Ti milyen nyelven használjátok a rendszeretek grafikus felületét? Hozzászólásként írjátok meg, hogy miért azt a nyelvet választottátok!

kami911 képe
Angolul
11% (18 szavazat)
Magyarul
85% (138 szavazat)
Németül
1% (1 szavazat)
Spanyolul
1% (1 szavazat)
Franciául
0% (0 szavazat)
Egyéb, leírom a válaszban
2% (4 szavazat)
Összes szavazat: 162

Hozzászólások

Koppány képe

Azért használom magyarul,

Azért használom magyarul, mert ez az anyanyelvem. (Ez igaz a Mint-re és a Debian-ra is :) De az egyik gépünkön pl. német nyelv volt sokáig (Egy Laptop) amit kint használtunk, a harmadikon meg olyan disztró volt, amely csak angolul érhető el. (Slax és Tc Linux). Ámbár kis piszkálással biztosan magyarosítható lett volna, de nem láttam értelmét :).

Régen tanulás céljából

Régen tanulás céljából angolul, manapság magyarul. Zavart is, hogy az angol nyelvű billentyűzeten nehezen lehetett megtalálni a magyar karaktereket, ezért is hasznákltam abban az időben inkább az angol nyelvűt.

kimarite képe

Magyarul és angolul

Általában magyarul használom a rendszert, mert a kérdések is magyarul vannak itt a fórumon, illik magyarul válaszolni.

A „LANG=C” változót használom olykor a terminálban, ez főképpen az interneten keresésnél hasznos, hiszen az informatika nyelve az angol, és leginkább angol nyelvű válaszokat lehet találni a neten (az angol kimenetekre és hibaüzenetekre). A változót mindig a parancssor elejére kell tenni. Példa:

LANG=C pactl info | grep '^Server Name'

A változó használatával a kimenet mindig angol lesz. Lehetséges, az alkalmazások egyes szolgáltatásainak más nyelvű működtetése is, erre itt egy példa: Helyesírás ellenőrzés

És még egy (alkalmazások nyelvi megjelenése): Az alkalmazások más nyelvi felülettel történő használata

A változó használatához a megfelelő nyelvi csomagnak telepítve kell lennie. A csomag lehet a rendszer része vagy az alkalmazás része (libreoffice-l10n-dz).