Webszerkesztő program kerestetik

Fórum: 

Abban kérnék segítséget, hogy tudnátok-e ajánlani WYSWYG webszerkesztő alkalmazást? Olyanra gondolok, mint a Windowsos világban volt (de lehet még mindig van) az Adobe (korábbi nevén Macromedia) Dreamweaver vagy a Microsoft Frontpage. Sima statikus honlapot szeretnék szerkeszteni, semmi speckó dolog. Köszönöm előre is.

Hát szóval

Ilyen nem nagyon létezik. Mármint az hót tuti, hogy a produktum inkább másképp néz ki majd a különféle böngészők között, de még egy böngésző különféle verziója között is. Ha valóban semmi speckó, és valóban statikus html oldal kell, akkor arra ott a Libreoffice. De mivel említetted a Frontpage-t, és Dreamweaver-t, arra tippelek, mégiscsak kell valami speckó dolog.

De ha ezen túl lépünk, akkor: Vannak online html szerkesztők (csak rá kell keresni), meg van rahedli szerkesztő program, ami nagyon gyorsan elavul, vagy már elavult, nehéz lépést tartani. (A Frontpage is már nagyon régen ment a levesbe) A helyzet az, hogy jelenleg a leginkább lépést tartó és fejlesztett a dolog a Google szerkesztője: https://webdesigner.withgoogle.com/

De esetleg lehet még a kifutókkal (lóholókkal / felzárkózókkal, vagy hogy is mondjam) próbálkozni: http://bluegriffon.org/  -ennek vannak fizetős részei is, de az ingyenes résszel is lehet boldogulni.

http://bluegriffon.org/  - fizetős

Vagy pl. a W3C hivalatos szerkesztője, csak ezt nem tudom mennyire WYSWYG: https://www.w3.org/Amaya/

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

CSS, HTML és még vannak

CSS, HTML és még vannak lehetőségek a statikus honlapra.
Bővítsd ki a keresést az igényed szerint,
https://duckduckgo.com/?q=Adobe+Dreamweaver+alternatives+linux&t=ffab&ia=web
https://duckduckgo.com/?q=Microsoft+Frontpage+alternatives+linux&t=ffab&ia=web
vagy éppen arra keress rá (programnyelv + WYSIWYG + Linux).

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Itt van egy egészen szép

Itt van egy egészen szép lista:

https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_HTML_editors#Editor_features

A nagyobb tárhelyszolgáltatóknál szinte mindig elérhető valamilyen online weboldal generátor.

Ugyan a flat cms-ek némi tanulást igényelnek, de nagyon szép oldalakat lehet velük csinálni. Általában jobb valamilyen cms-t használni, mint minden egyes html oldalt szerkesztgetni. Három-négy aloldallal elmegy, de sokat segít a cms ha bővűl az oldal.

Ha nem fontos html oldalnak lennie, akkor, érdemes lehet utána nézni a wordpresshez elérhető wysiwyg beépülőknek.

Saját tapasztalatom a régi wysiwyg szerkesztőkkel, soha se azt és úgy csinálták ahogyan akartam. Előbb-utóbb mindig kellett bennük kódolni.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

CSS, HTML és még vannak

#2 ... és helyi (lokális) tükrözésen próbálkozz, tesztelj.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Alkalmazás keresgélés

Elnézést, hogy eddig nem jeleztem vissza. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, javaslatokat. Újra kellett rakni a gépet is meg nézegettem a lehetőségeket. A google web designer programját feltelepítettem, de vhogy nem sikerült rájönnöm a használatára. Beírtam egy üdvözlőszöveget, de a Preview funkcióban csak az üres oldalak jönnek be.
Ciki, de nem tudtam, hogy a LibreOffice-al is lehet webet szerkeszteni, csak a linkelt összehasonlító táblázatban láttam. Megtaláltam az Impressen belül a webszerkesztési funkciót. Ez lehet elég lesz. A reszponzív weboldalkészítés (is) még nagyon új nekem, majd próbálom felhozni magam, hogy mi is kell ehhez, meg tudom e az Impressel csinálni. Köszönöm mégegyszer mindenkinek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Alkalmazás keresgélés

#6 Rendben! :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve