A Nintendo Switch kontroller linux-os támogatása

kami911 képe

Nintendo Switch kontrollerének illesztőprogramja végre utat talál Linux kernelbe, 5.16-os verzióba.
Miután tavaly megakadt a Nintendo HID illesztőprogram kernelbe integrálása, amikor a HID illesztőprogramokat a „for-5.10/nintendo” ágába tették át. Sajnos akkor nem került be a HID-next ágba, most átlépni ezt a küszöböt, és a Nintendo Switch vezérlő legújabb meghajtója készen áll a Linux 5.16-os verziójában való bevezetésre. Ez a nyílt forráskódú meghajtó lehetővé teszi, hogy a Nintendo Switch Joy-Con és Pro kontrollerek Linux alatt is működjenek a Linux kernelben.

A hid-nintendo hardver eszköz illesztőprogram a Nintendo-tól függetlenül került kifejlesztésre, és a nyílt forráskóddal foglalkozó fejlesztő, Daniel Ogorchock gondozza. A Linux-illesztőprogram lehetővé teszi, hogy a Nintendo Switch Joy-Con és Pro kontrollerek Bluetooth-on és USB-n keresztül csatlakoztatva Linux-rendszereken működjenek.

Az alapvető vezérlőbemeneti támogatáson túl, ez a HID-illesztőprogram lehetővé teszi a Joy-Con és Pro vezérlők LED-ek használatát, a rezgés üzemmódot, a töltőmarkolatot és más szabványos funkciókat is.

(forrás)