Elkészült a rajongók által összedobott Tomb Raider 2

kimarite képe

Noha az új Tomb Raider játékok finoman szólva sem sikerültek rosszul, az igazi rajongók azért joggal keseregtek azon, hogy a földbedöngölő látvány és a filmszerű jelenetek teljesen háttérbe szorították a klasszikus, nehéz elemeket. Így gondolta pár tevékeny fan is, akik, miután engedélyt kértek a Square Enixtől, fogták, és Unreal 4 motor alá elkezdték újraalkotni az eredeti széria második, sokak szerint legjobb epizódját. A látvány lenyűgöző, a nosztalgia kézzel fogható, sőt, egy demót már ki is lehet próbálni az egészből, amely ahhoz képest, hogy a The Dagger of Xian címre keresztelt csodát tényleg maroknyian igyekeznek tető alá hozni, valami elképesztő.

Az eredeti Tomb Raider 2-játék 1997-ben, húsz esztendővel ezelőtt jelent meg. A Gavin Rummery, Neil Boys és Heather Gibson designerek munkája alapján testet öltött folytatással szemben elképesztően nagyok voltak az elvárások, az első epizódból ugyanis közel nyolcmillió példány fogyott és a szaksajtó, valamint a játékosok is imádták.

Forrás: IGN Hungary

A francia származású Nicobass (DeviantArt / Lara) lassan második éve, hogy kigondolta: egymaga fog belevágni játékprogramozói és modellezői ismereteivel a Tomb Raider 2. részének felújításába a Tomb Raider: Legend/Anniversary játékmenetét alapjául véve.

Mivel a Crystal Dynamics játékaiból semmit sem lehet csak "úgy" kiszedegetni (modelleket, textúrákat és hangokat leszámítva), így a mechanikától kezdve egészen Lara mozgásaiig szinte mindent a nulláról kellett kezdenie.

Közel másfél év alatt sikerült egy teljesen játszható fázisba eljutnia, amint ahogy az alábbi videókból is láthattok:

Nico pár hete adta áldását az említett videókban látottakra, és innentől a pályák kialakítására fektette/fekteti a hangsúlyt. A legelső, "The Great Wall" (A Nagy Fal) pálya prototípusa eddig nagyon szépen halad, teljesen új köntösben adja vissza az eredeti hangulatot. Az első pár terem amolyan "gyorstalpalóként" funkcionál, hogy a játékos elsajátíthassa majd az irányítást.

A legelső videóbejátszás:

Forrás: Tomb Raider Magyarország

Tomb Raider II: WikiPédia

A Tomb Raider II játék: Steam

Magyar rajongói oldal: TombRaiderS.hu

A játék hivatalos honlapja: Tomb Raider

-----

A kép forrása: Tomb Raider Magyarország

Elkészült a rajongók által összedobott Tomb Raider 2
Elkészült a rajongók által összedobott Tomb Raider 2