Webkamerákról

Fórum: 

Fuss neki mégegyszer. A

Fuss neki mégegyszer. A kérdésnek. Kicsit bővebben. Pl. mid van, milyen rendszered, milyen kamerád, mi a cél, stb.

Nekem ez a kérdés így kb. ennyit mondott, mint ez:  Hogy kell jobbról alátenni, hogy melegítsen?

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kabika képe

Cheese

 Mint azt már írták, ha nem megy a webkamera telepítsd/indítsd el a Cheese (talán Csíííz néven fut magyarul) progit, ez nekem eddig minden obskurus problémámat megoldotta.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A tisztánlátás végett, a

A tisztánlátás végett, a Cheese telepítése nem old meg semmilyen problémát, csupán lehet vele tesztelni, működik-e az eszköz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Cheese

 Egy másik helyen is írtam, hogy a Cheese (Csííz) programmal úgy tudod kipróbálni a kamerát, hogy videófelvételt készítesz vele. Ha ezt sikeresen elmenti, és vissza is tudod játszani, akkor a kamera működik a linux (és ubuntu) rendszereken (Skype-on, Google Hangouton, Firefox Hello-n, stb). Ha csak fényképeket tudsz vele készíteni, akkor a kamerát a legtöbb ilyen weboldal nem fogja felismerni, hiába van csatlakoztatva. Trust webkamerával ne is kísérletezz, az a tipus csak windowson megy, még a Wine-vel sem hajlandó elindulni linuxon. ("szomorú" tapasztalat...)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Webkamerával kapcsolatban.

 Ha valaki szeretne webkamerát, az Alcatel mobiltelefonok között talál több tipust, amelyik illesztőprogram nélkül, adatkábellel csatlakoztatva webkameraként is használható a Linux Minten. A képe lehet hogy nem lesz teljes képernyős, de a semminél több.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Webkamerával kapcsolatban.

#3 Ezen gondolkodom én is, mármint a márkán. Mert van dupla SIM-es készülékük. Igaz, ma már más gyártónak is van ilyene. Meglátom.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Fordított kép

 Fejjel lefelé mutatja a képet a kamera, azzal mit lehet kezdeni?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Fordított kép

#5 A "Kiválasztott megoldás"-t olvasd el:
https://support.mozilla.org/hu/questions/1052259

Ez a Firefox-ra vonatkozik ugye,LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so /usr/bin/firefox
é
s neked a skipe-ra kell.
Tehát, (körülbelül)
LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so /usr/bin/
ha az /usr/bin könvtárban van a skipe indítója.

Hol van?

which skype

És hol van a v4l1compat.so "programkönyvtár"? Mert nem minden rendszeren kerül ugyanoda, épp ezért meg kell keresni... .

sudo find / -name 'v4l1compat.so'

Ha nincs sehol (előző parancs kimenete .. mi?!), telepítsd az ezt tartalmazó programot (ha még nincs telepítve):

sudo apt-get install libv4l-0:i386

A telepítés után (sudo apt-get install ..) indítsd újra a rendszert. A ki- és bejelentkezés nem elég.

Az előző információkból összerakott megfelelő "LD_PRELOAD=/usr/ ..." paranccsal először a terminálban kipróbálod, hogy működik-e, jó-e a kamera (a futó skipe-ot be kell zárni), majd a skipe indító ikonját kell szerkeszteni ..., az "Exec=" sorra.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Webkamerával kapcsolatban.

#4

Szerintem találomra bármelyik jó, csak drágább legyen 6000 ft-tól (mondjuk a teszkóban) 

Ha kell, egy Navon Mizu100-ast neked tudok adni,  független, kétkártyás. Csak a vonal másik végébe erős zúgó hangot ad, ezért nem túl jó telefonként. De kameraként teljesen jó volt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Nekem egy régebbi webkamerám

Nekem egy régebbi webkamerám van (tipus nincs rajta, a Skype beállítása 2.0-ás usb kamerának jelzi). Ez a szerkezet a Linux Mint és ubuntu nálam levő változatain (Cinnamon, XFCE, KDE) mind a fényképezésnél, mint a weben elfogadhatóan működik. Még a Csíízel sincs vele probléma. Ha ezt a kamerát csatlakoztatom az MX14-re, kissé akadozóvá válik a weben, fényképet lehet vele készíteni, videót nem. Az MX-nek kissé szegényes a Synaptic csomagtelepítője (a Package Installerről - ami ezen a Szoftverkezelőnek felel meg - nem is beszélve), nem hinném, hogy ezen találnék illesztőprogramot a kamerához (kerestem, eredménytelenül). Hasonló a helyzet az Alcatel mobillal is. Az MX nem jelzett eddig illesztési problémát. Valakinek ötlete, vagy áthidaló javaslata lenne?

(Utólagos szerkesztés) Másik gép és operációs rendszer van már (LM17 XFCE). Az MX talonba van téve, a probléma nem aktuális.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve