Android futtatása Linuxon

attaki képe

Fórum: 

Sziasztok!

Segítséget kérek, Linux Mint 19.3 telepítettem, szűz telepítés volt.

Alapvetően minden ok vele, nagyjából eligazodok, de szeretnék android alkalmazásokat futtatni, hogy itthon ne kelljen a telót nyomkodni. Olvasgattam fórumokat, itt is, de nem leltem megnyugtató megoldást.

A szoftverközpontból feltettem Wine-t, próbáltam Noxplayert telepíteni, nem ok.

Valaki ajánlotta helyette a Bluestacks. Ugyanez a helyzet.

Biztos van megoldás, de fontos tudni, hogy én nem vagyok programozó. A fellelt információk nagy része nekem kínaiul van. Ennek ellenére lelkesen kúrom szét a rendszert, már többször újra kellett telepítenem :)

Ha valakinek lenne felesleges ideje amit jobb híján rám tudna szánni, megköszönném.

kimarite képe

Anbox

Próbáld ki ezt: https://docs.anbox.io/userguide/install.html

Érdemes lehet egy rendszer visszaállítási pontot elkészíteni a próba előtt. Nem, mintha veszélyes lenne a telepítés, hanem, bàrmikor jól jöhet. A Timeshift alkalmazást ajánlom mentésre, de figyelj, ne fogyjon el a mentések miatt a szabad hely a lemezen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Hardver függő a dolog

Először is tudni kellene, milyen procival akarod megoldani. Jellemzően PC-n ménkű erős proci, legutolsó generációból való kell, és ezt nem igazán helyezik az információknál előtérbe. (pl. SSE4.2 követelmény).

Másodsorban szükség lehet kiegészítő hardverre is, mivel az android olyan hardver eszközökre épül, ami nincs meg alapesetben egy PC-n, laptopon, ez persze app függő, de az appok 99% -ánál ilyen falakba lehet ütközni.

Terminálba beírni: inxi -Fx, mit mutat?

Ha van megfelelő proci, ideiglenes járható út lehet az anbox: https://anbox.io/
Azért ideiglenes, mert a telepítése Mint 20 alatt nem lesz lehetséges, lévén csak Snap formátumban terjesztik. (Persze, buherálással megoldható lesz.)

További lehetőségek: http://www.shashlik.io/  (Emulátor)

Továbbá Szoftverkezőből lehet telepíteni az Android Studiót, de ez feljesztésre szolgál, bonyás, de persze lehet vele futtatni appokat is.

Egyéb lehetőség: https://www.android-x86.org/download Itt le lehet tölteni kész live ISO-t, amit lehet virtualboxban használni, vagy pl. Ventoy-al erről indítani a gépet. Kipróbálásra pont jó lehet, kiderülnek vele a korlátok, amire elsőre nem gondol az ember.

Wine -vel: https://www.xda-developers.com/jar-of-beans-a-portable-android-emulator/

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Hardver függő a dolog

#2 Az Anbox elérhető DEB csomagban is: :)
https://packages.ubuntu.com/search?keywords=anbox&searchon=names&suite=a...
Csak be kell állítani. Nekem ez Debian alatt nem sikerült, .. igaz, nem „erőlködtem” sokat.

Itt egy PPA (szintén DEB csomag),
https://launchpad.net/~morphis/+archive/ubuntu/anbox-support?field.serie...
és egy leírás (a Snap részt ki kell hagyni a közepéről):
https://www.fosslinux.com/13176/how-to-install-and-run-android-apps-on-u...
Csakhogy a PPA a Debian rendszeren nem használható, ezért nem is próbáltam.
Viszont ugyanitt az Android Studio-ra is van utalás, leírás.

Volt egy Raspbian Emulátor alkalmazásom, szerintem a QEMU törlésével ment a levesbe. SD kártyára írt volna, ezt ki is szerettem volna próbálni. Majd megkeresem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Raspberry Pi Imager v1.2

#3 Ez az:

Innen tölthető le: https://www.raspberrypi.org/downloads/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Hardver függő a dolog

#2 Egyéb lehetőség: https://www.android-x86.org/download(külső hivatkozás) Itt le lehet tölteni kész live ISO-t...

Még ehhez hozzáfűznék annyit, hogy természetesen ezt fel is lehet telepíteni a gépre, de én még soha nem próbáltam, nem tudom mit csinál a gépen levő rendszerekkel, beépül-e a grub-ba, meg hasonlók.
Jó, ha van a gépnek támogatott WiFi modulja, mert Ethernet kártyákat a jelek szerint egyáltalán nem támogatja. És jó, ha van Bluetooth modul is, és fel is ismeri. (Pl. APK fájlok átviteléhez). Ha máshogy nem megy, az USB meghajtókat a jelek szerint támogatja, fájlokat lehet pendrávról is rámásolni.

És mivel ez natív android, ehhez nem kell feltétlenül ménkű erős proci, elmegy egy izmosabb C2D-vel is, persze, megérzik a sebességén (pl. induláskor), minden esetre arra jó, hogy lássa az ember, hogy mit jelent a telefon 8 magos procija, és mire megy el a ménkű nagy aksi áramkapacitás.

Ja, és billentyűzetet ki kell tanulni. Ékezetes billentyűk nincsenek, hanem, kb. mint a mobil esetében (többszöri gombnyomások kellhetnek) Kilépni belőle úgy kell, mint a mobilnál, aminek nincs erre szoftveres megoldása (kikapcsoló gombot nyomni).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve