Linux Mint 17.3 Cinnamon 64bit HU remaster

Tomi37 képe

Fórum: 

Sziasztok!

 

A képfájlt töröltem, hétvégén frisset készítek, melyben igyekszek minden hibát javítani. :)

solaris képe

Linux Mint 17.3 Cinnamon 64bit HU remaster

Szia Tomi37 !
Köszi szépen ezt a munkád is,sejtem hogy szereted csinálni mert nem sokat váratott magára az új remaster :)De biztos több idő összehozni egy ilyet mint elnyalni egy fagyit :)) Mi meg csak letöltjük és használjuk.
Szóval tisztelet és köszönet
Üdv:sol

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

RE:Linux Mint 17.3 Cinnamon 64bit HU remaster

#1 Szóra sem érdemes. :)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
vyla képe

LM 17.3

 Tomikám! 

Szokásodnak megfelelően, megint nagyot alkottál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

RE:LM 17.3

#3 Az azért túlzás, hogy alkottam. Mindössze kiegészítettem pár számomra hasznosnak tűnő aprósággal. :) Akkor lett volna teljes a siker, ha azt is meg tudom oldani, hogy minden egyes bekapcsoláskor ne maximális hangerőn induljon mikor aktiválom a PulseAudio EQ-t.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szuper

 Köszi.  Egy évvel ezelött pont egy ilyen munkád által áltam át Linuxra. Ki fogom próbálni.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

Frissítéskezelő hiba

Aki használja a remastert, a következő kép fogadja valószínűleg a frissítéskezelő futtatása után:

 

Megoldás: Adminisztráció -> Szoftverforrások, itt kattintsunk a További tárolókra, majd deaktiváljuk az Rhcloud forrást.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
solaris képe

Téma váltás (megoldódott)

 Szia Tomi37!

A fent írt problémákat a leírásod alapján javítottam.De egy másik problémába futottam bele, témaváltásnál a gyorsinditó tálcán nagyok lesznek az ikonok,túl ér ! Példa B-Theme,Super glass,Elegance.A Glass ubuntu téma az nem hibás.Hogy tudnám ezt javítani tudnál segíteni ?

Érdekes egy újraindítás után jó lett :)

 

Üdv:sol

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

RE:Téma váltás (megoldódott)

#7

Szia!

A válasz, sehogy. :( Az átlátszó témákat nem szereti a Cinnamon Minten, érdekes módon a legutolsó Ubuntu remasteremen(Cubuntu) viszont tökéletesen működik. Talán a Mint 18-asban majd javítják ezt a hibát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Sziasztok!

Sziasztok!

Nekem az a gondom, hogy a remasterben a firefox állandóan összeomlik. Eddig ez a sima mintel nem fordult elő. Most pár perc után már ki is dob.

Minden frissítés fel van telepítve, nem tudom mi okozhatja. Másnál fordult elő ilyen hiba?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

RE:Sziasztok!

#9

Szia!

Na igen, ez nálam is előfordult, nem tudom mi okozza. Próbáld meg törölni, majd újratelepíteni hátha az megoldja. Sajnos a 17.3 nem olyanra sikerült mint kellett volna. Háromszor kezdtem újra a remastert az elejétől, de minden esetben volt valami baja. Például a Firefox sosoem működik valamiért. Az Ubuntu remastereimet is ugyanígy csinálom, és érdekes módon azokkal soha semmi baj nincs. Nem tudom a Mint miért viselkedik másképp. :(

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem ez t játszotta a

Nekem ez t játszotta a firefox még az előző telepítésben... az nem remaster volt hanem "sima"...azóta úraraktam az egész rendszert és okés, és kezdek visszaóvatoskodni firefoxra...na jó bocs hogy firefox témát csináltam itt....forums.linuxmint.com/viewtopic.php

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Nekem ez t játszotta a

#11 Én arra gondolok, hogy
- esetleg a Flash oldalak - és a nem legújabb Flash, vagy inkább
- Gstreamer bug, amely inkább a HTML5 oldalakon jelentkezik.

De a probléme (crash) az újabb Gstreamer, az 1.0-ás bugja lehet, ugyanis a jelen rendszeremen a 0.10-es Gstreamer van (nagyjából) és nem omlik a Firefox. Azonban egy másik partíciómon a Linux Mint 17.2 valamint az Ubuntu 15.10 (Beta) - a kettő közül valamelyik - összeomolgatott. Mindössze ennyi miatt gondolom, és ez csak feltételezés;
https://crash-stats.mozilla.com/report/index/1e39b6d5-f0bf-4b9d-b5ed-391...
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1112371
Régebben is omlott néha a Fox, és mintha efelé olvasgattam volna akkor is.

Nos, meg lehet nézni valgrind-dal (telepíted, lehúzza, ami kell neki),

sudo apt-get install valgrind

aztán

valgrind --verbose firefox

de persze ezt is próbálhatod ( valgrind nékül - hogy mire omlik )

firefox -vv

visszatérve a valgrind-ra, például

valgrind --tool=memcheck --num-callers=50 --leak-check=full --verbose firefox > firefox-valgrind 2>&1

A firefox-valgrind a kimeneti szövegfájl ( a saját könyvtáradban )

___

man valgrind

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:Nekem ez t játszotta a

Szia!

Úgy értettem, hogy ide feltöltöm, hátha valaki ki tudja mazsolázni a hibát. :)

Egyébként konkrétan használhatatlan a firefox, leinstalláltam már és utánna újra tettem, de 30mp-et is alig bír összeomlás nélkül. Bármilyen oldalt nézek is.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:Nekem ez t játszotta a

#16 Én is úgy értettem, hogy; pastebin > ide linkelés > valaki mazsoláz. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

RE: Már várom az új képfájlt.

Sajnos mivel hétvégén is dolgoztam, így nem volt időm elkészíteni, de igyekszem ezt bepótolni még a héten. Firefox nem lesz benne, mert egy használhatatlan bughalmaz az egész. Vagy leáll, vagy kifagyasztja a laptopomat minden alkalommal. Chrome lesz alapértelmezetten, a Firefox utólagosan lesz telepíthető(bár én a használatát nem javaslom). Próbálkoztam Cyberfox-szal, Waterfox-szal is, azok is fagynak vagy leállnak egy idő után. :( Talán teszek egy próbát az Iceweasel-lel is, hátha. Ami a háttérképeket illeti, majd valahogy elérhetővé teszem a háttérkép gyüjteményemet kategóriákra bontva, és majd mindenki kiválaszthatja mi kell esetleg onnan neki. :) A kiskorúakra való tekintettel akt képek nem lesznek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Már várom az új képfájlt.

Szia, Tomi!

Azt hiszem többünk nevében is előre köszönhetem a képfájlt! Természetesen a "meztelen nős" háttérképet csak poénnak szántam.

A Firefox esetében azt hiszem igazad van. Én windows alatt is főként az Operát használtam, s néha az IE böngészőt bizonyos (főként banki) oldalaknál a kompatibilitási problémák miatt. Azóta próbálkoztam a Firefox-al amióta az Operát elkezdték teljesen átszabni, de már kezdek visszatérni rá, mert újra "kézreálló" lett. Esetleg a Maxthon jöhet még szóba, nagyon ígéretes. Egyetlen hibája talán, hogy linux alatt valamiért nem teljesen magyar a menü, de talán ezen lehet segíteni.

A gugli Chrome nekem személy szerint nem igazán jön be. Emlékezz az első szériához kijött ÁFSZ körüli botrányra. Csak az én véleményem, de a Google legalább olyan zsivány megfigyelő cég mint az MS, hanem nagyobb. De ismétlem, ez csak az én személyes véleményem, mindenki másét is tiszteletben tartom.

Mégegyszer, előre is köszönöm a képfájlt!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

 Mivel ma előbb ért véget a

 Mivel ma előbb ért véget a munkaidőm, így a nap hátralévő részét a remaster készítésével tölthetem. Ha lesz ma rá időm, tervezek készíteni egy nagyon alacsony hardverigényű 32 bites openbox változatot is, amolyan Mintes chrunchbang ++ lenne LIVE móddal kiegészítve. :). Meglátjuk mi lesz belőle, remélem sikerrel járok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

Kész az új ISO! :)

9 órám ráment ugyan mire sikerült optimalizálni, hogy úgy működjön ahogy kell, de ma 01:00-kor "megszületett" az új ISO. Mikor délután hazaérek Budapestre el is kezdem a feltöltést. Amint elérhető lesz jelzem. A 32 bites openbox változatot holnap kezdem el.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve