Új ikonja lesz a Chrome-nak

kami911 képe

Nyolc év után ismét új ikonja lesz a Chrome böngészőnek. Az új megjelenés árnyékoktól mentes, enyhébb színátmenettel rendelkező, a mostani Flat-nek nevezett irányzatnak megfelelően. A tizennégy évvel ezelőtti kezdeti 3D-s ikon sokat laposodott 2011-ben, majd ez tovább folytatódott 2014-ben is. A logó evolúciója egy képen:

Ahogy erről Elvin Hu, a Google Chrome dizájnere megemlékezett a Twitteren:

„Néhányan talán észrevettek egy új ikont a Chrome mai Canary frissítésében. Igen! 8 év után először frissítjük fel a Chrome márkaikonjait. Az új ikonok hamarosan elkezdenek megjelenni az összes eszközödön.

A Google modernebb márkakifejezéséhez igazodva egyszerűsítettük a márka fő ikonját az árnyékok eltávolításával, az arányok finomításával és a színek világosabbá tételével.”

„Vicces tény: azt is tapasztaltuk, hogy a zöld és a piros bizonyos árnyalatainak egymás mellé helyezése kellemetlen színvibrációt eredményez, ezért egy nagyon finom színátmenetet vezettünk be a fő ikonba, hogy ezt enyhítsük, és így az ikon könnyebben elérhetővé váljon.”

„Ezután létrehoztuk az operációs rendszer finomhangolásokat. Azt szeretnénk, ha az ikonok felismerhetően Chrome-osnak tűnnének, de ugyanakkor jól kidolgozottak lennének az egyes operációs rendszerekhez. Windowson például az ikonok nyilvánvalóan színátmenetes megjelenést kapnak, és szépen beilleszkednek a Windows 10 és 11 rendszerek világába.”

„A ChromeOS-en világosabb színeket használnak, színátmenet nélkül, hogy illeszkedjenek a rendszer többi ikonjának megjelenéséhez.”

„A macOS-en 3D-snek tűnnek. A Beta és Dev változatok esetében esetében kék színű szalagokat kaptak.”

„A szalagok nagy méretben sok részletet tartalmaznak, de kis méretben egyszerű jelvényekké alakulnak át, megőrizve olvashatóságukat. A „B" és „D" betűk, amelyek a „Béta" és a „Dev" jelképezik, kézzel készültek, így nagyon kis méretben is élesen látszanak.”

„Az iOS rendszerben, a Béta alkalmazásunk, az Apple fejlesztőkre összpontosító alkalmazásaira utaló kéknyomat-szerű dizájnt fog használni, és a Stabil alkalmazás ikonja új arányokat fog kapni.”

 

„A következő hónapokban a felfrissített verziót az alkalmazásban, az interneten és mindenhol is láthatod majd.”

(forrás)

Hozzászólások

kimarite képe

Felvettek egy tervezőt. :)

Felvettek egy tervezőt. :)
Fontos dolog az ikon megjelenése amúgy.
Androidon nem teszek indítókat az Asztalra, menüből nyitom.
A Firefox különböző verzióit így elég nehéz megtalálni, de megy valahogy. Az F-Droid FFUpdater alkalmazását használom a telepítésre és frissítésre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ez mekkora hír!

Mondjuk lehet szükség is van rá, akkorát változik, hogy fel kell hívni a figyelmet erre, különben a kutya sem veszi majd észre, pedig nagyon fontos dolog ám!devil

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve