Korábban kezdődik holnap a Mobilkonferencia 2.0

kami911 képe

A héten kibővült előadássor miatt holnap reggel fél órával korábban kezdődik a Mobilkonferencia 2.0: Keresztplatformos fejlesztés mobilra esemény

Kis Gergely előadásával véglegessé vált a holnapi rendezvény programja. Gergely a „Keresztplatformos natív mobil appok fejlesztése Java nyelven a Migeran-nal” témában fog előadni. További előadások pedig így alakulnak:

A mobilos fejlesztés meglehetősen széttagolt, mind az alkalmazások fejlesztőeszközeit nézve, mind az adott platformokon belül járva. Vannak azonban keresztplatformos eszközök amelyek kiküszöbölik a problémákat. Részben.

Bár a Szent Grált még sehol nem találták fel, de mégis manapság nagyon sok megoldás van a keresztplatformos támogatás létrehozására. Kipróbálni ezeket egyesével rengeteg idő. Ehelyett összegyűjtöttük a legjobb szakembereket, hogy ők számoljanak be tapasztalataikról. Mindez egy ingyenes, egy napos konferencia keretein belül.

A nap elején Mobilarena két rezidens szakírója Bodnár Csaba és Kindler András tekinti át a ma elérhető platformokat és a fejlesztési lehetőségeket. Folytatásként pedig Szalai Kálmánnal és Karóczkai Krisztiánnal áttekintjük, hogy a manapság igen csak sokat fejlődött web – WebApp – miképpen ad választ ezekre a kérdésekre. A Mozillától érkező Piotr Zalewa, elmeséli, hogy az Apache által dédelgetett Cordova milyen megoldási utat kínál a fejlesztők számára. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }Ezek után Cziva Gergely továbbfűzi a cordovás irányt és elmondja, hogyan zajlik az Összetett mobil alkalmazás fejlesztés Apache Cordova környezetben.

A budapest.mobile közösség oszlopos tagja, Moldován Eduárd,a Nativescript-tel szerzett tapasztalatiról számol be. Auth Gábor a JavaForum házigazdája, pedig a Java irányából közelíti meg a témát. Farkas Bálint, a Microsoft Xamarin eszközével ismerteti meg a hallgatóságot. Kis Gergely a már említett Migeran-nal kapcsolatos ismereteket osztja meg a hallgatósggal. A rendezvény végén kapcsoljuk Bor Gergelyt, aki a McGarry Internet-nél dolgozik (Dublin), hogy elmondhassa: miért gyengék a nyílt forráskódú keresztplatformos környezetek, és miért létkérdés mégis hogy erre is fejlesszünk.

Szánjatok rá egy napot, és döntsük el együtt, hogy melyik célra, melyik eszköz a legjobb!

Az esemény időpontja: 2015. április 11., szombat, javasolt érkezés: 9:00. A rendezvény támogatója és szakmai partnere az Óbudai Egyetem.

A helyszín: Óbudai Egyetem, 1034 Budapest, Bécsi út 96/B

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő címen lehet: https://mobilkonf2.eventbrite.com/. Az esemény Facebook eseménye itt található: https://www.facebook.com/events/869957303047211/.

CsatolmányMéret
Kép ikon Mobilkonferencia 2.02.07 MB