Kártya és táblajátékok

Koppány képe

The Ace of Penguins

Információk: http://www.delorie.com/store/ace/

Az Ace of Penguins egy sor Unix / X pasziánsz játék, amelyek a Windows rendszerekről ismerősek lehetnek, de számos olyan fejlesztéssel, amelyek jobbá teszik ezt a verziót.

A legújabb verzió tartalmazza többek között a Freecellt, a Golfot, az Ötletgazdát, a Merlint, az Aknakeresőt, a Pasziánszt, a Taipeit (szerkesztővel!) És a Thornqt (Martin Thornquist) klónjait.

A telepítéshez használja a „Szoftverkezelő” alkalmazást, a keresés mezőbe írjuk be: " ace of penguins"

Telepítés

A „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írjuk be: „ace of penguins”, majd az „ace-of-penguins” csomag telepítése, vagy pedig futtassuk terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get install ace-of-penguins

Frozen-Bubble

Információk: http://www.frozen-bubble.org/

Frozen Bubble

Frozen Bubble

A Frozen-Bubble a népszerű Puzzle Bobble játék klónja. A játék lényege, hogy a színes buborékokkal jól célozva azonos színcsoportokat találjunk el.
A játékosok pingvinként versenyeznek és a nyílbillentyűkkel a színes buborékokra kell irányítaniuk az ágyuban lévő buborékot. Néha trükköket is be kell vetnünk a sikerhez.
A cél az, hogy megtisztítsuk a képernyő összes buborékát, mielőtt egy buborék elérné az alsó vonalat.
A játék 100 egyjátékos szintet és kétjátékos módot is tartalmaz. Kellemes időtöltés és jó mulatság, főleg egymás ellen kétjátékos módban!

Telepítés

A Frozen Bubble telepítése

A „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írjuk be: „Frozen Bubble”, majd a kattintsunk a "telepítés" fülre, vagy pedig futtassuk terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get install frozen-bubble