Ha Firefox kapcsolódási, stabilitási problémát tapasztal

kami911 képe

A Firefox bizonyos körülmények között a mai nap nem töltött be oldalakat, vagy összeomolhat. Ezt egy HTTP/3 hiba okozza. A Firefox mérnökei dolgoznak a hiba elhárításán:

Jelenlegi gyanúnk szerint a Google Cloud Load Balancer (vagy egy hasonló CloudFlare szolgáltatás), amely az egyik saját szerverünk előtt áll, kapott egy frissítést, amely egy meglévő HTTP3 hibát vált ki. Először a Telemetriát gyanúsították, mivel ez az egyik első szolgáltatás, amelyhez egy normál Firefox-konfiguráció csatlakozik, de feltehetően a hiba bármely más, ilyen szerverhez való csatlakozás esetén is kiváltja a hibát. A jelenlegi tervünk az, hogy a HTTP3-at letiltjuk, hogy enyhítsük a problémát, amíg meg nem találjuk a pontos hibát a hálózati stack-ben.”

A másik észrevétel az volt, hogy a felhasználók a Telemetria letiltásával is elérték ezt a hatást. Elképzelhető, hogy alapból csak a Telemetria használ HTTP/3 kapcsolatokat.

Frissítés 1:

„A Firefox szolgáltatásokban voltak kiesések, és ezt sajnáljuk. Úgy véljük, hogy a hibát kijavítottuk, és a Firefox újraindítása visszaállítja a normális viselkedést. Hamarosan további információkkal szolgálunk.”

A hiba átmeneti javítása a következő - az about:config beállításokkal további testreszabási beállításokat végezhető el. A felület eléréséhez írja be a címsorba a következőt:

about:config

A megjelenő ablakban kattintson a „Kockázat elfogadás és továbblépés” gombra:

Az megjelenő felső keresőmezőben kereshető a beállítás neve részben vagy egészben. A keresés után a szűrt listából:

network.http.http3.enabled

Az alapértelmezett true értéket állítsa át false értékre.

A Firefox most már működik, így lehet, hogy érdemes lesz a jövőben visszaállítani ezt az értéket.

A jelenlegi beállításról (HTTP3 vagy HTTP/2) ezen a teszt oldalon is meg tud győződni: https://cloudflare-quic.com/

Ez a hiba másnál is előfordult, előfordul? Ki mit tapasztalt?
 

Hozzászólások