2D-s oldalnézetű játékok

Koppány képe

SuperTux2

Információk: https://www.supertux.org/

A SuperTux egy nyílt forráskódú klasszikus 2D jump'n run sidescroller játék az eredeti Super Mario játékokhoz hasonló stílusban. Fuss és ugorj át több világon, harcolj az ellenségekkel úgy, hogy rájuk ugrasz, alulról döfködsz, vagy tárgyakat dobálsz rájuk és útközben megragadsz erőforrásokat és egyéb dolgokat.

A történet: Penny elrablása.

Tux és Penny egy szép pikniken voltak az Antarktisz jégmezőin. Hirtelen minden elmosódott, amikor Tuxot kiütötték!
Amikor Tux felébred, rájön, hogy Penny hiányzik. Ahol korábban feküdt, ott egy levél hever. - Tux, ívellenségem! - Elfogtam a gyönyörű Pennyt, és elvittem az erődbe. Az erődömhöz vezető út tele van csatlósaimmal. Adjon fel azzal a gondolattal, hogy megpróbálja visszaszerezni, mert nincs esélye! -Nolok ”
Tux meglátja a távolban Nolok erődjét. Elhatározta, hogy megmenti szeretett Pennyjét, megkezdi útját a Jeges-szigeten és azon túl.

A kezdeti egyszerűen leküzdhető akadályok után, egyre nehezebb pályákkal találkozunk. A végéhez közeledve napokig is eltarthat mire kellő ügyességgel átjutunk
a pályán. Kiváló időtöltés és remek játék! Mindenképpen próbáljátok ki!

A történet mód mellett nagy mennyiségű közösségi hozzájárulás áll rendelkezésre kiegészítőként.Mindenki hozzájárulhat az ilyen tartalmakhoz az integrált szerkesztő használatával.

Telepítés

A „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írja be: „supertux” kifejezést, majd a csomag telepítése, vagy  pedig futtassa terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get install supertux

Super Tux Milestone

A Super Tux Milestone verzió az eredeti 2003-ban megjelent játék. Amíg a Super Tux 2-ben a hátra ugrás és átpördülés adott és sokszor jól jön, ebben a verzióban ez még nincs. A felbontás 640X480. A pályák és az ellenfelek sokban megegyeznek, de mégis másak: Nosztalgikus érzést kelt és a Super Tux 2 után jó élmény végig játszani. Itt még pont jár az ellenfelek kiiktatásáért és figyelnünk kell arra is, hogy mennyi életünk van. De semmi pánik, ha el is fogy az életünk, nem kell az első pályáról újra kezdenünk, csak a gyűjtött pontok vesznek el. Ez a verzíó erősen a Super Mario Bros-ra emlékeztet Tux köntösében.

Telepítés

A „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írja be: „supertux milestone” kifejezést, majd a csomag telepítése. A játék innen is beszerezhető abban az esetben, ha a szoftverkezelőben nem szerepelne ez a verzió az adott Linux rendszeren.