Linux Mint blog havi hírek - 2022. december

kami911 képe

Boldog új évet!

A 2022-es év vége legalább annyira mozgalmas, mint amennyire izgalmas volt. Sikerült tartanunk magunkat az ütemtervünkhöz, és elérnünk a céljainkat közvetlenül az ünnepek előtt.

A BETA során 91 bejelentéssel foglalkoztunk, köztük egy maroknyi kiadásblokkolóval. Mint mindig, most is szeretnék külön köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek nekünk a hibák megtalálásában.

A Linux Mint 21.1 ezután december 20-án jelent meg letölthető formában, majd egy nappal később frissítésként. Hatalmas siker volt. Ebben szerepet játszott az is, hogy közel volt a karácsonyhoz. Az új grafika a szokásosnál nagyobb láthatóságot adott a kiadásnak. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk néhány új funkcióval és a kiadásba beépített fejlesztésekkel kapcsolatban. Nagyon örültünk a reakcióknak.

A decemberi adományok minden eddiginél magasabbak voltak, összesen 25 470 dollár. Az adományozók száma a múlt hónapban elérte a 721-et. Számunkra ez egyértelmű üzenet, hogy sokakat boldoggá tettünk a munkánkkal. Nagyon örülünk! Köszönjük szépen ezeket az adományokat!

Visszajelzéseikben a jövőbeni fejlesztési területeket is meghatároztuk. Például észrevettük, hogy nem mindenkinek tetszettek az új mappaikonok. Ezzel a 21.2-ben foglalkozni fogunk.

A következő fejlesztési ciklus megkezdése előtt egy sor olyan hibajelentésre fogunk összpontosítani, amelyeket nem sürgősnek jelöltünk meg, és amelyek nem akadályozták a kiadást. Néhányat közülük már javítottunk, így ezen a héten egy sor csomagfrissítést is kikerült a felhasználókhoz.

Az Linux Mint Debian Edition (LMDE) 5 már naprakész, egyedi csomagjai megegyeznek a Linux Mint 21.1-ben lévőkkel. A backport-okat közvetlenül az ünnepek előtt kapta meg. Néhány Mint eszköz az év elején backport-olva lesz továbbá a Linux Mint 21-be is.

Sok köszönet mindenkinek. Reméljük, hogy nagyszerű 2023-as évetek lesz!