Szimulátorok és versenyzés

Koppány képe

SuperTuxKart

Információk: https://supertuxkart.net/

Gokart. Nitro. Akció! A SuperTuxKart egy 3D nyílt forráskódú arcade versenyző játék, különféle karakterekkel, számokkal és játékmódokkal. Célunk egy olyan játék létrehozása, amely szórakoztatóbb, mint reális, és minden korosztály számára élvezetes élményt nyújt.

Történet módban szembe kell nézned a gonosz Nolokkal, és le kell győznöd őt annak érdekében, hogy a Mascot Királyság ismét biztonságban legyen! Versenyezhetsz egyedül a számítógép ellen, versenyezhetsz több Grand Prix kupában, vagy megpróbálhatja megverni a leggyorsabb időt Time Trial módban. Versenyezhetsz vagy harcolhatsz akár nyolc baráttal egyetlen számítógépen, játszhatsz a helyi hálózaton vagy online is játszhatsz más játékosokkal a világ minden tájáról. A pályán felvehető ajándékokkal szerezhetsz eszközöket, melyekkel előnyre tehetsz szert, illetve vetélytársaiddal gonoszkodhatsz.

Kiegészítőket, járgányokat, új pályákat is letölthetsz a játékon belül.

A telepítéshez használjuk a Szoftverkezelőt, a keresés mezőbe írjuk be: "supertuxkart", vagy pedig futtassuk terminálból a következő parancssort:

sudo apt-get install supertuxkart

Trophy

Információk: https://trophy.sourceforge.io/

A Trophy egy 2D-s autóverseny akciójáték Linuxra sok olyan extrával fűszerezve, amelyek nem tipikusak a versenyjátékokra. Az egyik példa erre, hogy akár rálőhetünk a többi játékosra.

A telepítéshez használjuk a Szoftverkezelőt és a "keresés" mezőbe írjuk be: "trophy", vagy pedig futtassuk terminálból a következő parancssort:

sudo apt-get install trophy