Linux Mint blog havi hírek - 2021. július

Köszönet minden adományozónknak, szponzorunknak és partnerünknek, valamint minden olyan embernek, aki részt vesz a projekt és a közösségünk megsegítésében. Júniusban 380 adományt kaptunk, júliusban pedig több mint 500-at. Adományai nem csak segítenek nekünk, hanem folyamatosan emlékeztetnek minket arra, hogy élvezi a munkánkat. A visszajelzései és a támogató üzenetei mellett ez egy csodálatos fókuszforrás, büszkeség és motiváció számunkra.

A Linux Mint 20.2 „Uma”

A Linux Mint 20.2-t nagyon jól fogadták. A ZDNet-en Steven J. Vaughan-Nichols a következőket mondta:

Telnek az évek, és én folyamatosan próbálgatom az egyik linuxos asztali disztribúciót a másik után. De most már több mint egy évtizede visszatérek a Linux Minthez. Miért? Ez egyszerű: A Mint évről évre a legjobb, legkönnyebben használható linuxos asztali környezet marad. Ez a helyzet a Linux Mint 20.2 „Uma" nevű legújabb kiadással is.

Örömmel láttuk a reakcióit itt a blogon, amikor elkezdett használni néhány új funkciót. A keresési funkciók és a tömeges átnevező különösen nagyon népszerűnek bizonyult.

A frissítési útvonal nem sokkal a hivatalos megjelenés után megnyílt, és néhány héttel később az új funkciókat az LMDE 4-re portolták.

Arra is megragadtuk a lehetőséget, hogy a Linux Mint 20.2-ből átadjunk néhány fejlesztést és hibajavítást a 20-ba és 20.1-be a következő csomagok legújabb verziójának visszaportolásával: folder-color-switcher, gnome-online-accounts, hypnotix és youtube-dl, lightdm-settings, mint-themes, mintbackup, mintdrivers, mintinstall, mintlocale, mintreport, mintstick, mintsystem, mintupdate, mintupload, nvidia-prime-applet, warpinator és yelp.

A következő fejlesztési ciklust most nyitották meg, a következő cél pedig a Linux Mint 20.3. 2021 Karácsonyra tervezik.

Új weboldal

Amikor a jelenlegi weboldalunk bemutatásra került, elképesztően jól nézett ki. Igen, az emberek imádták, de ez 2008-ban volt. Ez 13 évvel ezelőtt történt. Az első dolog, amit az emberek manapság mondanak, amikor meglátják, hogy réginek és elavultnak tűnik. És igazuk van, ez pontosan az, régi és elavult.

Bár a Linux Mint 20.2 kiadása megszakította, a munka egy új weboldalon folytatódik.

Az új weboldal új külsőt kap, de emellett adaptív elrendezéssel rendelkezni fog, minden eszközön jól működik majd, az információkat modern módon mutatja be, és arra összpontosít, amit a legtöbb látogató az első böngészéskor vár:

  • Mi a Linux Mint?
  • Miért használja a Linux Mintet?
  • Hogyan kell telepíteni?

A stabil kiadással a hátunk mögött az időzítés megfelelő, és ez a projekt nagyobb hangsúlyt kap.

Ha ön tehetséges a grafikai tervezésben, UI/UX tervezésben, webes tervezésben vagy akár általában a grafikában, vegye fel velünk a kapcsolatot. Ez a projekt a következő címen található a githubon https://github.com/linuxmint/website-wizixo és közvetlenül is kapcsolatba léphet velünk a root@linuxmint.com e-mail címen.

Jelenleg mi dolgozunk ezen a weboldalon, de folyamatosan keresünk alkotókat is. Leegyszerűsítve, nagyjából bármit meg tudunk valósítani, bármilyen weboldalt, bármilyen szoftveralkalmazást, meg tudjuk oldani, hogy működjön, és nagyon jól működjön, de nem tudjuk szépen megcsinálni. A weboldal után több weboldalunkat kell átterveznünk, szeretnénk, ha az ikon témánk, a GTK témánk, a címsorok és általában a Linux Mint asztali környezet kinézete is javulna, és ehhez több alkotóra van szükségünk, akik csatlakoznak hozzánk.

(kép)

Hozzászólások