VLC, screen capture: rossz hang (képernyő felvétel)

Fórum: 

 Sziasztok,

 próbálok felvenni vlc-vel desktopról hangot és videót, de a hang nem igazán jó, sípol,halk és csak az egyik hangszóró szól.

A beállításaim:

  

 

Tudnátok segíteni, hogy tudnám normálisan beállítani?

Ez nem VLC hiba, A mikrofon

Ez nem VLC hiba, A mikrofon be van kapcsolva,nagyon közel van a hangszóróhoz, begerjedt, rendszer--beállítások--hardver--hang itt próbálj állítani
Laci.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Szia,

 Szia,

 

igen, egyik videóban láttam, hogy mikrofonon keresztül megy az alsa://-val. Fel kéne vennem egy online közvetítést, de nem leszek itt és nem találtam olyat recordert, amivel órákkal előre lehet időzíteni.Ezzel lehetne, de a vlc meg nem rak alá hangot.A streamen keresztüli meg szintén nem műxik itt. Köszi a segítséget.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 Szia,

#4 De ha oda, ahova az 'alsa://' gépeled be, semmit nem írsz, akkor mi történik? Linkelnéd a videót? Sosem próbáltam képernyőfelvételre a VLC-t, parancssoros megoldást használtam a célra.

Nem tudom kipróbálni, mert ezen a gépen ... a 'screen://'-el problémázik a VLC. És még nem volt időm utána járni, miért. El sem jutok odáig, hogy mono vagy sztereo hangot vegyek fel. ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 Szia,

#5 Mizu?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Szia,

 akkor nincs hang egyáltalán. Parancssoros megoldást lehet időzíteni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

VLC mindenféle probléma

 Sziasztok!

Jó régen jártam itt, beszippantott a nagy megelégedettség, tulajdonképpen az volt a helyzet, hogy egyszerűen nem tudtam elrontani a jó kis Rózsikát, így soha semmi dolgom nem volt vele. Aztán jött a kernelfrissítés, gondolom az Intel botrány miatt, én hülye bevettem a forced UEFI frissítési javaslatot, azzal fejreállítottam szegény virágszálamat (pedig nagyon bevált kis cucc volt), futottam 2 napnyi köröket, de nem jöttem rá, mivel lehet visszaállítani, na eljött az idő, egy újabb Mint verzió kipróbálásara.

Így lett a 18.3, ez volt a legfrissebb, mindegy, csak nő legyen.

Namost van erre egy VLC. A 2.2.2 és még nagyon sok szám, a Synapticban felelhető legfrissebb. Hát...ez egy botrány, azt kell mondanom. 

Elsődleges kérdésem az lenne, van-e valakinek ötlete, hogyan lehet erre a rendszerre egy régebbi VLC-t ráerőszakolni? A VLC PPA-ban csak 2-től felfelé van verzió, de nem lehet kényszeríteni (okát nem tudom), túrtam a netet, de régi verziót nem találtam... Sőt, a rendszer telepítése előtt nagy nehezen szóra bírtam a lerongyolt SSD-t, abból kimentettem a teljes legutóbbi frissítés állományát a var/cache/apt/archives könyvtárból, abból pár progit fel is raktam kézzel, de abban meg nem volt VLC frissítés, tehát nincs régebbi verzióm. Érdekes, a kimentegetés során a .config mappából pont a VLC nem másolódott át... De akkor ez nem volt szempont, fene sem gondolta volna, hogy kellhet...

Szóval, ha nincs ötlet egy régebbi, szerintem normális VLC beszerzésére, akkor arra szeretnék tanácsot, hogyan lehetne a kezelőfelületbe vezérlőgombokat beültetni. A régiben simán ráhúztam. Ez nem működik ebben. Ez különösen teljes képernyős módban nem sikerül, de a normálban is elég véges.

Ami leginkább kellene viszont, a futó videóból a rész felvétel lehetősége. Tudi, a kis piros gombocskával, bármennyi részletet ki lehet nyesni, azt egy külön fáljba hozza létre, vlc-record... névvel.

Ez csúful nem működik, szerinte létrehozza, szerintem nem, csak hang van, és egy VLC kúp. Néha bedob pár elmosódott kockát, de az értékelhetetlen. Telepítettem már újra, nézegetem nagy üveges szemekkel a Romeoból kiszedhető ilyen-olyan függőségeket, hátha kellhet valami, néha fejreállítom, akkor csak a .config/VLC törléssel tudom újra munkára fogni (franc fog belekotorni a szövegfájlba...azt sem tudom, mi micsoda...), és újra beállítom azt a pár lényeges dolgot, amivel használni szoktam.

Szóval, ez az új VLC egy nagy csalódás számomra, gondoltam egy régebbivel játszani, mert azokkal soha nem volt gondom.

Bármilyen javaslatot köszönök!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

VLC mindenféle probléma

#8 Szia !

Nálam Mint 18.3 Cinnamon alatt semmi gond a VLC-vel.

Itt találsz régebbi (meg újabb) verziókat.

https://download.videolan.org/pub/videolan/vlc/

De ezeknél fokzottabban számíthatsz függőségi problémá(k)ra.

Az "SMPayer" nem tudná helyettesíteni ?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 Szia,

#7 „igen, egyik videóban láttam, hogy mikrofonon keresztül megy az alsa://-val. Fel kéne vennem egy online közvetítést, de nem leszek itt és nem találtam olyat recordert, amivel órákkal előre lehet időzíteni.Ezzel lehetne, de a vlc meg nem rak alá hangot.”
-- mellékes kérdés, de ...: online adást te mióta veszel fel mikrofonnal? Ha mégis, akkor milyen adás ez, honnan jön, műholdról, rádióról, tévéről? És mi köze ehhez a mikrofonnak?

Életemben nem sikerült a VLC-vel bármit is felvenni, de ... .
Persze, parancssoros felvételt is lehet időzíteni. Pl. beteszed a cron-ba.

Szerk.: Debian alatt az 'unable to open screen:// MRL' probléma megoldva

sudo apt-get install vlc-plugin-access-extra

de így meg omlik a VLC a felvételkor.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

VLC mindenféle probléma

Köszönöm a javaslatot, már talán el is felejtettem az SMPlayert! Pedig pár éve még eléggé gyakran használtam, jópofa volt már akkor is. Illetve szolgáltatásaiban elég bőséges volt a korai verziója is.

Fel is pakoltam ma, nézegettem, de újra berágtam Szilvikére, mert a Winff sem akart működni, gyakorlatilag bármit akartam vele, az első enter után összecsuklott.

Az a hülye helyzet állt elő a Videolan oldalról letöltött bármelyik verzióval, hogy teljesen megállt a tudomány a make installnál. Egy halom hibát jelzett, és túrhattam a config.log-ot. Akkor kicsit elgurult a gyóccerem...

Így emberbaráti szeretetből szépen felpakoltam egy 17.3-at, most tanulmányozom a MATE felületet... A 17.3-mal megszűnt minden fejfájásom, teljesen jól működik minden eddigi megszokott szolgáltatás. Elszoktam már a MATE-től, és meglepődtem, mennyivel kevesebb vasanyaggal beéri. 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

VLC mindenféle probléma

#11 Vágásra (is): AviDemux.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve