Teljes MATE LMDE4-en

Fórum: 

Nemrég telepítettem LMDE4-et az új számítógépemre, ami alapból Cinnamon asztali környezettel települ, de mivel az én kedvenc asztali környezetem a MATE, ezért feltelepítettem azt a Cinnamon mellé, de nem lett teljesen MATE-szerű, azaz olyan, amit a régebbi gépemen az LMDE2-nél megszoktam, de egy csomó Ubuntus Linux Mintnél is használtam.

Ez abban nyilvánult meg többek között, hogy a frissítéskezelőben nem osztályozta a csomagokat szintekbe 1-5 ig terjedő skálán, a szoftverkezelőben nem írta ki az éppen listázott csomagok kategóriaútvonalát (Pl.: Játékok>RPG - körökre osztott stratégia>Keresés), valamint alul nincs összesített folyamatsáv, illetve a synaptic csomagkezelőben nem tudok villámkeresést végrehajtani (külön rá kell kattintsak a keresés gombra, beírnom a keresendő kifejezést, majd rákattintanom a keresés gombra). Egy kisebb kérdésem pedig, hogy hogyan lehet például a frissítéskezelő ikonját szimbolikusról átváltani normálra (olyanra, mint ami a másofik képen is látszik).

Ilyesmi kinézetre gondoltam:

 

 

 

Hogyha valaki tudja, vagy sejti a megoldást ezekre a szépséghibákra, annak szeretném kérni, és előre is köszönöm a segítségét.

kimarite képe

Más...

a frissítéskezelőben nem osztályozta a csomagokat szintekbe 1-5 ig terjedő skálán,

A Biztonsági szintek a Linux Mint mai, támogatott kiadásaira nem jellemzők, ne keresd, a a Debian-alapó LMDE 4 kiadásban sem, nincs. :)

a szoftverkezelőben nem írta ki az éppen listázott csomagok kategóriaútvonalát (Pl.: Játékok>RPG - körökre osztott stratégia>Keresés), valamint alul nincs összesített folyamatsáv,

Fogalmam sincs, nem használtam sosem, de annyi biztos, hogy a Szoftverkezelőd vélhetően a Cinnamon asztali környezet által kapod, mert MATE verzió az LMDE 4 kiadásból nincs, tehát a korábbi MATE Szoftverközpont, amit a Linux Mint csapat készíthetett, vélhetően nincs, vagyis nyilván telepíthető úgy általában a MATE csomag, és nem a Linux Mint csapaté, de előbbi, működése, kinézete nem tudom, milyen... . Ugye, hogy mi van neked most, megnézheted a Panelen, a Menü elemre a jobb egér gombbal indítva a Menü elemek beállításait: no, a Szoftverközpont parancssora mi?

illetve a synaptic csomagkezelőben nem tudok villámkeresést végrehajtani (külön rá kell kattintsak a keresés gombra, beírnom a keresendő kifejezést, majd rákattintanom a keresés gombra).

Synaptic csomagkezelő: beállítások, használat (első rész)

Egy kisebb kérdésem pedig, hogy hogyan lehet például a frissítéskezelő ikonját szimbolikusról átváltani normálra (olyanra, mint ami a másofik képen is látszik).

Szívesen segítenék, de mi lenne  „szimbólikus” kinézet, azaz, most milyen?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re: Más...

#1

Köszönöm a válaszod!

A Synaptic mostmár „megjavult” smiley de kár, hogy a szoftver- és a frissítéskezelőn nem lehet segíteni sad .

Az én frissítéskezelőm ikonja így néz ki, mint ezen a képen:

De arra sajnos nem tudtam rájönni, hogy mi az a „szoftverkezelő parancssora” (én mintMenu-t használok hogyha ez segít).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Re: Más...

#2 De arra sajnos nem tudtam rájönni, hogy mi az a „szoftverkezelő parancssora” (én mintMenu-t használok hogyha ez segít).

Nem ez? Terminálban indítsd (bezárás: 1) Szoftverközpont ; 2) Terminál):

mintinstall

Menüszerkesztő

Egér jobb gombos menü a Menü ikonon?
Vagy menüszerkesztő alkalmazás a menükben?

A MATE asztali környezet a Mozo menüszerkesztőt használja.
Telepítése (ha terminál):

sudo apt-get install mozo

https://screenshots.debian.net/package/mozo

Van még...

MenuLibre: https://screenshots.debian.net/package/menulibre

Alacarte: https://screenshots.debian.net/package/alacarte

Egyet válassz ki, és azt használd!
Lehet, valamelyik már telepítve..

-----

Az én frissítéskezelőm ikonja így néz ki, mint ezen a képen:

A kék „i” jelzés régebben volt talán. Ezt keresed?
Most ki piros pötty van a pajzson - ha frissítés(ek) érhetőek el - nem? A Cinnanmon asztali környezetnél legalábbis ez van (20.1 kiadás). Kis munkával lehetséges, hogy visszaállítható a régi állapot (ikonokat kell cserélni elvileg).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re: Más...

#3 >>Az én frissítéskezelőm ikonja így néz ki, mint ezen a képen:

A kék „i” jelzés régebben volt talán. Ezt keresed?
Most ki piros pötty van a pajzson - ha frissítés(ek) érhetőek el - nem? A Cinnanmon asztali környezetnél legalábbis ez van (20.1 kiadás).

Ennek kinézete az éppen beállított témától is függ (Cinnamon), és azon felül is lehet a beállításoknál külön is variálni a képernyőelemeket (ikonokat is). Arra már nem emlékszem, hogy Mate alatt mi a helyzet, régen találkoztam vele.

Persze, ikonfájlok cseréjével is megoldható.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re: #3 & #4

Köszönöm a válaszotokat!

 

#3

Ha a szoftverközpont terminálból indítására gondolsz, akkor azt megpróbáltam, de sajnos semmi nem változott. sad

 

Természetesen a mozo telepítve van, meg a cinnamon menüszerkesztője is, de mit kellene csinálnom vele?

 

  #3 #4

És eltaláltátok, pont azt a frissítéskezelő ikonkészletet keresem, ami egy szép tömör ezüstszínű pajzs, és állapotától függően kék pöttyben fehér i, zöld pipa, fogaskerék, vagy piros x van benne, és természetesen gondolkodtam már az ikonok rendszerkönyvtárakba másolgatásán, csakhogy én ezt elég barbár módszernek tartom, ezenkívül, nincs is mega kép, amit másolni kellene, és azt sem udom, hogy hova másoljam sad . De hogyha tudnátok segíteni, hogy melyik témá(k) része, és ez(eke)t honnan lehet letölteni, akkor azt megköszönném. smiley

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re: #3 & #4

#5 Hát csak tippelek, mert ilyen öszevér rendszerem nincs amin tesztelni tudnék.

De téma legyen pl. Eleganse, ikonok Mint-x-Yellow, vezérlőelemek Mint-x-teal, ablakkeret Mint+X, de lehet próbálgatni variálni ez utóbbiakat, ezektől változik több minden kinézete is...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re: #3 & #4

Köszönöm a válszod!

#6

Azt mondod, eleganse ikonok?

nekem olyan sajnos nincs. Honnan lehet letölteni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re: #3 & #4

#7 Nem, Eleganse a téma, mármint az asztal témája. Ha a beállítások / témák alatt legalul nem találod, akkor a második lapon (Add/Remove) le lehet tölteni. Miután ez beállítva, akkor lehet nekimenni a többinek

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

dpkg -L

#5 Ha a szoftverközpont terminálból indítására gondolsz, akkor azt megpróbáltam, de sajnos semmi nem változott.

Azt nem mondtam, változni fog. De mi az indító parancs pontosan? Ez volt a kérdésem. :))

Ha megvan a név, a telepített fájlokra a dpkg csomagkezelő L kapcsolójával tudsz rákeresni (a kimenetben lesznek a keresett ikonok).

A használat (példa):

dpkg -L geany

... a Geany szövegszerkesztő telepített fájljait listázom a fenti parancssorral.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve