Ulyana Panel ikonok távolsága

Fórum: 

Sziasztok!

Ulyanával megkaptuk a birodalmi ikonméreteket. A panelen (is) be lehet állítani hogy kisebb méretűek legyenek az ikonok, de ezzel nem sokat érek el, mivel a kisebb ikonméretek is szinte ugyanakkora területet foglalnak el, ami nálam konkretan azt jelenti hogy a panelem 1/3 részét elfoglalják a gyorsindító ikonok, és még ki sem raktam mindet, ami a 18.3-ban kinn volt. létezik erre valami megoldás?

Lásd: panel baloldalán az ikonméret és az elfoglalt terület.

https://imgur.com/eUDfnbf

https://imgur.com/LVLoxoQ

 

Panel ikonok távolsága

Még nem foglakoztam az új rendszerrel, de Mint 19.3 alatt is működik az ikon méretek állítása a panelen, a köztük levő távolság viszont arányos a panel magasságával. Ha csökkentem a panel magasságát, akkor csökken az ikonok közti távolság is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Egy picit „megy össze”

Egy picit „megy össze” szélességében, de tényleg lehetne  látványosabb, azaz logikusabb, elvárt. Megoldását nem tudom még. Ha a Panel magasságát is csökkented, akkor az ikonok között a „térköz” is kisebb lesz.

Ráadásul, két részből áll, amit változtatsz a 16 px méretre:

-- Asztalalkalmazások megjelenítése
-- Csoportosított ablaklista

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Erre jó lenne kijönne valami

Erre jó lenne kijönne valami megoldás, mert még szeretnék néhány gyorsindító ikont kitenni, de a futó alkalmazások ikonjainak már szinte nem marad hely.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Egy picit „megy össze”

#2 #3 Egyelőre a panel magasságát csökkentsd le, azért, hogy feltehesd az összes gyorsindítód a panelra. Megoldást csak régebbi Cinnamonra találtam, az új máshogyan működik (padding).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Erre jó lenne kijönne valami

#3 Kerülő megoldás lehet egy plusz panel hozzáadása, mondjuk jobb oldalra, arra lehetne tenni a gyorsindítókat, alulra meg megehtnek a futó programok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Erre jó lenne kijönne valami

#5 Ezért jó az Xfce, mert akárhány panelt létre lehet hozni. Nekem alul van a főpanel, balra egy indítópanel a gyakran használt programoknak két oszlopban (lehetne több is) - így gyorsan tudok alkalmazást indítani. Éppen azért nem használom a Cinnamont, mert kevésbé alakítható.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Erre jó lenne kijönne valami

#6 Éppen azért nem használom a Cinnamont, mert kevésbé alakítható.

Azon csodálkozom, hogy egyáltalán panelt létre tudsz hozni bármelyik asztali környezet alatt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Erre jó lenne kijönne valami

#7 Miért, olyan hülyének tűnök?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Erre jó lenne kijönne valami

#6 Ezért jó az Xfce, mert akárhány panelt létre lehet hozni.

Hát én pedig Cinnamon-ról beszéltem, amikor javasoltam az újabb panelt. Merthogy ott is annyit létre lehet hozni, ami befedi a teljes munkaterületet, ami azt illeti, ami ugyan nem akárhány, hanem van egy felső határ, de miután több munkaterület is lehet, mindre lehet paneleket létre hozni, az elég sok. (Ha valakinek ez kell.)

A világért sem akarok olyan vitába menni, hogy melyik a jobb, aminek semmi értelme, de az tény, hogy Cinnamon több testreszabási lehetőségeket kínál alapból is, de az is igaz, hogy ütősebb kinézethez mélyebb tudás kell, mert CSS szerkesztési és egyéb ismereteket igényel. "Szerencsére" vannak hardcore felhasználók, akik ilyenekkel foglalkoznak, és feltöltik a témáikat, amiket le is lehet tölteni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm mindenkinek! Én már

Köszönöm mindenkinek! Én már csak ilyen monogám típus vagyok, egy panellel szeretném beérni. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Erre jó lenne kijönne valami

#8 Ezért jó az Xfce, mert akárhány panelt létre lehet hozni.

Cinnamon asztali környezetnél is létre lehet hozni több panelt.
Okosat kéne inkább mondani. Nem? De. Vagy csöndben maradni.
És nemcsak „ezért jó” az Xfce... . A Cinnamon is jó, és a többi asztali környezet is jó.
A panel megoldása olyan, amilyen a Cinnamonnál. Azért sem Xfce, mert más.

Előzmény:

Mivel semmi újdonságot nem tartalmaz az előző verzióhoz képest, töröltem; ne foglalja fölöslegesen a helyet. Majd ha kijön az upgrade módja, akkor frissítek. Addig marad a 19.3.

Idézet innen: https://linuxmint.hu/comment/39475#comment-39475

Az újdonságokat elolvashatod a kiadási megjegyzésekben.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
cinnamon_fan képe

Panel ikonok távolsága

Hátha még érdekel valakit...

A cinnamon panel indító ikonjainak távolságát az alábbiak szerint lehet állítani:

Rendszergazdaként meg kell nyitni szövegszerkesztővel a: /usr/share/cinnamon/applets/grouped-window-list@cinnamon.orgmappában lévő appGroup.js nevű file-t. Ebben meg kell keresni a         this.actor.style = existingStyle + 'margin-' + direction + ':10px;'; sort és itt lehet módosítani a panelen elhelyezkedő indító ikonok távolságát (a 10px-et kell átírni, én 8px-et használok), mentés, bezárás és a cinnamon környezet újraindítása után már a módosított távolságra jelennek meg az ikonok. A kisalkalmazás frissítésével az érték visszaáll az alapértelmezettre, ezért újra át kell majd írni!

Az ikonok méretét, a panelbeállításokban megadott méretektől eltérő méretre állítani a Dconf-szerkesztő segítségével lehet beállítani, az alábbiak szerint: panel-zone-symbolic-icon-sizes lapon az alapértelmezés kikapcsolása után az egyedi érték mezőben kell módosítani a kívánt panelhelyhez tartozó számot. Mentés és kész. Itt jegyezném meg, hogy a panelbeállításokban megadott ikonméretektől eltérő méret megadásakor a png kiterjesztésű ikonok kissé elmosódhatnak, ezért érdemes a menüszerkesztőben svg kiterjesztésű ikonokat hozzárendelni a panelindítóra kitett alkalmazásokhoz.

https://i.imgur.com/OhvNY4v.png

https://i.imgur.com/y2J8AE1.png

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)