Megjelent a LibreOffice Writer 6.0 kézikönyv

kimarite képe

A TDF blogjában jelentette be, hogy a dokumentációs csapat elkészítette a LibreOffice 6.0-ás ágának Writer kézikönyvét.

A kötet egyben és fejezetenként is letölthető ODF és PDF formátumokban (itt). Aki pedig fizikai példányt szeretne vásárolni, az a LULU-n keresztül megteheti.

Forrás: TDF blog.

Forrás: LibreOffice.hu

Hozzászólások:

Gondoljon bárki, bármit, ez a könyv ÓRIÁSI eredmény. Egy, a jelenleg futó verzióról szóló, komplett, átfogó kézikönyv. Nem ismerem a LO felhasználók demográfiáját, de remélem, hogy az átlagéletkor 35 alatt van — mert ők 80%-nál magasabb arányban tudnak angolul.
Személyesen nekem azért fontos, mert megadta végső lökést az évek óta dédelgetett, a LO-ra alapozott tipográfiai könyvecském megírásához. A kézikönyv azt mondja meg, hogy a szoftver mit csinál. Az én könyvecském azt mondja majd meg, hogy a szoftver melyik funkcióját lehet használni a dokumentum adott célú alakításához. (Oldaltervezés: lapméret, betűméret, margók, oldalszámozás … és így tovább. )
Ez itt egy igéret. Tekintsétek nyugodtan fenyegetésnek.
(Nyilván CC licenccel fogom elkészíteni, magyarul.)

-- Mihály

Kedves Mihály! Németh Lászlónak már van egy hasonló kiadványa: http://mek.oszk.hu/09400/09432/ és van egy frissebb is (http://www.numbertext.org/libreoffice/), ettől függetlenül örömmel várjuk az újabb LibreOffice kötetet! :))
-- peda

-----

Libreoffice 6.1

LibreOffice 6.1: New Features
https://www.youtube.com/watch?v=JvoCpnwGNFU

The Document Foundation announces LibreOffice 6.1, a major release which shows the power of a large and diverse community of contributors
https://blog.documentfoundation.org/blog/2018/08/08/libreoffice-6-1/