nélkülöz.

Valamelyik témára válaszolva kifejtettem hogy lene ez jó.
Ne ömlesztve legyenek a témák.
Amikor valaki nyit eg Grub error  vagy egy Műkörörm kezdőknek blogot, topikot, az jelenjen meg a fúsodorba.
Majd menjen egyre hátrább mint most de itt jön a DE, lehessen feliratkozni.
Ha valakit érdekel 2-5-15 téma, feliratkozik, mior belép ide a fórumra, oldalt-felül ott a saját listája, és jelzés hogy az általa kedvelt topikokba volt-e új hozzászólás. Ha igen, katt és már ott is van a user.
Én a hobbielektronika.hu oldalon 9 témakörre vagyok feliratkozva, van az oldalon kb. 30.000 topik. Amik nem érdekelnek. Oldalt látom őket de hidegen hagy, megyek az én kedvenceimet olvasgatni.
Ehhez olyan kereső kén az oldalon ami inelligens, ha lehetne szűrni akkor itt a fórumon nem kéne indennek újat nyitni mert teljesen feleslegesen hoza ki a kereső a tartalmakba keresést is. Legyen beállítható hogy tartalomba ne, csak a ímbe keressen.
Így ha nekem grub problémám van, és valaki 10 évvel ezelptt létrehozott egy "Grub hiba topikot, nem kellene minden idetévedőnek kismillió új Grub nem működik, Grub error, Grub rescue Grub timeout stb. stb. topikot nyitni hanem folytatni a 10 éves szálat. Amibe a kérdezőnek még írnia, kérdeznie sem kellene (hacsak nem tényleg teljesen kezdő) mert a 10 év alatt minde grubbal kapcsolatos hiba már megoldást nyert .
És ITT lépne be az intelligens, paraméterezhető kereső ami a kérdező problémáját már abba a topikba keresné tovább amibe épp benne áll a user.
Pl.
Grub  baja van a kérdezőnek, beírja a topik keresőbe hogy grub, az elviszi őt a Grub hiba topikba. Ott átvált helyi keresőre és beírja a "rescue" szót mert neki erre kell megoldás. És ott van, meg is találta.
Ha mégse AKKOR kérdez, de NEM nyit 12365-ik Grub topikot, az a legnagyobb butaság hanem a már meglévőbe teszi fel a kérdést. 
Namost, a megoldás is hamar meglesz mert pl. én otthonosan mozgok a grub rejtelmeibe, be van jelölve nekem értesítésre. Vagyis rögtön látom hogy mozgás van, kattintok, válaszolok, segítek.
Mivel pl. a nvme ssd-khez teljesen buta vagyok, arra nem iratkoztam fel, ha abba lesz új kérdés , a "NVME lemezek, ssd-k problémái"  topikba, az engem nem fog értesíteni, de aki abba profi, annak az van bejelölve így máris látja és tud segíteni.

Kb. átment mire gondolok?
Ezzel ez itt lévő, mármár átláthatatlan katyvaszt egy jól használható fórummá lehetne átvarázsolni. 
És egye fene, Ferissel megnyitjuk a "Műköröm pasiknak-ne félj a másságtól "topikot.
Akinek nem tetszik nem iratkozik rá fel, ergo mintha nem is létezne számára, akinek érdekes az meg láni fogja ha feliratkozott hogy van válasz, akivitás  és már kattint is rá.

Életből többször tapasztalat, itt a fórumon a keresőt használva nem találtam adott problémámra választ, a 2-300 találatot mazsolázza át aki akarja.
Viszont Gugliba beírva ide hozott az oldalra és abba a topikba-megoldásba amit pont kerestem. Ez is egy érdekes dolog.
Egy bizonyos adathalmaz felett, és ezt az oldal már többszörösen meghaladta, egy vacak kereső maga a halál.
És az eddigi gyakorlattal szembemennék, nem, nem jó megoldás mindennek újat nyitni, az borzalom, követhetetlen.
Indoklásom lásd feljebb. 

És ezt a beszúrogatott  követhetetlen válaszolási formát azonnal likvidálni kéne, ez egy borzalom, amúgy is követhetetlen de ha van egy ilyen mellékszál, netán több, és van a fősodorba is hozzászólás az maga az istencsapása mert jelzi hogy 7 hozzászólás van a topokbe, abből 2 itt, 3 ott, 2 meg a legvégén, ember legyen a talpán aki ezt leköveti meg gurigázik scrolloz, nyitogat, mobilon agyrém, és keresgéli most ki kinek is válaszolt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint Magyar Közösség

#81.1.1.2.1.1.2 Szerintem ez a szakmaiság szerinti osztályozás téves elképzelés, én legalábbis nem erre gondolok. Minden ami Linux Mint vagy valahogy a Linux Minthez kapcsolódik. Ebben benne van a GUI, a Wine, az Ubuntu és más Linuxok. Dualbootnál, vagy hogy hogyan írjunk ki Mint telepítőt, Sambanál a Windows..., és persze, hogy az is, hogy linuxmint,hu oldalnak mi legyen a jövője. Ez a téma egyáltalán nem OFF.
A legjobb, ha csak mintes (linuxos) témákból is akad annyi, hogy attól pörög az élet, és akkor lehet úgy értelmezni a szabályzatot, hogy a főként ilyeneket akarunk látni, hogy minden más megy a süllyesztőbe.
Amikor a csak linuxos témákból nincs elegendő, és úgy ítéljük meg, hogy a bármilyen forgalom jobb, mint a kevéske linuxos, akkor jön be talán az, hogy mit engedünk még be.
Érdekes ez a két írásod ami a feliratkozás lehetőségét mutatja be.
Ha már az a vezetőség, a tagság óhaja, hogy szerintem OFF témák is megjelenhessenek, akkor nekem még az jut eszembe, hogy esetleg nem lehetnének ezek elkülönítve?
Más oldalaknál láttam már ilyet. Eleve a normál rész jön veled szembe és van egy kissé eldugottabb bugyor az OFF-nak. Nem bánom, ha valaki fel akar iratkozni az OFF-ra, hát tegye és akkor jelenjen meg neki, de én mezei felhasználóként még csak látni sem óhajtom, akkor én ne találkozzak vele.
Ez nagyon önző álláspont?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint Magyar Közösség

#81.1.1.2.1.1.2.1
Eszembe jutott, hogy régen egy másik fórumon kialakult egy jó értelemben vett vita, de inkább csak dumálás valamiről, ami nagyon nem ubuntu volt. És az ottani Házmester Tibi azt írta, egye fene vasárnap estig maradhat, azután törlöm. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint Magyar Közösség Linux Mint Magyar Közösség

#81.1.1.2.1.1.2 Amit itt leírtál, az már nem a linuxmint.hu, hanem valami más :-(.

Kiváncsi lennék arra, hogy az oldal elindítói közül van-e itt még valaki? Szerintem szörnyülködve nézik mivé torzult az alkotásuk.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint Magyar Közösség

#81.1.1.2.1.1.2.2 Ne, kérlek, a múltidézés és nosztalgi aigen kell de nem itt és most.
A Trabant alkotói, ha még élnek, mit élhetnek át mikor meglátnak egy mai autót, szervókotmány, BT kihangosító, klíma, 4 ajtó, 100 lóerő stb. Legyenek öngyilkosok mert haladt a világ, és van igény korszerűsítésre? Nem jó az érvelésed.
Pl. ezt is ebbe a Válaszok megjelenítése förmedvénybe írom neked, azután hogy 1 percig scrolloztam hogy megtaláljam, ki, mikor, hova is írt. Mivel nem visz oda, ááá dehogy mert már nem tudja lekezelni a fórummotor a válaszok válaszának a válaszára adott választ. 
PL. EZ neked hiányzik...? Akkor használd egészséggel,, én utálom, szétforgácsolja és követhetetlenné teszi az egészet.
míg van 5-10 hsz. addig követhető de itt ez már maga a káosz.
Kíváncsi vagyok meddig keresgéled majd a válaszomat. 

Apropó, Te mivel nyomod a fórumot, Ubuntu 2.1, P2 számítógép 16MB rammal, 5 floppiról, vagy ... bele se merek gondolni. Csak nem valami korszerűbb géppel? Atyaúristen, mit szólhatnak ehhez a P2 és a pl. a Minix alkotói?
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Linux Mint Magyar Közösség

#81.1.1.2.1.1.2.2.1 El vagy egy kicsit tévedve.

Visszasírom a feliratkozási állapotot.

A fórum kezdő oldala egy képernyőnyi volt, nem kellett görgetni. A hozzászólásokat be lehetett állítani, hogy időrenben emelkedő vagy csökkenő sorrendben jelenjenek meg. Be lehetett állítani, hogy behúzással vagy teljes szélességben akarom-e látni.

Min olvasom a fórumot? A gépem cca. 20 (igen húsz ) éves.

System:
  Kernel: 5.15.0-76-generic x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 11.3.0 Desktop: Cinnamon 5.6.8
    tk: GTK 3.24.33 wm: muffin dm: LightDM Distro: Linux Mint 21.1 Vera base: Ubuntu 22.04 jammy
Machine:
  Type: Desktop Mobo: ASUSTeK model: P7P55D-E v: Rev 1.xx serial: <superuser required>
    BIOS: American Megatrends v: 1601 date: 06/26/2012
CPU:
  Info: dual core model: Intel Core i5 650 bits: 64 type: MT MCP arch: Westmere rev: 5 cache:
    L1: 128 KiB L2: 512 KiB L3: 4 MiB
  Speed (MHz): avg: 1622 high: 2780 min/max: 1200/3201 boost: enabled cores: 1: 1204 2: 1277
    3: 1228 4: 2780 bogomips: 25682
  Flags: ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Graphics:
  Device-1: NVIDIA GF119 [GeForce GT 520] vendor: ASUSTeK ENGT520 SILENT driver: nouveau v: kernel
    pcie: speed: 2.5 GT/s lanes: 8 ports: active: VGA-1 empty: DVI-I-1,HDMI-A-1 bus-ID: 01:00.0
    chip-ID: 10de:1040
  Device-2: Logitech HD Webcam C525 type: USB driver: snd-usb-audio,uvcvideo bus-ID: 2-1.4:5
    chip-ID: 046d:0826
  Display: x11 server: X.Org v: 1.21.1.4 driver: X: loaded: modesetting unloaded: fbdev,vesa
    gpu: nouveau display-ID: :0 screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 1280x1024 s-dpi: 96
  Monitor-1: VGA-1 model: Hannspree Hanns.G HQ191 res: 1280x1024 dpi: 86 diag: 482mm (19")
  OpenGL: renderer: NVD9 v: 4.3 Mesa 22.2.5-0ubuntu0.1~22.04.3 direct render: Yes
Audio:
  Device-1: Intel 5 Series/3400 Series High Definition Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel
    v: kernel bus-ID: 00:1b.0 chip-ID: 8086:3b56
  Device-2: NVIDIA GF119 HDMI Audio vendor: ASUSTeK ENGT520 SILENT driver: snd_hda_intel
    v: kernel pcie: speed: 2.5 GT/s lanes: 8 bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:0e08
  Device-3: Logitech HD Webcam C525 type: USB driver: snd-usb-audio,uvcvideo bus-ID: 2-1.4:5
    chip-ID: 046d:0826
  Sound Server-1: ALSA v: k5.15.0-76-generic running: yes
  Sound Server-2: PulseAudio v: 15.99.1 running: yes
  Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.48 running: yes
Network:
  Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: TP-LINK TG-3468
    driver: r8169 v: kernel pcie: speed: 2.5 GT/s lanes: 1 port: e800 bus-ID: 06:00.0
    chip-ID: 10ec:8168
  IF: enp6s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:
  Local Storage: total: 2.27 TiB used: 853.97 GiB (36.7%)
  ID-1: /dev/sda vendor: Patriot model: P210 256GB size: 238.47 GiB speed: 3.0 Gb/s
    serial: <filter>
  ID-2: /dev/sdb vendor: OCZ model: VERTEX3 size: 223.57 GiB speed: 3.0 Gb/s serial: <filter>
  ID-3: /dev/sdc vendor: Western Digital model: WD10EZEX-00BN5A0 size: 931.51 GiB
    speed: 6.0 Gb/s serial: <filter>
  ID-4: /dev/sdd vendor: Toshiba model: DT01ACA100 size: 931.51 GiB speed: 6.0 Gb/s
    serial: <filter>
Partition:
  ID-1: / size: 77.52 GiB used: 13.17 GiB (17.0%) fs: ext4 dev: /dev/sda3
  ID-2: /boot/efi size: 512 MiB used: 6.1 MiB (1.2%) fs: vfat dev: /dev/sda2
  ID-3: /home size: 155.1 GiB used: 33.15 GiB (21.4%) fs: ext4 dev: /dev/sda4
Swap:
  ID-1: swap-1 type: file size: 2 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2 file: /swapfile
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 42.0 C mobo: 35.0 C gpu: nouveau temp: 42.0 C
  Fan Speeds (RPM): cpu: 2480 psu: 0 case-1: 0 case-2: 1072
  Power: 12v: 11.82 5v: N/A 3.3v: 3.10 vbat: N/A
Repos:
  Packages: apt: 2563
  No active apt repos in: /etc/apt/sources.list
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/appimagelauncher-team-stable-jammy.list
    1: deb [arch=amd64 signed-by=/etc/apt/keyrings/appimagelauncher-team-stable-jammy.gpg] https: //ppa.launchpadcontent.net/appimagelauncher-team/stable/ubuntu jammy main
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/danielrichter2007-grub-customizer-jammy.list
    1: deb [arch=amd64 signed-by=/etc/apt/keyrings/danielrichter2007-grub-customizer-jammy.gpg] https: //ppa.launchpadcontent.net/danielrichter2007/grub-customizer/ubuntu jammy main
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/google-chrome.list
    1: deb [arch=amd64] https: //dl.google.com/linux/chrome/deb/ stable main
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/official-package-repositories.list
    1: deb http: //ftp.energotel.sk/pub/linux/linuxmint-packages vera main upstream import backport
    2: deb http: //ftp.energotel.sk/pub/linux/ubuntu jammy main restricted universe multiverse
    3: deb http: //ftp.energotel.sk/pub/linux/ubuntu jammy-updates main restricted universe multiverse
    4: deb http: //ftp.energotel.sk/pub/linux/ubuntu jammy-backports main restricted universe multiverse
    5: deb http: //security.ubuntu.com/ubuntu/ jammy-security main restricted universe multiverse
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/openshot_developers-ppa-jammy.list
    1: deb [arch=amd64 signed-by=/etc/apt/keyrings/openshot_developers-ppa-jammy.gpg] https: //ppa.launchpadcontent.net/openshot.developers/ppa/ubuntu jammy main
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/ozmartian-apps-jammy.list
    1: deb [arch=amd64 signed-by=/etc/apt/keyrings/ozmartian-apps-jammy.gpg] https: //ppa.launchpadcontent.net/ozmartian/apps/ubuntu jammy main
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/starws-box-deadbeef-player-jammy.list
    1: deb [arch=amd64 signed-by=/etc/apt/keyrings/starws-box-deadbeef-player-jammy.gpg] https: //ppa.launchpadcontent.net/starws-box/deadbeef-player/ubuntu jammy main
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/systemback.list
    1: deb [arch=amd64] http: //mirrors.bwbot.org/ stable main
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/ubuntuhandbook1-dvdstyler-jammy.list
    1: deb [arch=amd64 signed-by=/etc/apt/keyrings/ubuntuhandbook1-dvdstyler-jammy.gpg] https: //ppa.launchpadcontent.net/ubuntuhandbook1/dvdstyler/ubuntu jammy main
Info:
  Processes: 247 Uptime: 2h 3m Memory: 11.67 GiB used: 2.19 GiB (18.8%) Init: systemd v: 249
  runlevel: 5 Compilers: gcc: 11.3.0 alt: 11/12 Client: Cinnamon v: 5.6.8 inxi: 3.3.13
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Ötlet Ötlet

#81 Szerinted nem lehet ezeket a dolgokat jól szétválasztani? Úgy értem olyan forum ami nem szakmai, azt máshova tenni, mint most is, olyan hozzászólás, ami nem oda tartozik offtipic-ként megtegelni?

Vagy semmi más jelenlétét nem tűröd?

Szerintem jó, ha nem csak szakmázás megy, hanem több területen tudnak a fórumozók kapcsolódni, akár blogban, akát témákban a fórumban. De persze szeretném ezeket jól szétválasztani.

Te ezt hogy látod?

Például ilyenekkel is van kedvem foglalkozni, a súgóban azért maradhat?

Pénzügyek, megtakarítások

Nem akarnám a pénzügyi blogok életét élni, csak pár lényeges dolgot összegyűjteni, amit jó ha mindenki tud.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
IG képe

Ötlet Ötlet

#81.2
Bocsánat, de az, hogy nem tűröm elég erős kifejezés. Én egy ötletet dobtam be és nem parancsot adtam ki.
Óriási különbség. Az ötleten el elhet gondolkodni, lehet elfogadni vagy elvetni. Nem fogok megsértődni, ha elvetik azok, akiknek erre lehetőségük van.

Tőlem kérdezed, hogy maradhat-e a pénzügyi téma? Én csak egy felhasználó vagyok, miért tőlem kérsz engedélyt? Ha a véleményemre vagy kíváncsi ebben a pénzügyi témában: szerintem nem ide való. Persze megbántani nem szándékoztam senkit.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Ötlet Ötlet

#81.2.1 Köszi a véleményed, örömmel fogadom, nem akartalak megbántani. Tényleg kíváncsi vagyok a véleményekre.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
IG képe

Ötlet Ötlet

#81.2.1.1

Nem bantottal meg. Orulok, hogy ertelmes diskurzust lehet folytatni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Pénzügy a súgóban

#81.2 Te tetted oda, így hát biztos maradhat. Nekem a tracker a főoldal és ott kezdek, néztem is nagyot, hogy ez meg mi a .... ! (Elnézést, nem publikus kifejezés.)
Lehet bármit, csak akkor ezt oldalszerkezetileg kell átgondolni. Biztos önző az álláspontom, de engem csak a Mint és olyan dolgok, amik a Minttel kapcsolatosak érdekelnek, tehát úgy gondolom, hogy kellene nekem egy olyan főoldal, ahol csak ezeket, meg azt hogy ebben a témacsokorban milyen új tartalom jelent meg (legyen az blog, fórumtéma, hír, hozzászólás) találom meg. A minden más is lehet, csak az alapvetően a szemem elől elrejtve egy külön „dobozban”, ha valaki azt is, vagy csak azt akarja nézni, felőlem nézze. (Néha biztos én is belekíváncsiskodnék ebbe-abba, de akkor is, szerintem a linuxmint.hu-nak a Linux Mint-ről kellene szólnia [alapvetően].)
És akkor itt már az emelt jogúaknak témát is kellene tudnia mozgatni, mert lehet, hogy valaki véletlenül a tulipánhagyma ültetéséről szóló blogját véletlen a linuxos részbe teszi be.
Elnézést, hogy az ubuntu.hu-val jövök, de azt ismerem. Nézd meg a főoldalát, a baloldali menüsorban van egy olyan, hogy „szemetes”, onnan egy ugyanolyan oldal nyílik, mint maga a főoldal...
Persze, nem kellene olyannyira eldugott helyen lennie, mint ott a szemetesnek, lehetne még akár legfelül is, és természetesen ez a név kicsit sértő is lehet, nem így kellene hívni, hanem mondjuk OFF-nak, OFF topic-nak, Minden másnak, bánom is én.
Ennek a pénzügyi izének annak a Súgó részében volna a helye, jól elkülönítve a Linux MInt súgójától. Szerintem.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)

Pénzügyi ismeretek

#81.2 2010-ben, ha valaki egy ilyen blogbejegyzést betett volna, akkor szerintem öt perc alatt a szabályzat "Kéretlen reklámokat vagy ajánlatokat tartalmaz, vagy egyéb okok miatt szemetelésnek minősíthető." passzusára hivatkozva törölték volna. Volt egy magától értettség abban a tekintetben, hogy mi való ide (Linux Mint). Most te teszed a Sugó!-ba. Hmm. Én érteni vélem azokat, akik úgy látják, valami félrement. Ezért aztán jön az észrevétel, hogy kerüljön be a szabályzatba, csak IT. 

Legyen csak Mint (és minden, ami ahhoz kspcsolódik), vagy legalább legyen főhelyen a Mint és minden, ami ahhoz kapcsolódik, a minden más meg jól elkülönítve.

Ha új helyzet van, akkor az oldal struktúráját és a szabályzatot tessék ahhoz igazítani!

Különben a linuxnint.hu felhigul, éppen a linuxminttel kapcsolatos dolgokat lesz nehéz megtalálni. A bántó tartalmak törlése most is benne van a szabályzatban, de az csak akkor ér valamit, ha alkalmazva is vagyon.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Összefoglalva

#81.2 A linuxmint.hu célja, a Linux Mint használatának támogatása. Emlékeim szerint éppen ezért kezdetben kizárólag a Linux Mintről szóló vagy ahhoz kapcsolódó tartalmak (hír, blog, fórumtéma) engedtek be, minden más szemetelésnek volt tekinthető és a modik vérmérsékletétől függően törlésre kerülhetett.

Ha az a közösség vagy akár a te döntésed, a minden mást is be lehet engedni, de ha a Linux Mint-es dolgok közé keverednek, akkor sértik az eredeti célt, a Linux Mint támogatását, hiszen minél több más van, annál nehezebb megtalálni a mintes tartalmat, hiszen át kell verekednie magát az embernek az ebből a szempontból szemétnek számítón is.

Ekkor a zene és a zaj egy helyen szerepel, a túl sok zaj ellehetetlenítheti a zene hallgatását.

Azt hiszem, ezt próbálják jelezni a fórumtársak a felhigult a fórum, szörnyszülötté lett az oldal, csak IT témát figadunk el a szabályzatba megfogalmazásokkal.

Talán a középutas megoldást a mintes tartalmak fő helyen szerepeltetése és ezzel integritásuk megőrzése és melkette a Minden más egy elkülönített másodlagos helyre történő beengedése jelentheti.

Ekkor a zene élvezhető, nem zavarja a zaj, hiszen az egy másik helyen van, nem vele egyszerre szól.

Ehhez a szabályzatot is hozzá kellene igazítanu. Hevenyészetten:

Törvénytelen, egymást sértő, bántó,.. sehol.

A linuxmint.hu elsődleges célja a Linux Mint támogatása, főleg ilyen tartalmakat várunk. Az ettől eltérő tartalnakat is efogadjuk, de ezeket a Minden más-ban kell elhelyezni. Amennyiben a Linux Mintről szóló vagy a Linux Minhez kapcsolódó részben a Minden más-ba tartozó tartalmat helyez el valaki, úgy azt a modik figyelmeztetés és értesítés nélkül áthelyehetik a Minden más alá vagy akár törölhetik is.

Szerintem ez így a többség számára elfogadhstó volna.

Maradok tisztelettel.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Összefoglalva

#81.2.4

Egyszer az ubuntu.hu oldalon én is próbáltam hivatkozni a többségre, a demokratikus felfogásra, mire az orromra koppintottak, hogy "Itt nincs demokrácia, itt tulajdonosi érdekek vannak"
Szerintem, ez itt is így van.
Lehet azon elmélkedni, hogy régen máshogy volt. De régen például nem szakítottak meg egy történelmi filmet háromszor 20 perce, hogy a hüvelygomba elleni szereket reklámozzák.
Az az idő már elmúlt. Néhányan itt az oldalon is visszasírják azt az időt, amikor még kommunizmus volt. (Nem a társadalom felépítésében, hanem itt az oldalon)
És talán sokaknak az tetszik, amit a faszbukon látnak, hogy csak szépet, és jót szabad írni, minden mást kiirtanak a "tényellenőrök".
Csak egyféle vélemény létezhet.

Akik itt az egyéb tartalmak ellen ágálnak, nem veszik figyelembe, hogy egy ingyenes szolgáltatást használnak, amit el kell tartani valahogy.
Nekem ezt nemrég elmagyarázta itt az egyik kedves fórumtársunk.

Amúgy éppen most írok egy bejegyzést arról, hogy szerintem hogy kellene feloldani ezt az ellentétet. :-)
Sok mindenben igazat adok neked, de bele kell törődni, hogy ezután életvezetési tanácsok is lesznek. És ha esetleg lesz 10 női fórumozó, akkor akár a műköröm ápolásról is lehet diskurálni.
Sőt fórumtéma is lehet!
Valaki majd megkérdezi, hogy hogy szedje ki a billentyűk közé szorult műköröm darabkát.

Engem a hírek 99%-a hidegen hagy, a játékok, az életvezetési, és pénzügyi tanácsok 100%-a.
Ahogy a Linux kedvelők és a rock is. De ha lesz horgászati részleg, az se fog érdekelni.

Szerintem minél több mindenről szól ez a fórum, annál jobb.
Csak praktikusan el kell választani a dolgokat egymástól

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Összefoglalva

#81.2.4.1 Szerinted nincs 10 női fórumozó a linuxmint.hu-n?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Összefoglalva

#81.2.4.1.1 Én csak egyről tudok. :-)
De tíz biztosan nincs, mert akkor már lenne műköröm szekció. :-)
De igazad van, öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Tegye fel a kezét minden női fórumozó!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Pastebin helyett a parancskimenetek helyben maradhassanak

Én pártolnám, ha a hosszú parancskimeneteket nem kellene külső Pastebin oldalra másolni, hanem helyben maradhatnának egy szélességében és hosszúságában is görgethető „ablakban”.

A Pastebin elég nehézkes eljárás, bizonyára többször előfordul, hogy egy az oldal használatában annyira nem gyakorlott kérdező bemásolja a terminálablakból a terjedelmes parancskimenetet és beküldi a szöveget. Ilyenkor egy emelt joggal bíró személynek amúgy is hozzá kell nyúlnia szöveghez, de még az ő dolga is egyszerűbb volna, ha mondjuk valamilyen taget vagy tageket kellene csak illesztenie a kódfolyam elejére és végére, nem pedig kimásolni, pastat meglátogatni, ott beilleszteni, ott beküldeni, onnan a linket visszamásolni ide.
Különben is jobb, ha kód helyben marad, mert a Pasta-n addig van meg ameddig.
Emlékeim szerint drupalos oldalon a pre+code működött. Próbálgattam, itt az így most nem megy.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Pastebin helyett a parancskimenetek helyben maradhassanak

#82 Igazad, van ezt szeretnénk megjavítani, hogy tényleg kellemesen használható legyen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csuhásnak

Jöjjünk ki ebből a Válaszok megjeleíntése-elrejtése szörnyűségből.
Ez egyeébként, lánykori nevén Show response-Hide response már 2020 környékén is tűzzel-vassal kiirtandó volt, azóta a nagy elán ugyanott tart azaz sehol mert változás semmi csak a folyamatos Miéyen legyen az új kinézet, merg ez a mostani amibe írogatunk, ez is szerintem elhamvad. Namindegy, nem erről beszélgetnék veled.

"Ha már az a vezetőség, a tagság óhaja, hogy szerintem OFF témák is megjelenhessenek, akkor nekem még az jut eszembe, hogy esetleg nem lehetnének ezek elkülönítve?
Más oldalaknál láttam már ilyet. Eleve a normál rész jön veled szembe és van egy kissé eldugottabb bugyor az OFF-nak. Nem bánom, ha valaki fel akar iratkozni az OFF-ra, hát tegye és akkor jelenjen meg neki, de én mezei felhasználóként még csak látni sem óhajtom, akkor én ne találkozzak vele.
Ez nagyon önző álláspont?"

Ezt azért idéztem tőled ne veszítsük el a szálat teljesen, miről is eszmecserélünk.

De ez is jó megoldás.
Amiket írogattam, próbálom neked képekkel illusztrálni, nem mindig de itt és most egy kép tényleg beszédesebb 1000 szónál.

Itt az egyik weboldalam, napi látogatója vagyok.
https://mega.nz/file/I4wjAIoD#7H8MjxRjXh2KftYARmiQImG_0DHYJJl84_DsPWknYcQ
Nézd meg, nálam ez a nyitóoldal, azok vannak amik érdekelnek középen a fókuszba.
Ott van a "Felajánlás azaz ingyen elvihető" jobb fölül, a Figyelőbe meg is jelent mert nemrég volt hozzászólás. Azaz bárhova szörfözök az oldalon, azonnal látom ha az engem érdeklő témákba érkezett valami.
Nézd a bal oldalt. ott kismillió topik van, kilométert lehet görgetni de nem tolakodó. Nem zavaró, ha épp unatkozok belenézek valamelyikbe amit érdekesnek találok. De nem vágja az arcomba. Természetesen a bal oldali lista időrendes, azaz amihez szóltak nemrég az van feljebb. Ez is logikus.
Nézd meg a fejlécet. Ott van minden, Hírek, Cikkek, Lexikon, Apróhirdetés. De nem mászik a számba, ha van időm és érdekel, lenyitom pl. a Híreket és olvasgatok. De nem minden zuhan az arcomba egyből, hanem első az ami ami érdekel, utána ha van idő, kedv, mazsolázok az oldalon.
Amit írtam előbb. Hogy nem kell MINDEGYIK topiknak miden nap pörögni.
Az oldalon láthatod hogy a Központi fűtés vezérlés topik 2022 óta halott. Nem, egyáltalán nem mert rajtam kívül legalább 40-50 embernek be van jelölve értesítésre. Vagyis ha valaki idetéved, ilyen baja van, beírja a kérdést a topikba, máris pár órán belül minimum 10-15-en reagálunk. És ez így jó mert a kérdező nem nyitott kérészéletű topikot 1 kérdéssel, amire esetleg 1 válasz jött, a probléma megoldva és lett így egymillió 1-2 hozzászólásos topik. Halál, na ebbe keressen valaki...
És mégegy, a hobbielektronika.hu-n  pl. ha én most ott 1 kérdéssel nyitok egy új topikot, maga a fórummotor dobja fel hogy Hé, van nagyon hasonló címmel 3 fórum, légyszi nézd meg passzol-e valamelyikba kérdésed. Ha igen tedd fel ott, ne szaporítsd a felesleges topikok számát millióra.
Ellenpélda, kesess rá itt alinixmint.hu-n hogy pl. grub, elvesztél, két kilométer találat, hámozd ki melyik is kell neked.

Másik fórumom, az etalon, a Prohardver lapcsalád.
Zseniális.
Bal oldalt vannak amikre feliratkoztam, láthatod hogy még azt is kijelzi hány hozzászólás érkezett ez engem érdeklő témákba.
Fölül maga a kánaán, hónapokig el lehet szörfözni a Hírek Tesztek Blogok stb. stb. füleken. De, ez se zűdítja ömlesztve hanem élhető.
És ennek van számomra a létező legjobb keresője. Kereshetsz fórumtémára blogbejegyzésre, apróhirdetésre, tagokra név szerint, képes bejegyzésre, listázhatod topikon belül 1 ember hozzászólásait, mindezt időrendbe, lapozhatóan stb.
Nálam etalon az oldal felépítése és keresőmotorja.
https://mega.nz/file/AlplUKTS#Z2lZhih4SABelQg3E2rBYzYMwJBE3Vp5CEOPWVe9UCg

Én miután ezeken a idézett és ezekhez hasonló fórum motorokon szocializálódtam, beestem ide a mint.hu-ra 5 éve és lehet én vagyok a h@ülye, vagy el voltam kényelmesedve de komolyan, napokig kellett tanulnom ezt a Drupal csodát. 
Mai napig, 5 év után nem tudok és nem is akarok ide képet beilleszteni és terminálkimenetet formázatlanul beilleszteni.
Inkább nem akarok. Mert ami máshol 2 kattintás, az itt nekem maga a kínai abc, nem vagyok én weboldal készítő, formázott nem formázott, fejléc, linkelgetás, behúzás, kísérletezgetés, egyszerű szerkesztő, nem egyszerű szerkesztő meg egyebek. Már a kopipaste is egy agyrém, minek kell felugráló szövegdoboz, én tényleg nem értem ezeket 2023-ba.

És magam megnyugtatására, nem csak én hisztizek ezek miatt évek óta, mások is hasonló kéréseket irkálnak le, minden foganat nélkül, évek óta. Nulla eredménnyel. Már 2020-ban is meg 2021-be, ja és 2022-ba, meg nini... most is itt van hogy mit változtassunk, mindjárt itt az új fórum motor, adjatok ötleteket stb. Hááát... Isten malmai tényleg lassan őrölnek.

Köszönöm ha végigolvastad.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Fórummotor

#83 Esetleg fórummotor csere is napirenden van?
(Ezt azért szokták kerülni, mert fórummotor csere esetén megeshet, még akár az is, hogy mindent elölről kell kezdeni, csak a felhasználóneveket és elérhetőségeket tudják átköltöztetni a jelenlegi [korábbi] tartalom kvázi archívumként [egy aloldalon] lezárva marad olvasható. Egy új motor alá migrálni a felhasználói adatbázist és a teljes jelenlegi beltartalmat komoly feladat.]
Mert ha nem és kizárólag egy frissebb Drupalon belül kell gondolkodni, az máris ad egy keretet, egy mozgási lehetőséget. Lehet, hogy rosszul, de én úgy érzékeltem, hogy az utóbbiról van szó. Dobálunk be ötleteteket és a hozzáértők megnézik, a Drupalon mit lehet ebből megvalósítani.

A fórummotor cserével kapcsolatban még egy dolog talán megjegyzésre érdemes. Egy működő oldal esetén ami van, azt alapnak vesszük és ahhoz képest írogatjuk, hogy mit szeretnénk MÉG. Ha viszont cseréljük a motort bizonyos új funkciókra koncentrálva, arra is figyelnünk kell, hogy mi az a jelenleg rendelkezésre álló jó tulajdonság, amit az új viszont nem tartalmaz.

Uhh, a hobbielektronikán az a sorkizárt szedés, az a fix szélesség, és kód abban a görgethető ablakban! Egy kattintást tényleg megér megnézni!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

#83.1 Milyen motort

#83.1 Milyen motort javasolsz? Mármint valami olyat, amit open sodu és tudunk integrálni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#83.1 Milyen motort

#83.1.1 Én nem javasoltam, hisz ezekhez kuka vagyok. Csak érdeklődtem, hogy egyáltalán a Drupalon belül gondolkodtok, vagy esetleg a cserén is. A válaszodból megtudtam, hogy még ez sem eldöntött kérdés.  Minden lehetséges. Köszönöm!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

OFF Képek beillesztése a MEGA-ról

#83 Néztem, hátha tudok neked segíteni, hogyan tudnál ide képet (és nem a képre mutató linket beilleszteni) a MEGA-ról. Feltelepítettem a Mintemre a MEGA-t, regisztráltam egy fiókot és feltettem oda egy fényképet. Nézegettem a lehetőségeket és megpróbáltam  utánaolvasni is, de felsültem. Arra jutottam, hogy a MEGA jó több eszköz között fájlok tárolására felhőben, de a fényképek honlapon történő megjelenítésére nem. Nem csak itt, nem ad olyan linket, melyet egy honlapra úgy be tudnál illeszteni, hogy a fénykép az adott oldalon megjelenjék. Sajnos csak ennyi sikerült.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

#83 Jó ötletek ezek, meg a

#83 Jó ötletek ezek, meg a jobb oldalakról talán érdemes is az ötleteket adoptalni. Azért Drupal a fórum, mert az a weboldal is. Nekem szimpatikus az a hozzáállás, hogy keverve vannak a főoldalon az információk. A /forum oldalon elérhető a fórum. Az értesítési rendszer nem létezik, ez tényleg hiány és a kedvencek, feliratozás is jó lenne. Mondjuk szerintem nagy különbség, hogy for profit oldalak azok - gondolom, így nem csak önkéntes munkára hagyatkoznak. Nem tudom még melyik a nagyobb munka, megcsinálni a Drupal fórumot jól vagy integrálni a külső fórummotort.

A formázás én nem érzem nehezkesnek, bár nem tökéletes, csak érdemes enterekkel formázni és nem új sorokat beilleszteni, akkor jól megy a formázás (akár a fix szélességű) , tagolás is. Ha gondoljátok egyszer üljünk le személyesen és nézzük meg mi a gond, működés közben. Meg ugyanakkor kipróbálhatjuk mit tud az újabb Drupal fórum motor. Open source fórum motorra van valami javaslatotok, amelyet esetleg be lehetne építeni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Üljünk le egyszer

#83.3 Esetleg egy tesztoldal majd egyszer párhuzamosan? A személyes jelenlétet nehéz összehozni, de online mindenki könnyen elérhető. A gondok egy része úgy is csak használat közben jelentkezik.

A szövegformázás nekem megfelel, mint ahogy korábban is jeleztem, csak ez hiányzik:

https://ubuntu.hu/d/45658-homokozo/96

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#83 /forum oldal

#83.3 A nulla hozzászólással rendelkező kategóriáktól és főleg a, szerintem amúgy is felesleges, hosszú meghatározások nagyon megnyújtják, sokat kell görgetni, nem szívesen használom. Ezzel hány kattintás megtalálni egx új hozzászólást?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ezt már nem válaszként írom meg, mert 5 karakter széles lesz

Nekem ez a megjelenés a legszimpatikusabb:
https://forums.linuxmint.com/

De nem csak a tracker oldalt képzelem el ilyennek, hanem a bejegyzések oldalon is lehetne hasonló megoldás az egyes válaszok megjelenítésére, mint itt a TOPICS alatt:
https://forums.linuxmint.com/viewforum.php?f=52&sid=18d0dcac5ec8fb4fc136...

Összecsukva minden hozzászólás csak néhány soros lenne, hasonlóan ahhoz, ahogy az ubuntu.hu oldalon van.
Ki, mikor, melyik hozzászólásra reagál, és egy gomb, amivel ki lehet nyitni, és be lehet zárni, valamint egy gomb, amivel az össze kinyitható lenne.
Persze a hozzászólások szigorúan egymásután lennének, de erről már volt szó.
És lehetne egy olyan szabály, hogy az OFF hozzászólásokat egy gombbal lehetne, és kellene jelezni, ami szintén látszana a fejlécen.
Az ugyanis nem tilos, hogy valaki kétszer szóljon hozzá. Egyszer a témához kapcsolódóan, egyszer pedig az arról eszébe jutó nyári kalandját is elmesélje egy szúnyoggal.

Így, ha valakit csak az érdemi rész érdekelne, nem nyitná meg. És az OFF-fal megjelölt hozzászólások akkor sem jelennének meg, ha valaki az erre szolgáló gombbal kinyitná az összes hozzászólást.
Az OFF-fal jelzett hozzászólások csak egyenként lennének megnyithatóak, vagy egy külön közös gombbal.
Esetleg azt is lehetne, hogy a nekem címzett OFF hozzászólások nálam automatikusan megjelenjenek.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ötlet A múltat végképp eltöröln

 

#85 Nem olyan rossz néha reformálni. Ha mindig ragaszkodnánk a múlt dogmáihoz, még a fán makognánk,  vagy megrekedtünk volna a barlangokba.
Akik itt vannak a fórumon, műszaki érdeklődésű, értelmes emberek zömmel.
Miért tiltakoztok ilyen hevesen bármi reform, újítás, változtatás modernizálás ellen?
Fűrészpor száraz fórumot néha feldobni, nyitni másra, a tagokat esetleg közelebb hozó témák miért mumus?
Tényleg nem értem, ez most halálkomoly, várok észérveket mindenkitől aki ennyire tiltakozik.

Pl. Mumorec elszörnyűlködve írta hogy mit szólnának a modernizáláshoz  a fórum alkotói.
Én válaszoltam neki, a Trabant megalkotói mit szólnának ha meglátnának egy mai autót, szervó, klíma, centrálzár, tempomat, 4 ajtó, euro6 motor a kétütemű olajpöfékelő helyett stb? Tiszteljük a hagyományt és mindenki közlekedjen 2023-ba Trabanttal?

Neked van mobiltelefonod? Miért? Hogy merészelsz ilyet használni, nem tiszteled a múltat?  100ezer éveket élt az emberiség nélküle. Vesszen, vissza a barlangba.
Lakásodat fűtöd, minek, 15000 éve nem volt fűtés mégis éltünk.
Kőbaltákat élesíteni kedves linuxmintesek, a fejlődés ezennel letiltva. 

Könyörgöm, hány éves ez a fórum? És ha fene fenét eszik, így kell kinéznie 2055-be is? Nemá.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
IG képe

Ötlet A múltat végképp eltöröln

#85.1

En nem tiltakozok, epp ellenkezoleg.

Jo lenne, ha lenne kerete a forumnak,  es lennenek emberek akik terelgetik a temakat a kereteken belul. Ezert irtam en a fenti otletem.

A prohardveren mindennek van topicja, lehet oda menni azoknak, akik nem a mintrol es kapcsolodo it temakrol akarnak itt tarsalogni.

Nem ordogtol valo ez.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ötlet A múltat végképp eltöröln Ötlet A múltat végképp eltöröln

#85.1

Én azt javaslom neked barátian, hogy kicsit vegyél vissza a lelkesedésedből.
Minél hosszabban írsz egy témáról, annál több negatívumot árulsz el magadról, amivel csak lejáratod magad.
És most nem hozzászólásaidban lévő fogalmazási, helyesírási, vagy nyelvhelyességi problémáról beszélek! Azért nem szólok neked többé. Megpróbáltalak tréfásan figyelmeztetni, de veszekedés lett belőle.

Nem akarom minden állításodat elemezni, mert nagyon hosszú hozzászólást kellene írnom.
De egyet azért szóváteszek.
”Mai napig, 5 év után nem tudok és nem is akarok ide képet beilleszteni”

Pedig tök egyszerű. Ez szerinted mit árul el rólad?
Sokan, sokszor leírták a módját. Például én is.
Van egy hivatalos módszer a szerkesztőn keresztül, és van az, hogy a kép HTML linkjét kimásolod, és beilleszted a szerkesztés ablakba, miután átkapcsoltad a ”Váltás az egyszerű szerkesztőre” feliratra kattintva.
Ez két kattintás, és egy copy/paste.

Ha ennyit nem tudtál 5 év 5 hónap alatt megtanulni, akkor biztos vagy abban, hogy itt sokan osztják a nézeteidet?

 

A-sz-l-okos

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kép beillesztése óvodás módszerrel

#85.1.2 Ugyanezt, hogy neked ez az egyszerű dolog nem megy, már egyszer elmondtad ugyanebben a fórumtémában!!!
https://linuxmint.hu/comment/45949#comment-45949
És akkor is megkaptad rá ezt az egyszerű magyarázatot, és tök véletlenül ugyanezt a képet raktam be aláfestő zeneként akkor is.

Szerintem ezzel ne égesd magad többször, hanem olvasd el, és próbáld ki!
Vagy ne hozd többé szóba!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kép beillesztése óvodás módszerrel

#85.1.2.1 Értettem Főnök, 3 felkiáltójel.
Az életbe többet én itt meg nem szólalok, kellemes napot.

Értékelés: 

3
Átlag: 3 (2 szavazat)

Kép beillesztése óvodás módszerrel

#85.1.2.1.1 Én ilyet nem írtam. És ha hiszed, ha nem, a legnagyobb jóindulat vezérelt.
Te itt szénné égeted magad, és senki sem figyelmeztet.
Ontod magadból a butaságot. És tudod ez miért baj, mert ez megkérdőjelez mindent, amit bármiről írsz.
Akár a tetőre szerelhető kis atomerőművekről írnál, akár a Linuxról.

Én például biztosan nem írnék be egy olyan terminálparancsot, amit nem ismerek, és te ajánlanád.
És ezt magadnak köszönheted.
Eszméletlen sok téveszmédről írtál már az oldalon.
Nyugodtan haragudj rám, nyugodtan küldj el a csipába, akár itt a fórumon is, csak fogadd meg a jóindulatú tanácsomat.

Értékelés: 

3
Átlag: 3 (2 szavazat)
IG képe

Kép beillesztése óvodás módszerrel

#85.1.2.1.1

Nem gondolnam, hogy ez a helyes dontes.

Ne add fel, irj batran, segits embereknek. Az ilyen szemelyeskedo, arrogans emberekkel meg nen kell torodni.

 

Ez a szal is sajnos azt tukrozi, hogy nincs moderacio.

A linuxmint.hu igy nem mukodhet tovabb.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kép beillesztése óvodás módszerrel

#85.1.2.1.1.2   Használhatnál olyat szavakat, amiknek ismered a jelentését.
A személyeskedés nem az, ha én valakinek írok valamit a jelleméről, vagy a viselkedéséről, a hibájáról.
Hol élsz te? Amerikában? Ahol már meg se lehet mukkanni?
A személyeskedés, az ha az érvek helyett támadom egy vitában.
Ha mondjuk azt mondják, hogy én biztosan erre verem ki.

Én nem vitáztam vele, tehát fel sem merülhet a személyeskedés.
Azt hiszem viszont, hogy elég részletesen leírtam, hogy mikben téved.
De vita nem volt, nem is lehetett.
Azon kívül az ő érdekében tettem!
Ha hiszed, ha nem!
Mert már nekem kellemetlen, ahogy égeti magát.

Jó a meglátásod, "Ez a szal is sajnos azt tukrozi, hogy nincs moderacio."
De ezt nem kell felismerni, ezt mindenki tudja.
De ugye szívesen olvasol ilyen botrányos dolgokról?
Különben nem értél volna a végére.
Vagy mazochista vagy?

Az nem személyeskedés, hogy én arrogáns vagyok?
Csak az, ha felhívom valaki figyelmét arra, hogy bazári majmot csinál magából?

És az, hogy "Nalad van baj, nem is kicsi."?
Nézd már meg, hogy te miket szóltál hozzá az elmúlt pár napban a fórumban IT témához?
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Az életbe többet én itt meg nem szólalok, kellemes napot.

#85.1.2.1.1 Én örülnék, ha ez csak egy amolyan hirtelen kijelentés lenne, és nem gondolnád komolyan, de végül is azt is el kell fogadjam, ha arra jutottál, ezentúl mondjuk csak képeket teszel közzé. Azt hiszem blogban viszonylag könnyedén lehet képet szerepeltetni, de hozzászólásban jelenleg csak valamilyen képmegosztóra feltöltött képet lehet megjeleníteni.
Én így csinálom.
Ha van kedved, próbáld ki! Sok sikert!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ötlet A múltat végképp eltöröln

#85.1 Tegnap írtam egy választ, de mára eltünt. No sebaj.

Sajnállak, de komoly tévedésben vagy. Én csak időközben eltünt, hasznos dolgokat hiányolok.

Feliratkozásomkor a fórun kezdő oldala egy képernyőnyi volt, Be lehetett állítani a megjelenítés sorrendjét, hogy emelkedő vagy csökkenő dátum szerint akarom-e olvasni a posztokat, egymás után, nem összevissza, mint most.

Rákérdeztél, hogy milyen gépen olvasom a fórumot. Nem fogod elhinni, de egy 20 (igen húsz) éves masinát nyúzok:

Machine:
  Type: Desktop Mobo: ASUSTeK model: P7P55D-E v: Rev 1.xx
    serial: <superuser required> BIOS: American Megatrends v: 1601
    date: 06/26/2012
Memory:
  RAM: total: 11.67 GiB used: 2.2 GiB (18.9%)
  CPU:
  Info: dual core model: Intel Core i5 650 bits: 64 type: MT MCP cache:
    L2: 512 KiB
  Speed (MHz): avg: 1757 min/max: 1200/3201 cores: 1: 1410 2: 1964 3: 2437
    4: 1217
Graphics:
  Device-1: NVIDIA GF119 [GeForce GT 520] driver: nouveau v: kernel
  Device-2: Logitech HD Webcam C525 type: USB
    driver: snd-usb-audio,uvcvideo
  Display: x11 server: X.Org v: 1.21.1.4 driver: X: loaded: modesetting
    unloaded: fbdev,vesa gpu: nouveau resolution: 1280x1024
  OpenGL: renderer: NVD9 v: 4.3 Mesa 22.2.5-0ubuntu0.1~22.04.3
Audio:
  Device-1: Intel 5 Series/3400 Series High Definition Audio
    driver: snd_hda_intel
  Device-2: NVIDIA GF119 HDMI Audio driver: snd_hda_intel
  Device-3: Logitech HD Webcam C525 type: USB
    driver: snd-usb-audio,uvcvideo
  Sound Server-1: ALSA v: k5.15.0-76-generic running: yes
  Sound Server-2: PulseAudio v: 15.99.1 running: yes
  Sound Server-3: PipeWire v: 0.3.48 running: yes
Drives:
  Local Storage: total: 2.27 TiB used: 853.98 GiB (36.7%)
  ID-1: /dev/sda vendor: Patriot model: P210 256GB size: 238.47 GiB
  ID-2: /dev/sdb vendor: OCZ model: VERTEX3 size: 223.57 GiB
  ID-3: /dev/sdc vendor: Western Digital model: WD10EZEX-00BN5A0
    size: 931.51 GiB
  ID-4: /dev/sdd vendor: Toshiba model: DT01ACA100 size: 931.51 GiB

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ötlet A múltat végképp eltöröln

#85.1.3 Ez is valami? Az én gépem BIOS-a 10/21/2010-es.
 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Feljelentő :-)

Szerintem olykor hasznos funkció lehet egy tartalom, vagy akár hozzászólás kifogásolhatóságának jelezhetősége az illetékesek felé.
Akár előre is meg lehet adni néhány kategóriát, például
SPAM
Szabályzatba ütköző
...
Esetleg egy kis mező néhány mondatos indoklásra.
Ha egy tartalmat sokan jelentenek, az azért beszédes lehet az emelt jogúak felé.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
IG képe

Feljelentő :-)

#86

Igen, ez jo otlet. Mar azert is, mert itt keves a modi, igy konnyebb lenne keretek kozott tartani a temakat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Feljelentő :-)

#86 Ezt komolyan gondolod, megjelenés után?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Feljelentő :-)

#86.2 Lehet, hogy félreértelek. Több helyen is van olyan, hogy hozzászólás, bejegyzés, adott tartalom jelentése. Ez természetesen a tartalom megjelenése után elérhető az azt olvasók számára.
Lehetséges olyan is, hogy valamilyen tartalom megjelenéséhez annak jóváhagyása szükséges. Ez egy előzetes szűrő, amit én felvetettem, az meg egy utólagos lehetőség arra, hogy „bárki” egy általa kifogásolhatónak vélt tartalomra könnyen felhívja az adott oldalt felügyelők figyelmét. Az előzetes szűrő esetén minden ilyennel ellátottat el kell olvasnia egy felügyelő személynek, ez jelentősen növeli a terheit és lassítja a kommunikáció sebességét. Ezt minden tartalomra beállítani nem szerencsés.
Amit felvetettem, az nagy forgalom esetén jelentősen könnyítheti az oldalt felügyelők dolgát, hisz bízhatnak benne, nem kell mindent feltétlen végigolvasniuk, ha komoly gond van valamivel, azt remélhetőleg akár többen is jelzik.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Feljelentő :-)

#86.2.1 Emlékeztetni szeretnélek, hogy az internet nem felejt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A honlap átalakításáról.

Már két helyen is megy az ötletelés a honlap átalakításáról, ez legyen benne, az ne legyen benne, képeket, hosszú szöveget lehessen beilleszteni stb. De mindenki elfelejti, hogy a honlap vendég az FSF.hu Alapítvány szerverén. Szerintem a linuxmint.hu részére nem áll rendelkezésre korlátlan hely. Ezért volt korábban ajánlás, hogy a képet, kép megosztó portálra, szöveget szöveg megosztó oldalra tegyük fel és csak a megfelelő linket tegyük az írásunkba. Példaként említve lett néhány weboldal (Hobbielektronika.hu, Prohardver.hu), ahol található példaként vehető megoldás. Ezek a weboldalak valamilyen vállakozás tulajdonában vannak, gondolom, ha bővíteni kell nem okoz gondot a bővítése. Továbbá a linuxmint.hu oldalon megjelenő tartalom nem veszélyeztetheti az alapítvány szerverét.
Szerintem szét kellene választani a honlapról szóló témát.
1. A honlap, mint egész.
2. Fórum.
1a. Kiderült, hogy a honlap alapja drupal tartalomkezelő rendszer. Tudomásom szerint van hozzá jónéhány téma, hogy a kinézet modernebb  legyen.
1b. Az oldalon megjelenő hírek, cikkek, blogok moderálását nagyon fontosnak tartom, tartalmi és helyesírási szempontból egyáltalán. Jómagam nem szeretnék politikai, vallási, nemi hovatartozásról szóló írást találni. Ne ez az oldal legyen, egyesek íráskényszerének kiszolgálója, nem akarok írást találni valaki prosztata műtétjéről, sem műkörmös írást stb.
1c. Miért nincs leiratkozási lehetőség?
1d. Miért nem találom meg a közreműködők listáját, adminisztrátor(ok), moderátor(ok), webmester? Igaz az impresszumban van olyan, webmester de mit is csinál?
1e. Megnéztem más oszág mintes oldalát. Ez alapján ördögtől való lenne, hogy a linuxmint.hu kinézete hajazna a linuxmint.com-ra?
1f. A használati feltételek között van szó a kitiltásról. Ez legyen ideiglenes vagy végleges. A végleges esetén ne lehessen új néven feliratkozni.
2a. Az egyik írásban kérés hangzott el, hogy milyen fórumszoftvert használhatnánk. Van jó néhány: phpBB, MyBB, Vanilla, Flarum, Simple Machines Forum, Discourse, Forem, XMB.
2b. Sok fórumon láttam, hogy csak bélyegkép van a szövegben, ami kattintásra nagyítható. Ezzel nem csúszik szét az oldal, jobban átlátható.
2c. A megnézett külföldi mintes oldalak és a linuxmint.com is phpBB fórumszoftvert használ és a kinézetük nagyjából egy forma.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A honlap átalakításáról, folytatom.

#87

1g. Honlap felépítése: fejléc, bal és jobb hasáb, menüsor, honlap törzs, lábléc, impresszum.
1e. Fejléc, szerintem maradhat, de egy kis ránc felvarrás ráférne.
1f. Bal és jobb hasáb, szerintem a korai weboldalak maradványa, nem kell.
1h. Menüsor, nekem jobban tetszene kevesebb menü, legördülő menusorral.
1i. Honlap törzs, szerintem teljes oldalon ez a cikkek, hírek rövid helye, lehet két hasábos, a hír vagy cikk kattintás után teljes oldalon nyílna meg.
1j. Lábléc, impresszum, lehet egyben, de szerintem a jelenlegi túl nagy.
2d. A fórum kezdő oldala és a posztok legyenek teljes oldal szélességűek.
2e. Az egyes kérdésekre adott válasz(ok)nál lehessen választani, hogy időrendben növekvő vagy csökkenő sorrendben akarom-e látni azokat.
2f. Az egyes posztok hat hónap után automatikusan legyenek zárolva.
2g. A megoldott posztoknál ne csak a "Megoldva" legyen feltüntetve, hanem legyen zárolva is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve