Belsőnézetes akciójátékok

IG képe

Unreal Tournament GOTY

A játék telepítése és magyar nyelvű szinkronjának telepítése.

Quake2

Információk: https://hu.wikipedia.org/wiki/Quake_II

Képernyőképek

Telepítés

A „Szoftverkezelő” programban a a keresés mezőbe írjuk be: „quake2”, majd a csomag telepítése, vagy  pedig futtassuk terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get install quake2

 

A telepítés után szükséges az adatfájlok telepítése is Futtassa le a következő parancsot terminálból az adatfájlok telepítéséhez:

game-data-packager -i quake2

A játék most már indítható. Megtalálható a Menüben a Játékok alatt.
 

Freedoom

A freedoom a jól ismert doom játék újragondolása. Igen élvezetes újra felfedezni ezt a játékot, amilyen egyszerű, olyan izgalmas tud lenni.

Képernyőképek

Telepítés

A „Szoftverkezelő” programban a a keresés mezőbe írjuk be: „freedoom”, majd a csomag telepítése, vagy  pedig futtassuk terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get install freedoom

 

A telepítést követően a Menü-ben, a Játékok mappájában megtaláljuk a játékot következő neveken:

  • Prboom
  • Freedoom phase 1
  • Freedoom phase 2

Három külön doom alapot került telepítésre. Érdemes a Phase 1-et és a Phase2-t is végig játszani, mindegyik egy kicsit más.

Hiba a játékban

  • Mentést követően, ha kilépünk a játékból, majd később újra játszani szeretnénk, amennyiben rögtön a Load Game menüben a mentett játékot indítjuk, kilép a programból. Sajnos csak az a megoldás, hogy minden egyes alkalommal new game/ bármelyik nehézségi fok: lépsz kettőt. Ha ezután mész a Load game menübe már nem fog kilépni és betölti a mentett játékot.

 

Melléklet: