Wine - fájl nem található

torpert képe

Fórum: 

Üdv fórumozók.

Segítséget, vagy ötletet szeretnék kérni a Wine-nal kapcsolatban. (Rosa, Mate)

Van egy könyvelőprogram név szerint az Rlb Kettős. A demót le lehet tölteni a honlapjukról, ha esetleg valaki kipróbálná. Ezt a Wine-al feltelepítve működésre lehet bírni és ahogy észrevettem fennakadás nélkül megy is. Viszont nekem egy hálózati meghatóról kellene ezt futtatni.

Azt próbáltam ki, hogy a programot feltelepítve, oda ahová a wine szeretné (drive_c) WinKonyv letörlöm a program alkönyvtárait, és a főkönyvtárból a hálózati meghajtót mount-olom (jogosultságok: rw, teljes hozzáférés). Szépen látszik is, a könyvtár betallózható.

Indítani próbálva viszont az a hibaüzenetet kapum, hogy a fájl nem található. Ikonnal is, és akkor is ha betallózom a fájlt és jobb gomb, megnyitás Wine-nal, illetve a wine saját IE böngészőjével betallózva is ugyanezt a hibát kapom.

Próbáltam más helyekre is felcsatolni. Indítóikont létrehozni, abban path-al a munkakönyvtárat ráirányítani. de az eredmény mindig ugyanez.

Próbáltam a hálózati meghajtót beállítani a wine-ban új meghajtó betüjellel a megosztásra, oda telepíteni a programot,  szépen fel is települt, de indításkor szintén a fájl nem található.

Én kifogytam az ötletekből. Ha esetleg valakinek lenne, akkor szívesen megpróbálnám, hátha működsére lehet bírni.

.

Előre is köszi!

Szép estét.